Serbest Kürsü / Mektup

Eklenme Tarihi : 16.04.2012
Okunma Sayısı : 2240
Yorum Sayısı : 0




sultani ( 4/5/2012 )
---------------------------------------------
üstadım, savaş konuşmaları yapılmaya başladı, Allahu teala her şeyin en iyisini, en güzelini bilir, savaş çıksın diye deli olduğum günleri hatırlıyorum :))) o günleri hiç unutmıcam, inşaallah.... canım çok yanmıştı, ayrılıktan... bi çok şeyden, bi çok şeyin birikimi de vardı... bunların bazılarını sizinle paylaşmıştım...

beni ağlatarak gülenlerin dünyası harab olsun istemiştim...

şimdi daha iyiyim Allaha şükür eskisi kadar canım yanmıyor, ama yaşadıklarımı unutmuyorum, ne kadar çabuk yaşlandı dedirten o günleri... geçiyormuş ama delip de geçiyormuş.....

hayırlısı olsun...... her şeyde nice hikmetler vardır, bu harabenin altından sizin gibi bir hazine çıktı, her şey yıkıldı ama sizin gibi bir hazinem oldu ( inşaallah siz de kabul ederseniz)

evet ben sizin kıymetinizi bilemem, benim için harcadığınız mesailerin bedeli yok, ben ödeyemem, benim borçlarımı bükük boynumla Allahıma arz ediyorum, size olan borcumu Allahu teala karşılasın, 
"Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum; ücretim yalnızca alemlerin Rabbine aittir." (ŞUARA SURESİ / 109) diyenler gibisiniz siz de...

biliyorum kıymetinizi bilemem takdir edemem ama ben sizi çok seviyorum, kovsanız da gitmek istemiyorum... biliyorum bazen canınızı çok sıkıyorum, çok gıcığım, bi çok arkadaşım çok gıcık olduğumu söylüyo zaten :((((((

ama sizi çokkkkkkkkkk seviyorummmmmmmmmmmmmm

belki gerçekten savaş çıkar, yazışma imkanlarımız da kesilir, gelecek günlerin ne getireceğini Allahu teala bilir, sizinle buluşmayı ve size hizmet etmeyi çok istiyorum, belki her şeye rağmen Allahu teala bunu bana nasip eder, bana dua buyurun lütfen, hususi bir dua istiyorum sizden, üzerimize karanlık ve soğuk çökerse o duaya sarılıp ısınayım, aydınlanayım... buluşma gününü ümidle bekleyeyim, çünkü sizi dünya gözüyle görmek istiyorum inşaallah...... 

selam es selame......


Tarih:06 Nisan 2012 Cuma 01:46:05 
RE:..... 

bazen gerçekten ümitlendiriyorsunuz...Haydi hayırlısı dedirtiyorusnuz;bazen de galiba bu sefer yenik düşeceğim,Allah korusun dedirtiyorsunuz..
İnşaallah daha güzel günler gelecek.Sen kinlendin,yaşamak istemedin,depresyona girdin diye savaş çıkmayacağı gibi,sen, ben, bizler korktuk,yaşamayı çok sevdik,rahatımızın bozulmasını istemedik diye çıkacağı, kaza kadere bağlanmış bir savaşı engelleyemeyiz..Atalar sözü derki;korkunun ecele faydası yoktur.Yani ihtimaller üzerine korku inşa etmek abestir.
Korktuğum başıma geldi,iti an sopayı eline al gibi ata sözlerimiz de vardır..Hepsi doğru olabilir, tarihin,ortak bilincimize yer ettiği gerçekliklerdir.Var sayalım ki bu günlerde bir savaş çıktı..Kim kiminle savaşacak...iranla israil mi..bizi ne kadar etkiler dersin..yahut ortak / çerek türkiye suriyeye müdahale etti diyelim,seni bu müdahale ne kadar etkiler.Üçüncü dünya savaşı çıkarsa;bir ve ikinci dünya savaşları gibi,gelişmiş ülkeler iki blok halinde mi savaşacak..kim kiminle blok oluşturacak..ne için savaşacaklar..

