Bir toplumun gelişmişliği okumuşluğuyla paralel gitmektedir. Okuyan ve okumasını seven insan her gün yeni bir dünyaya açılır. Yeni ufuklara doğru kanat çırpar. Bölgesinin dar çerçevesine sıkışıp kalmaz. Bu açıdan taktire şayan bir etkinliğe imza atan Ordu valiliği Konuşan Kitap Şenliği çerçevesinde okurla yazarı buluşturarak, kitapları yazarlarından dinlenmesine imkan sağlayacak bir çalışma başlatmıştır.

Yazılarını okudukları yazarları tanımak ve onlarla hasbihal etmek özellikle genç dimağların kitaplara olan ilgisini daha da arttıracaktır.

İnternetin kitaplarla yarıştığı bir zamanda kitaba gereken önemi vererek, okuma kültürüne katkı sağlayacak bu etkinlik, kitap dünyasına yeni bir kapı aralayacaktır.

Kitapların nasıl yazıldığı, hangi duygularla kaleme alındığı eserlerin hangi aşamalardan geçerek kendilerine ulaştığı hakkında bilgi alan gençler, kendi duygularını da yazıya aktarma bilinci kazanabilecektir. Duyguları yönlendirme bilincine kavuşan gençlik, topluma ufuk açmada öncü rol oynayabilecektir.

Kendisini ifade etme erdemine ve yetisine sahip gençlik geleceğin gençliğidir.

İşte böylesine güzel bir etkinlik için Hayat yayınlarının bir yazarı olarak Ordu valiliğinin düzenlediği  “Konuşan Kitap Şenliği” ne katılmak benim için tarif edilemez bir mutluluktur.

Bunun için bu etkinliği düzenleyen ve emeği geçen her bireye ve kuruma canı gönülden teşekkür ediyorum.

27 Eylül’de Gaziantep-İstanbul ve İstanbul-Samsun’a THY ile yolculuk yapacağım. Samsun’dan da karşılayacak dostlarla Ordu’ya geçeceğim. Dönüşüm ise 29 Eylül’de olacaktır. Katılacağım etkinliğin gelişmeleriyle ilgili değerli dostları bilgilendireceğim. Bu etkinliğin diğer illere de örnek olması dilerim.

 


( Konuşan Kitap Şenliği başlıklı yazı SeyitAhmetUzun tarafından 27.09.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.