HAK ARAMA HÜRRİYETİ
         Futbol başka ülkelerde eğlence amaçlı sağlık amaçlı olarak yapılabilir.Futbol asla sadecd futbol değildir..Propaganda aracı olduğu gibi karşı bir duruş -Barcelanı da franco ya karşo birliğin adı-olduğu gibi bazende  giNorveç Almanya tarafından ilgal edilince yasaklandığında alternatif lig kurarak kurtulul için haber ağı olarakda kullanılan futbol olmuştur..
         Hitler futbolu sevmezdi ama yahudi kuluplerine karşı Schalke 04 ve 1863 münih takımlarını desteklediği apaçık ortada idi..Bayern Münih yahudi takımı idi Borisia Dortmund yahudi takımı olarak 1942 de Schalke 04 maçı öncesi binlerce taraftar ve kulup yöneticileri tutuklandı. Maçı 10-0 schalke 04 aldı  
          Bizde sportif amaçların yanında siyasi anlamlarda içermiştir BJK renkleri kırmızı beyazken Balkanların elden çıkması ile renklerini siyah beyaza cevirmiştir. Kurtdereli Mehmet Pehlivan ,Atatürk ile hasbihal ederlen “Sahada her müsabakada arkamda Türk milletinin olduğunnu düşünerek güreşirim”demiştir..
          Yani sportif olmak spor yapmak yada spor kulübü yöneticisi olmak toplumsal yada siyasal olaylara karşı kafayı deve kuşu misali kuma gömmek anlamına gelmez..
            Suriyeli esir ünlü gladyatör fafa 30 yaşında arenada ölünceye ladar müthiş galdyatör olduğu halde 3 kez özgürlüğü mükemmel davaşçılığı ile kazandığı halde özgürlüğü terxih etmemiş yine gladyatör köle olarak kalmıştır..Sadecr ölürken seyircilerin tezahuratta tuttuğu tempoya mazhar olmak istemiştir..
             Yani müsabakalarda galip geldiğinizde karşılığında madalya ,özgürlük gibi çeşitli ödüller tarih boyun ca alınmıştır..Tıpkı Avusturya milli takım oyuncudunun Alman milli takımına gol atmadı ,yahudi sevgilisi olması,sosyal demokrat olmasının jendisine ölüm getirdiği gibi..
          Futbol öyle bir spordur ki içinde rekabet vardır Ama karşı oyuncuya saygı da vardır Ayak basmadık yer bırakmaz atom karınca gibi tam saha pres yaparsın yada  karşı rakibin en golcü oyuncusuna yapışır bırakmaz onun hareket alanını kısıtlayarak gol attırmazsın..Centilmenlık kuralları ıçerisinde bir savastır Nefesini 90 dakikaka kullanacaksın bazen gücünün üzerinde golu atmak yada gole engel olmak için güç harcarsın ..Arkadaşını koşturur,ona gol attırırsın Gol atacak arkadaşına, hareket alanı kazandırmak için kendini kapalı alana atar topu açıktakı arkadsınla golle buluşturursun ..
          Sürekli mücadele halinde sen sahada kazanırsın yada kazanacak   bir şekilde pozisyon yaratırsın..
            Tüm mücadelene ragmen masade yeteneklerin görünmezsden gelir ,partili bir hakeme mağlup olursun..Oyuncuların atılır.Karşı rakibe penaltı pozisyonu yaratılır..Rakibin gol atıncaya kadar maç uzatılır ve giderek senin hareket alanın kısıtlandığında ne olur?2.Dünya savaşında Polonya da ,iddalı Alman SS takımlarını yenen Dinomı Kiev li futbolcuların başına gelen kominiat parti üyeliği suçlaması ile tutuklanmalarının , toplama kamplarında kurşuna dizilmelerinin yanında masum kalır..
        Normal yaşamda da böyle değil midir?Halkını aramak için adliyeye gidersin takipsizlik kararı yüzüne vurulur.itiraz edersin red edilir..Aziz Nesin hikayelerinde gibi kendini asmakdan başka çare kalmaz ..Ya da geçenler  de israil mezalimi karşısında, soykırıma karşı kendini yakan ABD askeri gibi üzerine benzini boşalttı ve yaktı..Artık haksızlık kronikleşirse akıl tutulmasının yasanması kaçınılmazdır..
