İlk emri “oku” olan ve “İnsana bilmediğini ve kalemle yazmayı öğreten”   Tek Allah’ın kulu olarak, mesleğimi onurlu ve yüce bir sanat olarak görüyorum.

Başkalarının değer verip vermemesinden değil, zatı itibarıyla kendisinin değerli oluşundan onu onurlu kabul ediyorum.

Çünkü ben öğretmenim ve Tanrı’dan aldığım nefesle gençliğe yol gösteriyorum.

Rabbin adıyla okumak ve onun rızası için yaşamak ne büyük bir lütfu ilahidir.

“Düşünmez misiniz?” diyen Rabbimin öğüdüyle öğretmen olarak düşünmeyi öğretiyorum.

“Tefekkür etmez misiniz?” diyen Rabbimin yol göstericiliğiyle varlığın amacına doğru ve geçmiş halkların akıbetiyle ilgili sorgulama bilinci geliştirmeye çalışıyorum.

Ezbercilik değil, belki de akletmenin sırlı dünyasına gizemli bir yolculukta arkadaş oluyorum öğrencilerime.

İstemiyorum “Çok yaşalı” “Değerli” “Kutlu” sözcükleriyle başlayan ve karşılığı olmayan övgüleri.

Herkesi yetiştiren ama herkesin karşısında pısırıklaştırılan, konuşma, düşünme,  eleştirme hakkı olmayan bir öğreticinin öğretecek bir şeyi olmadığını düşünüyorum.

Ben öğretmenim; bazen bir eleştirmen, bazen bir düşünürüm. Bazen bir filozof, bazen bir siyasetçiyim. Çünkü ben hepsini yetiştirenim.

Bana kendimi ifade etme hakkı tanımayanların, beni övme hakları olmadığını düşünüyorum.

Öğretmenler gününün hafta sonuna geldiği için küçültülmemi şiddetle kınıyorum.

Öğrencilerden gelecek bir hediyeden mahrum kalan bir zavallı olarak gösterilen mesleğime ve meslektaşlarıma yapılan haksızlığa karşı ve bu söylemi gündemleştirenleri şiddetle kınıyorum.

Ben öğretmenim ve onurlu bir mesleğin kutsal taşıyıcısı olarak, beklentilerden ve ulufelerden uzak tek amacı gençliğe bir ideal verebilmek olan bir aydınlık neferiyim.

Düşündürebilen, sorgulatabilen, bunları yaparken erdem ve ahlakı göz ardı etmeyen onurlu meslektaşlarımı en derin saygıyla selamlıyorum.

Ulufeler bekleyenlerin olsun, bize aydınlık yarınların idealist gençliğinin bir selamı yeter.
 

 

 

 

( Öğretmenlik Bir Sanatı İlahidir başlıklı yazı SeyitAhmetUzun tarafından 24.11.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.