FAKİRLİĞİ ÖVMEK
FAKİRLİKTEN GEÇİM SAĞLAMAK
        Türkiye dirayeti olmayan siyasetçilere nasıl yol verdi?Projesiz bu proje nin adı önce fakirleştir, sonra fakirliği yönet.. Ülke senindir. 
İBB, kent lokantaları ile hizmet ürettiğini zannederken, fakirliğe pirim veriyor mu? Sokak arası cübbe giymiş adamların, geçim zorluğu çeken ailelerin evladlarına el atarak, yardım bahşiş toplamalarından, bu davranışın ne farkı var?Hatta lokantacı esnafa dükkan kapattırır.. 
Kardeşim TC nin 1. öncelikli problemi diğer kötülüklere giden yollara taşı döşeyen FAKİRLİKTİR..
Kaybedecek bir şeyi olmayan insanlar suç işler, suça yakındır.. Adamın al işini elinden boz yuvssını, nereye gider? Kavga edeceği meyhane gider.. Ya kurban olur ya birisini kurban eder.. Terör örgütleri kimi kendisine kurban seçiyor? 40 yaşına gelmiş bir adamı mı? Yoksa üniversitede okusa bile gelecek kaygısı taşıyan bir genci mi? Tabi ki üniversiteli olsun yada olmasın gelecek kaygısı ceken yada geliri olmayan, avare takımından gençleri kendine kurban olarak seçer..
Uyuşturucuya kullanarak yada satarak bulaşan insanlar neden bu pisliğe ulaşır.. Rahatlama yada rahatladıgını zannetme duygusunun altında yatan temel problem ekonomidir.. Kolay paraya ulaşma isteğini bastıramamak, 18 yıla ulaşan  cezaevi alternatif maliyetini ve cezaevindeki hırsız kadar aşağılık görülen mahkum statüsünü tartamamaktır.. Eş cinayetleri neden oluyor? Borçtan.. Borçtan.. Adam ya da kadın dışardakilere söylemesi gereken, söyleyemediği yapamadığı için en yakınındaki eşine patlıyor.Borç öldürmez benzini soldurur..Eşiyle Cinsel ilişkiye bile giremez.Cinsel ilişkiye girmeyen adam fark etse de fark etmese de patlamaya hazır bombadır..
O zaman siyasetçinin işi fakirliği övmek yada fakirin sırtından geçim sağlamak değildir.. İnsanları fakirleştirip ,"onlara hizmet götürüyorum ayağının" nelere mal olduğunu fetö deneyimlemesi ile yaşadık..
Ekonomiyi düzelteceksin.. Herkesi fakirlikte eşitleyerek değil,  refahda eşitleyeceksin..
Eğitimi attın özel şirketlere, yolları da  beşler-eller yapıyor, hastaneler şirket eliyle tam bir rönesans yaşıyor..Seneye doğum için tedavi randevusu veriyor. Köylünün merasını yaptığın kanuni tadilatla işgale hazır hale getirdin.. Tarımda çiftçi  eksen, ürünü işçi maliyetinden  toplayamazsın sürecini yaşıyor. 85 milyonun her beşinden biri mülteci olmuş, 5 ekmeğin biri onlara gidiyor. 5 evin birinde onlar oturuyor..Ev kiraları uçmuş. Ev sahibi ile kiracı birbirine girmiş 
Siyasetçi dayı sen ne yapıyursun? Bizi mi sevecen..Savunuyorum, diyorsan yalan söylüyorsun.. 
Babacığım zaferi memetçik kazanacak.. Sen orada oturmasan da her evde bir memet var..Biz savaşırız. Ben ülkeyi savunuyorum diyemezsin.. Teröristlere yedirdiğiniz Kebapların faturası orada duruyor.. Onlar, ırak'ın kuzey doğusundan  suriye' nin kuzey doğusuna hangi otobüs firmaları ile getirtildiği belli..
O zaman siz ne yapıyursunuz?
Sağcınız da böyle, solcunuz da fakiri yaratıp TANRINIZ benim diyursunuz..
Yemezler..Sağ da durum bu..
Sol sanki farklı mı? 
Bir genel başkan, belediye başkanının ardına düşmüş, ağladığı kemal'e hançer takmış kendi seçim bölgesi  vilayetinde bile yuhalanıyor.. Bizi kurtacak..
Oğlum battık.. Battık  50 kuruşa aldığımız Maydanoz bazar da 10 lira daha neyin hesabını yapıyorsunuz? Mezar hesabı. Yapın mezar.. Gözünüzü toprak doyursun. Bu millet aç..aç.

Torun Halili
( Fakirliği Övmek başlıklı yazı HALİLİ tarafından 21.01.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.