Serbest Kürsü / Mektup

Eklenme Tarihi : 27.12.2011
Okunma Sayısı : 1586
Yorum Sayısı : 0

 

 

 

Tarih:19 Aralık 2011 Pazartesi 21:46:38
RE:RE:.


Merhaba hocam tekrar, selam es selame

Kızın söyledikleri ve sizin verdiğiniz cevaplar. Kendinizin yerine beni, kızın yerine de başımdaki derdi koyun. Olay aynı... Sözler aynı, cümleler aynı... Çabaları görmezden gelmek ve suçlanmak aynı!

 

Ha düzeldi, ha düzelecek dedim. Bekledim. Allah yoluna dönsün... Kaderine hayata başkalarına öfke duymaktan vazgeçsin diye bekledim, bekledim, bekledim.

Sürekli "Allahına söyle, benim duamı kabul etmedi, seninkini eder." diye ruhumu sıktı sıktı. Zikrimden sevdamdan geri kaldım. Ağladım. Bilmedi, anlamadı... Çünkü onun için kendinden önemli başkası yoktu.

"Ki; sana yazmaktan vazgeçemiyorum" dediniz ya işte ben de onu yaşadım aylarca... yıl oldu hatta... ezildim.. büzüldüm.. Yapmak istediklerimi yapamadım. Asıl ilgilenmem gereken insanlarla ilgilenemedim. Onun için onun yanında oldum, kendimi riske atarak

Acı çektim! Hayattan kaçmak gitmek istedim istekleri karşısında. Hayata olan öfkesi karşısında Yoruldum! Nefsini o dizginlemek istemedi, ben istedim. İki nefisle uğraşmaktan yoruldum! Ölmeye başladım! O bilmedi... Dediği tek şey "Allahına söyle benim duamı kabul etmiyor, seninkini kabul eder"


FEDA ettim kendimi... Düzelecek diye, iyiye gidecek diye.UMUT verdim hep... Ha gayret dedim!! Hala umudum var içimde iyi olacak diye ama ÖLEN ben oldum... zikirlerim oldu... umudum oldu... Allaha olan sevdam oldu... ÖLDÜM! Yine kötü ben oldum!


Ağlıyorum şuan, evet ağlıyorum... yazdığınız cümlelerle aynı ruh halinde olduğumuza yanıyorum!

 

Benim feda ettiklerime karşılık, bugünkü mesajı ne oldu biliyor musunuz? "Senden de, herkesten de, her şeyden de. Nefret Ediyorum!"

Peki bunu duyacak ne yaptım, biliyor musunuz? En büyük sevdamı Allaha olan aşkımı riske attım, o da Allaha aşık olsun diye oda düzlüğe çıkar diye, KENDİMİ, ALLAHA OLAN SEVDAMI feda ettim...


Değdi mi hocam, soruyorum kendime... Değdi mi? DEĞMEDİ!

Ben Allahtan ayrı düştüm de, o yine acımı anlamadı... Onu yalnız bırakmakla suçladı! Oysa ben yalnızlıkta öleli yıl olmuştu zaten!


Şimdi sizi okuyunca, kendi yaşadıklarım gözümün önünden geçti... Aynıları.. Bu sefer, önce ben yaşamışım ama şimdi sıra sizde... hep siz yaşardınız ben sonra yaşardım… Bu sefer, önce ben yaşamışım!

 

Dikkat edin hocam, ben sonunu hissediyordum da yine de kendimi feda ettim... Ama yine kötü ben oldum.


Dikkat edin hocam, içinizdeki ses, benimkiyle aynı ise, aylar sonra belki bir, bir buçuk yıl sonra göreceğiniz mesaj "Senden de herkesten de nefret ediyorum!" mesajından öteye geçmeyecek...


Hadi gelin yanıma, beraber ağlayalım... Allaha ulaştırmaya çalıştıklarımız, bizi Allahtan uzak koydu. Hadi gelin beraber ağlayalım...

Bir can kurtaran güneşin aydınlattığı her şeyden daha değerlidir dediniz ya dikkat edin kendinize… İçinizdeki ses uğraşma diyorsa, uğraşmayın… Aşkınızdan geri kalmayın. Ben kaldım, acısı yüreğimde kor!

Gerçi bunu derken bile, sizdeki ve bendeki o iki insana merhametim, UĞRAŞIN diyor… Uğraşalım…

Uğraşalım mı hocam? Uğraşayım mı? Yoksa bırakayım mı? Onun için yıktıklarımı, Allahım affet deyip senin için uğraştım deyip tekrar mı yapmaya başlayayım?


