1 “Büyük Düşünenler İçin” İdeal Bir Kitap

Bazen köşemde, okuduğum kitapların tanıtımını yapıyorum.

Amacım, büyük emekler verilerek ortaya çıkan bu eserlerin daha çok kitlelere ulaşmasına bir nebze de olsa karınca kararınca katkı sağlamaktır. Bunu sağlayabiliyorsak ne mutlu.

Bu yazımda da yine güzel bir kitabın tanıtımını yapacağım.

                            ***

Mustafa Şahin’in Çınaraltı Yayınları tarafından 3.baskısı Eylül 2012’de yapılan “Büyük Düşünenler İçin” adını taşıyan kitabını bir süre önce bitirdim.

Mustafa Şahin’in 192 sayfa olarak hazırladığı “Büyük Düşünenler İçin” çalışması tamamen bir kişisel gelişim kitabıdır.

Kitabı eline alanların bir solukta okuyacağı bir kitap. Kesinlikle sıkıcı bir kitap değil. Okumayı sevmeyen bir insanın bile elinden düşüremeyeceği, severek okuyacağı, satırların arasında kaybolup gideceği ideal bir kitap. Başarılı olmak isteyenlerin, zirveye gözünü dikenlerin mutlaka okuması gereken bir kitap.

                            ***

         Kitaptan bazı bölümler:

 “Başarısızlıklarımız ve korkularımızı fethedip yenmemiz gereken ve aklımızdan çıkarmamamız gereken üç düşman vardır. Bunlar; endişe, şüphe ve korkudur.

Korkunun panzehiri, eylemdir. Endişe, en iyi arkadaşıdır. Korku ve endişe sizi hareketsiz bırakmak için iyi bir ortaklık kurabilirler. Bu durumdan kurtulmak için kendinize güven alıştırmaları yaparak korkularınızı yenin. Bunun için oturuşunuz, yürüyüşünüz, konuşmanız, ses tonunuz, davranışlarınız ve daha sayabileceğimiz her şey “Kendime güveniyorum.” desin.

Mevlâna, “Su ateşe galiptir, ancak bir kaba girerse ateş o suyu kaynatır, yok eder.” der. İçinizdeki enerjiyi korku kabında kaynatıp buharlaştırmayın. Korkunun panzehiri olan inançla korkularınızı yenin. İnanç, korku ve endişeleri siler, yok eder.” (Sayfa 19)

                            ***

“Plautus, “Yapacağım diye vakit geçirme, yaptım de.” der. Bu son derece yerinde bir ifadedir. Çünkü başarının olmazsa olmaz kuralı “yapmak”tır. Yapmayı anlamlı kılan kural ise bitirmektir. Bitmeyen iş, yapılmamış gibidir.

Her defasında başka bir işe sıfırdan başlarsanız zirveye ne zaman çıkacaksınız?

Hırslı bir genç, otomobil kralı Henry Ford’a sordu: “Hayatımın başarılı geçmesi için ne yapmalıyım?”

Ford’un cevabı basitti: “Başladığın bir işi bitir.” (Sayfa 32)

                            ***

“Hâyâl kurmak, bilgiden daha önemlidir. Çünkü bilgi sınırlıdır, hâyâllerin ise sınırı yoktur. Bu nedenle hâyâl kurun, hâyâl kurmak için kendinize zaman ayırın. Hâyâllerinize tutunun. Onları gerçekleşirmek için elinizden gelen her şeyi yapın. Gerisi kendiliğinden gelir. Bizim koyduklarımız hariç hiçbir sınır yoktur. Kişi hâyâl ettiği sürece ve hâyâl ettiği kadar yaşar.

Hâyâl kurma, başarının ve kişisel gelişimin ayrılmaz bir parçasıdır. Dünyayı dengede tutan ve ileriye götüren kuvvetlerin biri hâyâl, diğeri de tecrübedir.” (Sayfa 42)

                            ***

“Peygamber Efendimiz, bir gün Medine civarında ashabı ile gezerken çöplükte kokmuş bir köpek leşine rastlar. Sahabeler, “Ne kötü kokuyor.” derken Peygamber Efendimiz, “Dişlerine bakın, ne güzeldir.” buyurmuş. Demek ki her şey yaşama bakışta gizli.” (Sayfa 88)

                            ***

“Yeterli zamanım yok deme. Kanuni Sultan Süleyman, İbn-i Sina, Leonardo da Vinci, Mimar Sinan için de gün 24 saatti.” (Sayfa 107)

                            ***

“Yaşamda gideceğimiz yolu belirlerken en güçlü müttefikimiz kararlılıktır. Üşengeçlik bir hırsızdır, umutlarımızı ve düşlerimizi çalmakiçin pusuda bekler. Dikkat edin, umutlarınızı, düşlerinizi çaldırmayın.

Geleceğimizi hayat şartları değil, verdiğimiz kararlar belirler.” (Sayfa 165)

                            ***

“Hayatta savaşları her zaman güçlü olanlar kazanmaz. Eninde sonunda kazanabileceğine inananlar kazanır.

Eğer bulunduğunuz kıyıdan ayrılmazsanız okyanusun ötesindeki adalara asla ulaşamazsınız.

Pınar olup akacaksınız ki, dere olup coşasınız.

Unutmayın, önemli olan sahip olduğunuz imkân ve kaynaklar değil, onları değerlendirme şeklinizdir.” (Sayfa 178)

                            ***

“Dün tecrübedir, öğren, yarın tahmindir planla, bugün fırsattır kullan. Acele et, toplamakta gecikirsen, meyveler dalında çürür. Çözümü geciktirirsen, sorunlar sürekli artar.

Haydi, durma zira hayat geç kalanları beklemez.” (Sayfa 188)

                            ***

“Bu kitap, “Dünya iki sultana dardır.” diyen Yavuz Sultan Selim gibi büyük düşünenler içindir.

Yaşam felsefesi bir lokma, bir hırka olanlar için değil, gözlerini başarının zirvesine dikenler içindir.

Bu kitap, başarı için gemilerini yakan Tarık Bin Ziyad gibi kesin ve kararlı olanlar içindir.

Bu kitap, hedefe varmak için sıra dışı düşünen, gerektiğinde Fatih gibi gemileri karadan yürütmeyi kafasına koyanlar içindir.

Bu kitap, Milli Mücadele’yi başlatırken kendisine, “Hangi silah, hangi ordu, hangi asker, hangi parayla?..” diye soranlara, “Düşmanı denize dökerek” cevabını veren Mustafa Kemal gibi düşünenler içindir.

Bu kitap, “Büyük Düşünenler İçin”dir.

Eğer siz de büyük düşünüyorsanız, haydi öyleyse ne duruyorsunuz! Demir tavında dövülür. Durmayın, kendinize ve geleceğe yatırım yapın.” (Önsöz’den, Sayfa 10)

                            ***

         Mustafa Şahin’in “Büyük Düşünenler İçin” kitabını okumadıysanız, bir an önce temin edip okumanızı tavsiye ediyorum.

         Keyifli okumalar.

         Sevgiyle, hoşça ve dostça kalın...

 

İletişim: mehmet_sahin1987@hotmail.com

mehmetsahincileroglu@hotmail.com

sahin33mehmet@gmail.com

mehmetsahincileroglu@gmail.com

GSM: 0(506) 935 73 17

Facebook/mehmetsahincileroglu

Twitter/msahincileroglu

 

 

( “Büyük Düşünenler İçin” İdeal Bir Kitap başlıklı yazı Şahincileroğlu tarafından 8.10.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.