EMEKLİ VEKİLLERE YÜZDE YÜZ ZAM HAYIRLI OLSUN

İşçi, memur emeklisi asgari ücret civarında aldığı maaşla geçinmeye çalışıyor. Kanaat kadar büyük bir zenginlik yok galiba. Vekil emeklisi olmayan, yurdumun gariban emeklileri seçtikleri vekillerinin daha iyi imkânlarda yaşamalarını isterler sanıyorum. Değil mi, o kadar sene çalışıyorlar (2 sene) yoruluyorlar ve sonra emekli oluyorlar. Zavallı emekli vekiller aldıkları 4 bin lira ile nasıl geçinecekler. Onlar bizim gibi değiller ki; onların misafiri geliyor, insanları ağırlıyorlar, hizmet ediyorlar, çok yoruluyorlar. Bu zam inanın ki onların hakkı(!)

Bakın verilen şu zamlara memura işçiye 3+3 bazen 5+5 bile veriyorlar. Bu bizim gibi garibanların ağzına da yeter gözüne de. Daha kalkmışız seçkin emeklilerimizin aldığı zamları eleştirmeye kalkıyoruz. Yazık bizlere yazık(!)

Bizim misafirimiz mi geliyor, biz çalışıyor muyuz ki, biz insan ağırlamasını mı biliriz ki bize onlar gibi zam gereksin. İşte bizim gibi oylanan değil oyalanan kanaat sahibi zenginlere, hali vakti yerinde olanlara yapılacak zam miktarları;

“Asgari ücretli ve emekliye yeni yılda yapılacak zam hükümetin 2012 programına girdi. Buna göre asgari ücret 2012 yılı Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 3 oranında artacak.

Programa giren emekli maaşı zammı ise SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına önceki altı aylık enflasyon tahminine göre yapılacak. Buna göre Ocak ve Temmuz aylarında sırasıyla işçi ve esnaf emeklisine yüzde 4,22 ve yüzde 2,78 oranında zam öngörüldü. Ayrıca, 2012 yılında emekli aylıklarında kademeli intibak yapılacağı programa girdi.” (http://www.derszamani.net/emekli-maaslari-ve-zam-oranlari-2012.html)

Elhamdülillah yeter de artar bile. Daha çok zam görürsek alimallah şaşırır yoldan çıkarız. Sağ olsunlar bizi düşündükleri için böyle yüzde 100 gibi deli bir zam yapmıyorlar. Hem biz onlar kadar az ve seçilmiş miyiz ki, ayrıcalıklı olalım. Her konuda birbirine muhalefet eden o kadar vekilim bu konuda uzlaşıyorlarsa bir bildikleri vardır canım. Büyüklerimiz her şeyin en iyisini bilir(!) Ha aynı zamanda her şeyin en iyisine layıktırlar. Çünkü onların biz seçtik bizim seçkinlerimiz onlar bizim, helal olsun zammınız size sayın vekillerim ve sayın emekli vekillerim.

Gece vakti bizim uykumuzun çok olduğu zamanda bile çalışarak dört dörtlük zammı geçirmek kolay bir iş değil, büyük bir özveri isteyen iştir.

Evet, darısı yeni anayasa hazırlanırken de bu dört dörtlük uyumu göstereceğiniz güzel günlere. Bir gün uyuyup kalktığımızda, gece mesaisinde yeni anayasayı geçirdiğinizi görmek dileğiyle zammınız hayırlı olsun sayın vekillerim.

“halen 4 bin 980 lira olan milletvekillerinin emekli aylığı 8 bin 40 liraya yükseltildi. Mevcut yasaya göre emekli bir milletvekili yeniden seçilirse emekli aylığında 1.950 lira kesinti yapılıyor ve 3 bin liraya düşüyordu. Kabul edilen önergeyle, yeniden seçilen emekli vekillerin aylığından artık kesinti yapılmayacak. Böylece, sayıları 200 dolayındaki eski milletvekillerinin maaşında 5 bin lira artış sağlanacak. Sosyal güvenlik reformu uyarınca memur kökenli bir vekil 2 yıl milletvekilliği yaptıktan sonra, emekli aylığı almaya hak kazanıyor.” (http://www.yenialanya.com/politika/emekli-vekillerin-maasi-8-bin-tlye-yukseltildi-h21310.html)

Eh be benim değerli ve gariban kardeşlerim onların hakkı değil mi yani? O kadar çok çile çekiyorlar ve sıkıntılı çalışıyorlar ki, onlara hak nasıl hak vermeyelim. Biz oy verdik, bu hakkı da onlar kendilerine verdiler. Afiyet olsun efendim afiyet olsun.

Bizim için düşündüğünüz güzellikler için 3+3 ler hele hele 5+5 olunca dünyalar bizim oluyor. Bazen lütfederseniz 100, 150 lira bizi ihya edersiniz. Ama biz rüyamıza saklayalım 100 de yüzlük bir hayali. Ne de olsa vekillik hayalimiz bile değil. Size zam hayırlı olsun, bize ise sabır bol olsun.

 

 

( Emekli Vekillere Yüzde Yüz Zam Hayırlı Olsun başlıklı yazı SeyitAhmetUzun tarafından 24.12.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.