HUKUK DEVLETİ VE HAŞMETMEAP
Susmak, kişinin kendisinden kaynaklanıyorsa bir hak kullanımıdır..
Şartlardan ve karşı kişiden kaynaklanıyorsa, susmak korkudandır..
Kişi susmak istediği halde korkuyu nufuz ettirmek isteyenlerce konuşturulur ve söylediği farklı şekılde sunumu yapılırsa adı işkencedir...
Korku ve işkencenin Hukuk Devletinde bir karşılığı yoktur..Var gibi  gözükse de yoktur..
Hukuk Devletinde "Makamın ve payenin" bir anlamı bir değeri vardır.. Kişisel bilgi ve birikiminiz ile yetenekleriniz ve sahip olduğugunız diploma ve belgeler makam ve paye almanızda etkilidir.. Doğrusal orantılı olarakda yaptığınız iş verimllğni, hareler olarak etki yaratacaktır..
Her kurum ve kural hukuk devletinde oluşum aşaması geçirir. Bu aşamada sosyal yaşam, ihtiyaçlar ve yargı tarihi kurum ve kurallara katkı sağlar..
Hukuk devleti gibi gözüksenizde Haşmetmeap olma isteği tüm kurum ve kuralların önüne geçtiğinde artık her kelimenin her uygulamanın bir anlamı vardır.. Hatta bazı uygulama ve kelimelerin, önceden bilinen reaksiyon Sonucuna göre anlamlanıdırıldığıda öngörülmüştür.. 
 Haşmetmeap olmak isteği, sürgit düzende, kişisel iradenin yerine korku ve işkenceden oluşan irade geçmişdir. İstifa edsende af dilemişsindir.. Bakan olsan da kalem memurusundur.. AKademik kariyerin tavan yapmış olsa da ısmarlamadır..Elçi olsan da değerin eliçi kadar yoktur.. Çünkü bilgi de değersizleşmiş yerini üst akıl ve emir komuta  zinciri lmıştır.. .Seçim, seçim değildir.. Adaylar hısım ilişkisi, parasal güç yada üst akıl emri ile belirlenirken, seçmen iradeside yoğun medya bomnardımanı, üst yönetici beyanı gibi yöntemlerle  sakatlanmıştır..Buna ragmen istenen sonuç müphemse bombardıman nükleer saldırı niteliğine bürünerek seçim sonucuna doğrudan etkili  "sayım matematiği" girer.. Bununla ilgili ;
-sandık sayısı,
- tutanak sonrası mühürlü torba,
-teslim öncesi mühürlü tutanak değişimi,
-etnik ve mezhepe göre yığınsallık taşıyan seçim bölgelerininn başka bölgelere eklenerek oy eritilmesi yada çoğaltılması belirleyici olmuştur..
Haşmetmeap yönetimine geçişde  Yaşananların tamamı nedensellik bağı içinde bir kurgusallıktır. Hukuk devletinden Haşmetmeap yönetimine geçişde alışkanlıkların ortadan kaldırılması gerekliliği yöntemlerde  özen ve ihtimamı beraberinde getirir..Kelimelerin ve kelimesizlik hali susmanın bile yöntem olarak bir anlamı ve mesajı vardır...
Uyuma 

Torun Halil i
( Hukuk Devleti Ve Haşmetmeap başlıklı yazı HALİLİ tarafından 29.01.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.