Hukuk Devleti “adama göre değil her adama eşit olarak uygulanan kural” bütünlüğünün olduğu  yönetim şeklidir. Keyfiyet hasıl olursa  da keyfi yönetim usulleri çıkarılan kanun ve yönetmeliklerle hizaya getirilir.Buna rağmen kacaklar olursa yargı kararları ile terbiye edilir.. Keyfi yönetimin bile terbiye edildiği devlet yine de hukuk devletidir.

          Birde  keyfi yönetimin kurumsallaşması hali vardır.. Bu halde “ hukuk devletı” artık yara almaya başlar..

         “Terbiye edilmeyen” Keyfi YÖNETİM kendini iki şekilde gösterir.

         - Keyifsiz Keyfi Yönetim

         -Keyifli keyfi yönetim  ..

Keyfi yönetimden ,daha da kötüsü keyifsiz  keyfi yönetimdir. Ne uygulayan ne de uygulananın keyıf aldığı yönetimde hukuksuzluk uygulayan içinde tavan yapmıştır. Kanunu uygulayanlar kendini özgür zanneder ama partili daha iyi vatandaş,gösterilenlerin işi ile karşılaştıklarında  bağımsız olmadığını anlar.. Buna rağmen işini yapmaya çalışır. Ama yetki elinde olanlar radara yakalanmış misali, ” hukuki kimseleri” oradan oraya sürmek sureti ile illallah ettirirler.Hukuki kişi ya "istifa eder kurtulur "" emekliliği gelmişse emekliliğini ister kurtulur",yada sonunda kenara cekılır "etlıye sütlüye karışmaz durur".... Keyifsiz keyfi yönetim şeklinde “Görünürde hukuk” vardır ama esas da hukuk, sakat bir şekilde uygulanmaktadır..

                Keyifsiz keyfi yönetimden  daha da kötüsü olan yönetim şekli “keyifli keyfi yönetimdir”.. "Uygulayıcılar ve uygulatan "keyif alırken ,tek acı ceken uygulanan durumundakı kare dışındaki kimselerdir. "İster haklı ol ister haksız ol" bu uygulama da her zaman kare dışındaysan "haksızsındır".. Düşmanlık  saiki ile yetiştirilen endreun mislai çocuklar “Atatürkçü laik kimseleri” günahkar ve katli vacip şekilde görürken aynı zaman da sisteme de düşmandırlar..Devlete ait olan her şey ganimet olarak kabul edilir.Hırsızlık yolsuzluk yapan kare içi elemanlarsa  sevap, kare dışı elamanlrsa en büyük günahkarlardır.. .  

                  Keyifli keyfi düzenin en büyük organizasyonunu ülkemizde  paralel yapı olarak kendini göstermiştir.  FETÖ DÜZENİ  paralel yapı adı altında gölge dansı ile hep antrenmanlı ve kafa kopararak ,beslenip , büyüyerek  15 Temmuza kadar gelmiştir.

                   15 Temmuz da   TÜRK MİLLETİ neden  sokağa döküldü  ? Keyfi yönetimden keyif alan "Adliye Mülkiye harbiye "denilerek hedef gösterilen alanları, kitlesel olarak ele geçiren, isithbarat ağının piramit şeklinde yuvalanmış yöneticileri, yukarı doğru tekkelleşerek, tekilleşmiş  ve halk da TC ni  darbelemeye kalkıştığını görmüş ve engel olmak için sokaklara dökülmüştür. ..

                   MOBESE  nazik bir konudur. Hem özel hayatı ilgilendirir hem kamu güvenliği ve esenliği ilgilendirir.İkisi biribirinin zıddı gibi gözüksede aslında tamamlayıcısıdır.. Keyfiyet yoksa.. 
                   Fetöcü Vali 2 sene mahkeme kararı olmadan gazeteciyi dinlemişdi...15 seneliğine zorunlu tatile çıktı.. Kamu yöneticisin diyeistediğini yapma hürriyetine sahip değilsin.. O zaman her katilde yakalanmadıgı sürece cinayet işleme hürriyetine sahiptir gibi saçma kural cıkar ve beraberinde suç işlem hürriyetini getirir. 
                    Suç ve suçu ortaya çıkarma aleti Mobese nin emanet edildiği arkadaş, sakat emanete hıyanet etme..
                   EMİR YÜKSEK YERDEN Mİ? TUT TUTANAĞI VER. (Kanunsız emirde yerine getirlmez. Ama..) Y A DA İSTİFA ET... İSTİFANIN TELAFİSİ VARDIR SUÇ ORTAKLIĞININ MAZARETİ ASLA YOKTUR. 
                   MOBESE suçla mücadele için öngörülmüş ve kanuni yetkiye istinaden uygulanması gereken görünür yerlerde ses kaydı olmaksızın Valillere de tanına yetkibile uygulanan, suçla mücadelede kullanılan önleyici bir tedbirdir.. Kişilik haklarını özel hayata müdahele teşkil edecek şekilde uygulaması yoktur.. Buna ilişkin bir çok hak ihlali oluşturan İhas kapsamında uluslararası ve ulusal  mahkeme kararları vardır.. Apartmn içine apartman yönetimi kaöera koyacaksa bile herkesin onayını almak zorundadır ..Uygulaması sıkı sıkıya kurallara baglanmış bu kayıt sistemini, amir de olsanız keyfi kullanamazsınız.. 3 yıla kadar kullanım kaynaklı hapis cezası olacagı gibi görevi kötüye kullanma yada  karşılığında menfaat temini olup olmamasına göre de ilave suç ve cezaları kamu görevlilleri açısından mümkündür..
Özle hayat kişiye ait ve dokunulmazdır.
Özel Hayatın Gizliliği” başlıklı Anayasa m.20’ye göre; “Herkes, özel hayatına ve aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. Özel hayatın ve aile hayatının gizliliğine dokunulamaz..
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 1. maddesinde, “Bu Kanunun amacı, kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak…” ifadeleriyle belirtilmiştir. Eşsiz olan kişi görüntüsü kişisel veridir..Bunun amacı dışında kullanımı suç teşkil eder. 
TCK m.134’de kişilerin özel yaşamının gizliliğinin ihlali suç sayılmıştır..
Bu sebeple istnbul da   arac geçişlerini  kaydeden Yayımlanan video görüntülerinin “027-G-34SRY-0” nolu MOBESE’den alındığı ortaya çıktı.kişilerin yemek yemeye gitme görüntülerinin, kamu güvenliği uygulaması olarak önleyici hizmetlerden olan kayıtların basına servis edilmesi masum bir eylem değil suçtur.

Torun Halil
( Mobese başlıklı yazı HALİLİ tarafından 28.01.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.