İnsanın ölümle başlayan serüvenini konu alan eser, serinin bu bölümünde daha ziyade insanların cehennemlik hallerini ve insanları cehenneme götüren hallerini konu almaktadır.

“Kabirde İlk Gece” romanıyla metafizik kurgu romanın öncüsü olan yazar, bu kitabında da birbirinden ilginç tasvirlere yer vermektedir.

Roman olması dolayısıyla okuyucuya olayı yaşıyormuşçasına bir izlenim veren kitap, akıcı üslubuyla da dikkat çekmektedir.

Günahkar bir insanın ölüm anını çarpıcı tasvirlerle başlayan roman, kabir hayatının ilginç boyutlarıyla devam etmektedir.

Kitabın girişiyle sizleri baş başa bırakayım;

“Melekler yüzlerine ve arkalarına vurarak ve "Tadın yakıcı cehennem azabını" (diyerek) o kâfirlerin canlarını alırken onları bir görseydin! İşte bu, ellerinizle yaptığınız yüzündendir, yoksa Allah kullara zulmedici değildir.” (Enfal/51-52)

“Hey gidin başımdan! Gidin diyorum. Siz de kimsiniz? Bedenimden çekiştirmeye çalıştığınız şey nedir? Bırakın beni bırakın!”

Gökten inen sert ve haşin bakışlı melekler, ateşten elbiseler içinde, günahkâr kulu sağından ve solundan kuşatmışlar. Yaşamını, Allah’ın emirlerine inat ve isyanla doldurmuş günahkârın yüzüne ve sırtına kanatlarıyla vururlar.

Gözleri fal taşı gibi açılmıştır. Dönüşü mümkün olmayan yol görünmüştür. Beklemediği ve gelmesini hiç arzu etmediği günle karşılaşmıştır. İşte melekler, yüzüne sırtına vurarak canını almaya gelmişler.

Bakışlarında merhametten eser görünmeyen, siyah yüzlü melek haykırmaktadır: “Tat bakalım inkar ettiğin dünyanın ilk acısını! Nasıl gerçek miyiz, yoksa hayal miyiz?”

“Hayır, hayır bırakın beni! Daha gençliğime doyamadım. Dünyanın zevk ve sefasını yeterince süremedim. Ne olur bırakın, bırakın beni! Daha yeni sevgilimle günümü gün edemedim. Off daha bira bardağım yarım kaldı.”

Siyah yüzlü melek: “Ey günahkâr kul, bilmez misin, insan yalnız yaratılır, toplumsal yaşar ve yalnız ölür. Yaptıklarının hesabı, içtimai hayattan ve Allah’a karşı sorumluluğun muhtevasındandır. Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden ibaret sana ve senin gibi cehennem yolcularına. İşte geride kaldı, tadını çıkardığını sandığın günler.

Kalbi, Allah’a verdiği sözden uzaklaşanların dünyası, cehennem ateşinin odunlarına dönüşmektedir. Bunu göremeyenlere yazıklar olsun…”

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=643535&sa=133884023

( Kabir De İlk Gece 3 Cehennem Yolcuları başlıklı yazı SeyitAhmetUzun tarafından 17.03.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.