1 Anamur’da Öğretmen Olmak

Geçtiğimiz yıl bir STK’nın etkinliğinde tanışmıştık Öğretmen-Eğitimci Yazar Mansur Işıkbol ile. Etkinlik Anamur Öğretmenevi’nde idi. Etkinlik sonrası ayaküstü biraz sohbet ettik.

Bilgili, kültürlü, aydın bir beyefendi ile sohbetin tadına doyum olmuyordu doğrusu. Kalabalık dağıldı. Biz hâlâ sohbet ediyorduk. Tüm yılları dakikalara sığdırır gibiydi. Anlatacak o kadar çok şey var da anlatmaya bir türlü vakit bulup anlatamamış gibiydi.

                            ***

15 Ekim 2012 günü Yeni Anamur Gazetesi’nin organize ettiği  “Anamur’da Öğretmen Olmak- Kitap Tanıtım ve İmza Günü”nde “Anamur’da Öğretmen Olmak” kitabını imzalayıp vermişti. Kitabı bugüne kadar fırsat bulup okuyamadık.

                   ***

Asker olduğumuz için bir süre önce yıllık iznimizin bir bölümünü kullanmak için memleketimiz Anamur’a gittik. Dönüşte Işıkbol’un kitabını yanımıza almayı unutmadık. Zaman buldukça okuduk. Kitap bir solukta bitti.

                   ***

Mansur Işıkbol, 1970 yılında Anamur İlçesi’ne bağlı Bahçekoyağı Köyü’nde stajyer öğretmen olarak atanır. Stajyer öğretmenlik yaptığı bir yılı öyküsel bir dille anlatır. Öğretmenlik yaptığı köyü ve insanlarını, zaman zaman Anamur İlçesi’ne gelerek orada tanıştığı kişileri konu edinir kitabında.

Kitapta insanların dürüstlüğü, çalışkanlığı, hoşgörülü olmaları, çalışkanlıkları, gelenek ve göreneklerini nasıl yaşattıkları, Yörük olmanın verdiği Türkmenlik duygusuyla kültürlerine sıkı sıkıya bağlı olmaları edebî bir dille anlatılır.  

Işıkbol’un öğretmenlik yaptığı 1970 ile bugünü kıyaslayacak olanlar için ideal bir kitap. 1970’li yıllardaki köy ve şehir hayatı arasında, gelenek görenekler arasında ne kadar fark var, bu kitapta bulmak mümkün.

                   ***

2010 yılında Ekrem Matbaası’nda basılan “Anamur’da Öğretmen Olmak - 1970” kitabı 212 sayfa. Kitabı temin etmek isteyenler mansurisikbol@gmail.com adresinden Mansur Işıkbol’a ulaşarak kitabı alabilirler.

                   ***

“Anamur’da Öğretmen Olmak – 1970” kitabı yazarak 1970’li yıllardaki Anamur hayatından kesitleri öyküsel bir dille anlatan Anamur Sevdalısı Öğretmen-Eğitimci Yazar Mansur Işıkbol’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Keyifli okumalar…

Sevgiyle, hoşça ve dostça kalın…

 

mehmet_sahin1987@hotmail.com

sahin33mehmet@gmail.com

facebook.com/mehmetsahincileroglu

twitter.com/msahincileroglu

GSM: 0506 935 73 17

 

( Anamur’da Öğretmen Olmak başlıklı yazı Şahincileroğlu tarafından 28.07.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.