Ali Koç FB kulüp başkanı olarak futbol federasyonu uygulanlarını defalarca eleştirdi ve yönetimi uyardı..2tıldan beri söylemediğini vırakmadı ve en son Ş.urfa da kupa maçında Gs nin karşısına U takımı ile çıktı ve ilk durma anında sahadan takımını öekerek FUTBOLU UN PROPAGANDA. Gücünden yararlandı ve Haksızlığı 7 kıtada manşetlere taşıdı.. Beliktaşlıyım ama onların adı Fenerbahçe Cumhuriyeti…Cumhuriyetin kuruluşundan önce  Harrington kupasından başlayarak emekleri vardır..Başakşehir Spor kulubü yeni çıktığı zaman düper ligde lampiyonluğu uzandı.. orada duruyor..
Berat Albayrak ın memleketinde Trabzon spor da yapılanlar ortada …
Eyüp süper lige çıkıyor ve tesadüftür Arda Turan da teknik direktörü..
Hatırlayın 3 büyüklerin korkulu rüyadı Ankaragücü vardı.Ankara vilayetindeki Bitirim çinçin mahallesinin  takımı idi.Yokluk içinde gelene kafa tutuyordu.Sonra melih Gökçek in mahdumu işe karıştı Kulup başjanı oldu..Osman Gökçek bir el attı takım alt kümelerde süründü..
Federasyon yönetimleri mi? Hangi dalda olursa olsun ulufe tipi başkanlıkları dağıtılır oldu..Hakemlerin bile kokartına artık şüphe ile bakıyorum..
        Ters giden bir şey sizi kurban seçmişse “ya herru ya merru “dersin..Ali Koç çekilere bir duruş sergilemiştir
       Tribünden bunun karşılığı”burdan çıkış yok” diye rakip takıma yani siyasete verilen tezahürattır
          Hikayeye göre Alman Kralı II. Frederick 1750 yılında Postdam’dan geçerken orada bir yeri çok beğenir ve adamlarına orada kendisine bir saray yapmaları emrini verir.
Kralın adamları gösterilen yere gidince orada bir değirmen olduğunu görürler. Saray yapılabilmesi için o değirmenin oradan kaldırılması gerekir. Bunun üzerine gidip değirmenin kapısını çalarlar. Karşılarına değirmenin sahibi yaşlı adam çıkar. Kralın adamları, kralın değirmeni satın alacağını söyleyip kaç para istediğini sorarlar yaşlı değirmenciden. Fakat değirmenci satmayı kesin bir dille reddeder. Değirmen için ederinin çok üstünde teklif yapılsa da nafiledir.
Adamları kralı yanına döner ve durumu anlatırlar. Kral, adamlarını geri çeviren değirmenciyle bir de kendisi konuşmak ister. Yaşlı değirmenci kralın huzuruna çağrılır. Sorarlar anlatır; “Değirmen bana atadan kaldı, ben de onu çocuklarıma bırakacağım”. Kendisi için değirmen satılık değildir. Fakat kral da kararlıdır; değirmencinin yüzüne kendisinin kral olduğunu istese değirmeni para vermeden alabileceğini söyler. Değirmenci buna karşılık o unutulmaz cevabı verir:
Alamazsınız. Berlin’de hâkimler var!”
Bu ‘haddini bilmez’ söze karşı tüm gözler krala çevrilir, çok hiddetleneceği düşünülür. Fakat o bu sözden hoşnut olur. Zira mahkemeleri ıslah etmek için öteden beri çalışmaktadır ve çabalarının meyvelerini verdiğini görmek onu mutlu eder. Krala karşı bile olsa mahkemelerin adaletine güvenilmektedir. Bunun üzerine kral tarihe geçen şu sözünü söyler:
“Hiçbir güç, hiçbir siyaset, hiçbir iktidar kral bile olsa adaletten üstün değildir. Hiç kimse adaletin üstüne çıkamaz.”
Kral II. Frederick bu değirmenin Prusya Krallığı ayakta kaldıkça korunmasını ister. Değirmenin yanına sarayını yaptırır. Uzun yıllar burada kalan kralın bir keresinde şöyle dediği söylenir
“Adalet bana her sabah, sıcak bir ekmek kokusuyla gelirdi.”
          Ya işte vöyle keal bile olsa hakka saygı önce gelir ..Kutadgu Biligdr dendiği gibi Adalet çökerse gök kubbe çöker

BİR BJK Lİ
TORUN HALİLİ
( Hak Arama Hürriyeti Ve Ali Koç başlıklı yazı HALİLİ tarafından 9.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.