İnsanlar menfaat sağlamak için savaşır.. savaş çok pahalı bir mücadele olduğundan kazanımlar harcamalara değmelidir.Şimdi kim kiminle ne için savaşacak dediğimizde ne sebep var ne de paylaşılacak bir zenginlik.en değerli meta petrol,o da zaten nerede olursa olsun kafirin elinde.
maksat kafirin mümin öldürmesi ise bu zaten barış halinde de yapılıyor..kafirin parası ile kürt cahil,veya türk gafil birbirini öldürmeye devam ediyor..ırakta alevi sünni,afkanistanda taliban mütedeyyin mümini öldürüp duruyor..
Uluslar arası fitne, kurulu terör örgütlerini bir yerden diğerine kolayca ithal edebiliyor.işte 2000 PKK lı suriyeye davet edilerek Türkiye sınırına yerleştirildi..özetle hergün kafirin parası ve silahı ile müslümanlar birbirini öldürüp duruyor..Neden açıktan büyük bir savaşa daha meydan verilsin..üstelik avrupa borç batağında,ABD ekonomik durgunluğun pençesinde..Çin hızla çılgınca kapital peşinde,Rusya Arap baharını interlandına sokmamanın derdinde. 

akla göre savaş anlamsız..ama şunu da bilelelim ki dünya akılla yönetilmez,allahın taktiri ile yönetilir..Kaderde var olan vakti gelince zahir olur.o çağın insanları da başlarına gelene razı olurlar..

bence seni tedirgin edecek bir tehlike henüz görünür hale gelmedi.

Sen ibadetlerine sıkı sarıl..Zikirlerini düzenli yap..aklına gelen duaları hayırlısıyle diyerek yap,huzurla işne gücüne bak..

Yarın öğle namazından itibaren;
Rabbim okuyacağım esmaların zatımda ve sıfatımda tecellisini diliyorum dostuma dost düşmanıma düşman,zaman içinde an kabul buyur..diyerek niyet et..üç istiğfar üç salavattan sonra sağ elini sağ dizine koyarak ve işaret parmağını depreştirerek 19 kere aşağıdaki duayı oku..ardından üç salavat getirerek bitir..Bunu her namazda yap.mümkünse oruç tut..her gün tutamam dersen pazartesi perşembe ve cuma günlerini oruçlu geçir..inşaallah hayatında olumlu olarak aklının kavrayamayacağı kadar değişimler,güzellikler,mutluluklar yaşayacaksın..

ama bunun tehlikeli bir yanı var...şükretmek yerine gelişemelerin ardından koşarken zikir ve ibadetlerini terketmeyeceksin..inşaallah şimdi ne okumalıyım hocam demeni bekliyeceğim..Allah yar ve yardımcın olsun..sana güvenim tam..
Okuyacağın esma gurubu; bir sonraki mesajda olacak..süre her zaman kırbir gün..
selam es selame 

Tarih:06 Nisan 2012 Cuma 02:12:20 
RE:..... 

selam;
Dua budur..
( e ya halıkı ya seyyidi ikzı haceti..Ya garibel müteal..fevga külli şey’ün izzeti ve gınai ve hayati ve saadeti ve şerefi ve kemali ve ilmi ve hasenati ve devleti ve meserreti fi el mülkü ve fi el ömrü verrifati vel derecati vel irfani ya mucip bi icabetikel duai. )

not;bu duayı ihtiyacı burada geçen kelimelerle görülebilecek olanlar da tarif edildiği üzere yapabilirler..dua kırbir gün okunmalıdır..
( Can Sıkan Mektuplar -13 / "Buna Karşılık Ben Sizden Bir Ücret İstemiyorum; Ücret başlıklı yazı HaciAli Bayram tarafından 16.04.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.