-------------------------------------------------------------------------
Sabah beş buçukta çok aramış beni, sonra da nefret ettiğine dair mesajı atmış, telim sessizde idi. Ben de tam da o saatlerde rüyamda onu görmüştüm. Arabasının içinde, bizim evin önüne gelmiş. Ama beni arabaya almıyor, arabanın içi ıslak onun pantolonu da ıslak. Benim de saçım açık pantolonlu idim, hava karanlıktı, ben dışarıda idim. Hava yağmurlu idi. Beni arabaya almadı, geri döndü gider gibi idi… Ben de başıma hırkamın şapkasını geçirdim, ellerimi de pantolun cebine koydum, , eve doğru döndüm…………………………………………………….

gönderen ; Bir dost....
[


   Düzenle     [ Cevap yaz ]   
 

 esma_sultani 20 Aralık 2011 Salı 09:42:16

 

"""""Uyuyamıyorum allah aşkına ne olur bırakma beni

bütün gece uyumadım, bu konuşma nasıl bu hale geldi anlamadım, çok özür dilerim, ben toparlamak istedikçe gerildi, hata ettim, afedersin noktalama işaretlerini daha dikkatli kullanmalıydım, asla yalan bi rüya yazmak seni kandırmak gibi bi niyetim olamaz, Allah biliyor niyetimi, sadece rüya yormana hayran olduğum için, bu ilmi bilmediğim için o rüyanın yorumunu merak etmiştim. seni üzdğüm için özür dilerim, dilediğin kadar istiğfar ederim, valla kötü bir niyetim yoktu, internette okudum, acaba yorumu ne olabilir diye nasıl yorucaksın diye merak ettim. ben açık bi şekilde sana cevap verinceye kadar yormuştun ve üstelik çok öfkelenmiştin.

dün ilk defa kendimi mutlu hissetmiştim, başka bi duaya geçmek istiyordum, hayatı tekrar yakalayabilirim diye düşünmeye ümit etmeye başlamıştım, her şeyin düzeleceğine inanmıştım, kolum da defalarca seğridi, gecede snnle barışmak için çok dua ettim, lanetlisin dedin diye hep şehadet çektim, ben müslümanım,

eşhedü enla ilahe illallah ve eşhedü enne muhammeden abduhu ve rasuluhu, allah ve rasulunun rızasını istiyorum, namazlarımı düzenli kılıyorum ne zamandır, sabah namazına bile uyanıyorum, bunları dualarım zahire çıkınca yazmak teşekkür etmek istiyordum... beni intiharların eşiğinden bu noktalara getirdin, sadece bir duamın zahire çıkmasını bekliyordum, duamın kabul olduğuna inanıyordum, kolum defalarca seğridi, noktalama işaretleri eksik bi mesaja harcama ne olur emeklerimizi, sen de emek verdin ben de verdim, üstelik seni çok seviyorum, yüreğimden kocaman bi parça kopmuş gibi, canım yanıyor.

sayende dua etmeyi öğrendim, ne olur beni bırakma, rüyalarımda bile temizliğimi bitirmiştim, hep böyle rüyalar görüyordum, bi şans ver ne olur bana, Allah ve rasülünün hakkı için. ne dersen onu okucam hiç fikir belirtmicem

içim cayır cayır yanıyor""""


 

 

    [ Cevap yaz ]   
 

 AYSE 09  | AYŞE KARAN 19 Aralık 2011 Pazartesi 20:22:08

 

yazıyı okudum ama tam anlayamadım şu an kayın validem yanımda onunla konuşurken anlamak zor yine okuyacağım

sizin yorumunuzuda okudum evet dua etmesinimi bilmiyor muyuz tam mı tevekkel olamıyoruz
rabb,m yarve yardımcımız olsun
saygılarımlasınız her daim

 

    [ Cevap yaz ]   
 

 Edeb-i Şiirsel 19 Aralık 2011 Pazartesi 15:58:47

 

çok ilginçti hocam
tekrar tekrar okudum aralıklarla fırsat buldukca
en ilginç yazınızdı yada mektuptu diyebilirim..

akşam bir daha okuycam inş.. sakin kafayla
umarım iyisinizdir değerli hocam

 


    [ Cevap yaz ]   
 


 

Tarih:19 Aralık 2011 Pazartesi 11:01:59
RE:RE:.

Dertlinin halini dertliler anlar..dost göderdi ben de fayda umarak buraya sakladım...

öyle bir insanla uğraştım, uğarşıyorum, uzun süredir desem yalan olmaz...

feda etsen de herşeyi, sonuç yine; "Allah benim dediğimi yapmıyor, sen iste de yapsın" a dönüyor...

durup, sabredip, beklemeyi ve gerektiği gibi dua etmeyi bilmiyorlar.... ya da bilmiyoruz... sonra da Allah ı suçluyoruz, duaları kabul etmiyor, diye...

oysa Allah kabul ediyor, sana kurtarıcı gönderiyor ama sen Allahın gönderdiği kurtarıcıyı da ÖLDÜRÜYORSUN! sonra da "Allah dualarımı kabul etmedi" diyorsun....

ohhhh ne rahat yaa!!!!
hayatı çok ağır yaşayan siz ve benim gibi bir kaç insan mı hocam????

İnşaallah milyonlarcayızdır,sevgili CAN..insanın fıtratında önce toplamak sonra sebil etmek vardır ki bu doğrudan rabbin sıfatıdır..diğer sıfatlarımızda olduğu gibi..

Var olmadan yok olmak muhaldir..

 

( Can Sıkana Mektuplar 3 E Okurdan Gelen Tepkiler başlıklı yazı HaciAli Bayram tarafından 27.12.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.