Yeşilçam;aktörleriyle,konularıyla,olaylarıyla ve karakterleriyle hayatımıza damga vuran bir ekoldü. Aile yapısı,zengin oğlan- fakir kız aşkı,mafya ilişkileri,eğitim,politik,yasak aşk daha nice konular...Özellikle siyah beyaz televizyonun olduğu dönemlerde her gece evlerimize konuk,anılarımıza ortak oldular.Kimilerini babamız- annemiz gibi sevdik,kimilerini  kardeşimiz gibi,kimilerine aşık olduk yıllarca,kimilerini  de  düşman bildik.Bazıları oynadıkları rollerle öyle bütünleşti ki onları hep öyle bildik,öyle andık:Münir Özkul (Yaşar usta ve Mahmut Hoca),Kemal Sunal(İnek Şaban ve  Abdi),Kadir İnanır(Tatar  Ramazan),Cüneyt Arkın(Köroğlu ve komser Cemil),Kartal Tibet (Tarkan), Banu Alkan(Afrodit),Müjde Ar'ı ise  daha çok dul kadın veya randevu evlerinde çalışıp baştan çıkartan kadın  karakteriyle hafızamıza kazıdık.Daha daha niceleri....Erol Taş,Bilal İnci, Hüseyin  Peyda, Turgut Özatay, Kazım Kartal,Nuri Alço,Sümer Tilmaç,Coşkun Göğen...

Geçtiğimiz günlerde sinema oyuncusu  Tolga Savacı'yı kaybettik kalp krizi sonucu.Allah'tan rahmet sevenlerine sabırlar diliyorum.

Kimseyi incitmek veya kimseyi damgalamak değil benim niyetim,olanları olduğu gibi aktarmaya çalışıyorum sadece,biraz da esprisi olsun gibisinden.

-Tolga ölmüş dedim.
- Kim  Tolga dedi.
- Cemil dedim, Cemil.(Hatırladı tabi o sahneleri hemen)
- Haa,şu Banu Alkan'a tecavüz eden mi?
- Evet,ta kendisi.
- Kesin ölmüş mü,diye sordu,numara yapıyordur yine çıkar bir yerlerden yapar yapacağını.
- Yapamaz dedim,gerçekten öldü bu sefer,gömdüler bile.

Yüzünden gülücükler saçıyordu adeta şöyle diyordu:
" Banu Alkan'ın gözü aydın o zaman tecavüzcüsü   demek ölmüş ha,artık içi rahat olsun onu kimse rahatsız edemeyecek."

İzleyenler hatırlayacaktır  Banu  Balkan ile Tolga Savacı'nın başrollerini paylaştıkları "Arzu" filmi vardı; Tolga Savacı( Cemil), saplantılı  bir fotoğrafçıyı,Banu Alkan(Arzu) ise fotomodellik yapan bir kadını canlandırmıştı.
( Film Gibi Hayatlar başlıklı yazı berberce tarafından 1.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.