SİYASİ DEPREM
Faylar ülkesinde bulunuyorsanız, depremlere hazırlıklı olacaksınız...
Bina yapan riskine katlanır ..Riskli alandan ve adamdan yer satın alan riskine katlanır..
AKP den ayrılanlar MHP den ayrılanlar peş peşe partiler kurdular.. Seçmen iradesini sakatlamakla kalmayıp ,ideolojik duruşu olan kimselerin bile ilkesizleşerek bulundukları yeri değiştirmelerine araç oldular kolaylık sağladılar....
Gelecek partisi ,üye sayısının altında 32 BİN oy aldı.. Enflasyonu ben düşürdüm diyeN Babacan ın Deva partisi, İyi parti gibi kongre kararı aldı ..Memleket partisi binasın genel merkezi boşaltacak haberleri dolaşıyor..
Demek ki; parmağının ucunda peynir kırıntısı gördün diye mandıracı olduğunu düşünmeyeceksin..
Davutoğlu AKP benimle %50 oy aldı .Kongrede seçildim . O halde bu oylar benimdir şeklinde düşünüp özgüvenle parti kurduğunda başına gelenleri deneysel olarak gördük..
Muharrem İnce ben %50 ye yakın oy aldım .Genel başkan dan daha çok oy aldım diye düz mantıkla düşünüp, öz güvene dayanarak parti kurduğunda kapının anahtarını teslim etmek zorıunda kalırsın.. Emekli vekillerin maaşını kısacaksın Fazla geliyor harcayacak yer arıyorlar..
Bir parti kurmanın, maddi ve manevi maliyetleri vardır..
Gerçekten emir ve talimatla kurulmadıysanız ,dış cephelerden gelen para kanallarınız yoksa, genel merkez binasının kirası ,genel başkan ve yardımcılarının sekretaryası ,çay ve temizlik gibi yardımcı personel ,elektrik -su doğalgaz ve iletişim gibi abonelik gerektiren giderlerin tamamı 3-5 milyara (eski para ile trilyon ) tekabul eder.. Bunların içine yurt içi gezileri ,tanıtım kitapçıkları ,afis, poster gibi ilanları kattıgınız da dev gibi para tüketen bir canavar vardır. .Akıllı birisi bu yükün altına girmez. Sonunda herkes gider bu giderler kira stopajı ve borçlar genel başkana patlar..Herkes yer içer Hesabı dilber öder !!
Sonradan kurulan partilerin" Türk siyasetinde "yaşama şansı yoktur.. AKP bu kuralın istisnasını oluşturmuştur.. Parti yiyerek, genel başkanlarını içine alarak, teşkilatları ile beraber yutmuş ve her defasında yenilenerek, seçimlere iddia ile girmiştir.
31 MART 2024 SEÇİMLERİ neticesine baktığınızda ortada bir maglubiyet var Ama sahibi yok ..Ortada bir zafer var ama zaferinde sebepleri var ama tek başına sahibi yok ..
CHP oy patlaması yaşamış, Türkiye haritasını kırmızıya boyamıştır. Ama aynı CHP 9 ay önceki 2023 seçimlerinde başarısız olmuş ve hatta bugün onbilerle ölçülen partilere ulufe gibi vekillik dağıtarak kendi vekil sayısını 40 a yakın düşürmüştür. O halde partisel bir başarı yoktur ..Konjonktürün değerlendirilmesi 2002 seçimleri gibi "seçmenin burnundan kan gelen" bir sürecde geliştirdiği kavrayıcı söylemle, milletin tarafında yer alarak seçimlerden üstün olarak çıkmıştır..
Peki gerek Ankara da gerekse yerelde sultanların sarayı AKP neden kaybetti? Özne nesne ve fonksiyonel yanlışlıklar bu sonuçu ortaya çıkardı..
-Kendine güven duygusunun yarattığı ,içinden kırdığı kitleleri karşıya göndermiş yada sandığa getirtememiştir.
-Aday kısırlığı ve sürekli aynı adayların etrafında seçim döngüsü ,kırılan bir parti zümresini oluşturmuştur..
-Aday kısırlığının faillerinin bir çoğunun yıllara dayalı oluşturdugu kast sistemi, demir bir perde oluşturmuş ve haksız iş ve eylemlerin dışarıdan görünmeyeceği ,zulaların fark edilmeyeceği yanılgısına düşülmüştür
-Lidere güvenin oluşturduğu" ceketi koysak kazanırız" anlayışının gerek parti içinde yetersiz ve yeteneksiz yöneticileri belirlemiştir. Silsile yolu ile de aday belirleme süreçleri sakata uğramıştır.. Yanıltılmış lider, yanıltanların kurbanı olmuştur.. Bilinçli olarak yapılmışsa ihanet vardır. Hatta örtülü yönlendirme şeklinde Fetö icraatı vardır..
-Her biri işletme körüne dönüşen kısır adaylardan çocuk olmayacağını bilmek için müneccim olmaya gerek yoktur..
-Umuma karşı acımasız sonuçlar doğuran yanlış uygulamalar bu sonuçu hazırlamıştır. Misalen;Kiracı kiralayan mağduriyetleri ne sebep olan %25 kuralı, Futbol camiasını ve tepkilerini ceza ile susturmaya caalışmak, Mağdur kulupler yaratmak, Çalışan ile emekli arasındaki uçuruma yol açan maaş artış garabeti, bunlardan sadece bir kaçıdır
-Türk seçmeni dayanabildiği kadar dayanmış ve RIP dalgası şeklinde Şile deki boğulma olaylarını aratmayacak sekılde yüzme şampiyonuda olsan dipten gelen dalga dönüşte oluşturduğu girdapla adayların tümünü dibe çekmiştir. Seçmen bilinci dip dalgası olarak gelmiştir.
-Cumhur ittifakının diğer bileşeni de aynı şekilde dayı yeğen ilişkileri ve mevcut statükonun devamı seklındeki uygulamaları ile bu RIP DALGASI nın ivmesini arttırmıştır..
CHP , yerel yönetimlerinin bir çoğunu uhdesine almıştır. Artık merkezi idareyi ele alması, burada göstereceği Bilge kağan yazıtındaki "yemedim yedirdim doyurdum "sosyal belediyecilik anlayışını geliştirmesine, terör unsurları ile arasına koyacağı mesafeye ve geliştireceği kamu idaresine dair söylemler olacaktır..
TORUN HALİLİ
Tüm ifadele
( Siyasi Deprem başlıklı yazı HALİLİ tarafından 8.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.