Halk otobüslerinde  yolculuk yapmayı çok severim her gruptan her meslekten ve her yaştan insanların oluşturduğu bu homojen yapının bana öğrettikleri çok şeyler vardır.Örneğin;

Kendinizle başbaşa kalırsız,size düşünme fırsatı sunar,hesaplaşırsınız.İşinizle ilgili ya da hayata dair binbir düşünce yumağında yorulur beyniniz,planlar yapar,hayaller kurarsınız.

Spor veya siyasetle ilgili koyu bir sohbete dalar,yolculuğun nasıl geçtiğini anlamazsınız tabi yol arkadaşınızla  aynı kafadansanız yoksa ilk kelimede tartışır  verdiğiniz ücreti de unutup  ilk durakta inersiniz.

Yeni insanlarla tanışıp onların dertlerini dinledikçe,kendinizi  dünyanın en mutlu insanı sayarsınız,çünki insanlar kendi dertleriyle  başkasının dertlerini kıyasladıklarında kendilerinkini hep küçük görürler.

O kısacık  yolculuk esnasında  karşılaşıp iş bulan hatta evlenenler bile olmuştur belki.

Hayat ki bir hikayeye benzer;kısa,okunması kolay ancak anlaşılması ve anlatması zor.

Leş gibi ter kokan,ayakkabısını çıkartan,mini aynasını çıkartıp makyajını tazeleyen,yaşlılara yer vermemek için uyuma numarası yapanlar,yüksek sesle konuşarak  küfürler eden,burnunu ve kulağı durmadan karıştıran,taciz etmeye kalkışanlar...Kimler kimler yok ki...

O kadar rahattılar ki etraflarındaki meraklı gözlere  aldırış etmeden güle oynaya otobüse binip arka koltuğa oturdular kolkola.Kahkahalar havada uçuşuyor,şakalaşıyorlardı.Fısıldaşmalar gürültüye  dönüşünce ön koltuktaki  yolcuyu çileden çıkardı:

-Burası sevişme yeri mi yahu,sabahtan beri  vır vır,utanma arlanma yok mu hiç sizde? 

( Halk Otobüsü başlıklı yazı berberce tarafından 26.08.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.