KUZU

Kuzu, kurban olmaya kendi karar vermez...

1.Şart kuzu olarak doğacak
2.Şart Müslüman coğrafyasında doğacak
3.Şart Kurban kesme niyetinde olan bir Müslümanın sahipliğinde olacak
4-Sağlıklı büyüyecek,
5-Şart Kurban Bayramını görecek yaşa kavuşacak
6.Şart nasip olacak kesen kestiren ve kurbanlık açısından.. 

Kurbanlık  der geçersin..Kuzu bile kurban oluncaya kadar ne badireler atlatıyor..

Bir de kendine bak.. Ben bu hayata kurban olmuşum ama başıma neler gelmiş muhasebesini çıkar.. Mahsuplaşmayı seni, senden çıkararak yap.. Geriye ne kaldı..? Bir hiçse sen her şeysin demektir.
Dostlarını silmişsin, kardeşlerin gitmiş. Annen baban yok. Çocuklar seni sallamıyor.. Karı göçmüş, gitmiş..Yeni karıya yer yok.. Ve sana bir hırka uzandığında yatak vazifesini görecek kuru bir toprak parçası ile bile yetiniyorsan, melekler bile seni kıskanır.. 

Dimdik ayaktasın ve tüm yalnızlığınla  hala laflarınla, eserlerinle, var oluş çabasındaysan ve sana imrenerek, kötülerinse kıskanarak baktığı bir profilsen, değil nefesin, profil resmin bile yeter..

Ama paraya Allah diye tapmışsan, peygamber diye kazanmana vesile olanları el üstünde tutuyorsan, karıya burnuna geçirdiğin halkanın zincirini vermişsen, çocuklar enseye şaplak yapıyorsa, etrafını dili  bedeninden çok çalışanlarla çevrilmişse, mahsuplaşma yaptığında seni senden yüz kere çıkardığında, hep bir sen kalıyorsa, dünya senin olsa, bütün ilimlerin sahibi de olsan, sen zaten yarmayı yemişsin demektir..

Kuzu doğup, sırtı kalın bir koç da olsan kurbanda bile kesilsen niyeti bozuk olana denk gelmişsin, murdar olarak gidersin.. Kuzu deyip geçme...

Torun Halili
( Kuzu başlıklı yazı HALİLİ tarafından 4.01.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.