MADEM EL İÇİNDE VASİYET ETTİK ÖLMESEK OLMAZ

Memur sendikalarının lokallerinin devamlı ziyaretçileri memurlardan çok memur emeklileridir. Sohbetlerin koyusu da emekliler arasında olur. Hükümet çalışan memurlara artı zam verdi. Bu zamlar emeklilere yansımıyor. Emekliler de ateş püskürüyor.
-Ya hocam, sen eski sendikacısın, memurlara verilen zam niye emeklilere verilmiyor.
-Sen onu sendikacılara sorsana
-soruyorum da onların kendilerine faydaları yok. Hükümet onları sıfırlayıp, görüşmeler daha başlamadan zammı açıkladı ya. Onlar görüşme yapıp zam kopardık diye öğüneceklerdi, olmadı. Bazıları yollarda yatıyor, hükümeti muhatap almıyor, hükümet de onları tınmıyor.
-O zaman git partiye sor.
-Partidekiler ne bilsin?
-Oy istemeyi biliyorlar. Bak seçimlerde geliyor. Hem siz bu hükümete oy vermediniz mi?
-Verdik tabi. Bizi de bu partinin adamı biliyorlar. Hani adam oğluna demiş ya “madem el içinde vasiyet ettik, ölmesek olmaz”,biz de bir kere bu partili bilindik, neyleyelim.
-Ne verirse razıyız mı diyorsun?
Bu arada üçüncü emekli söze karışır.
-Sen Temelin idam edilmeden önceki son sözünü biliyor musun?
-Neymiş son sözü?
-A bu bana ders olsun.
-Ne yani?
-Ne olacak? Sana güzel parklar yapmışlar, evden kovulduğunda gidip oturuyorsun. Oyun da zaten bu partiye. Garantisini almışlar. Sana niye zam yapsınlar ki? Sen ölmüşsün. Hala bu bana ders olsun diyorsun. Sen öldükten sonra sana ders olacak şeyin ne faydası olacak?
-Peki, ne olacaktı ki?
-Senin oyun çantada keklik olmayacaktı. Sendikan açık çek vermeyecekti. Gerçi sendikan da yok ya. Eskiden üyesi olduğun ve şimdi de destek verdiğin sendikan biraz da emeklilerin hakkı için gayret gösterecekti.
-Kendilerine faydaları yok ki.
-Eee ben onu bunu bilmem. Herkes zannediyor ki, emekli halinden memnun. Memnun musunuz?
-Nerdee.
-O zaman biraz sesiniz çıkacak. Burada oturup konuşmak ve söylenmek yerine gidin partilerde siyaset yapın. Söylenmeyin muhataplarına söyleyin.



( Madem El İçinde Vasiyet Ettik Ölmesek Olmaz başlıklı yazı ahmet-ilhan tarafından 7.07.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.