Serbest Kürsü / Mektup

Eklenme Tarihi : 21.01.2012
Okunma Sayısı : 2880
Yorum Sayısı : 0



esma_sultani ( 1/16/2012 )
---------------------------------------------
Hayırlı sabahlar üstadım,
Bu sabah bi rüya gördüm üstadım, rüyamda köy gibi bir yerde oluyorum, etrafta dağlar var, takım elbiseli biri “ben buraya ateş yakıcam” diyo, etraf sap sarı ot olduğu için, ben “şimdi dağlar taşlar alev alıcak” diye ordan koşarak uzaklaşıyorum, sen oluyosun ve bir de yine senin öğrencinmiş benim yaşlarımda bi oğlan oluyo, ikimizi yetiştiriyormuşsun, İkimize Merhum Üstadın İsmail Fidan Hazretlerinin bi dörtlüğünü okuyosun, o esnada sanki Merhum Üstadın okuyomuş gibi hissediyorum, yani bundan 30 yıl öncesi, ben senim, sen de Merhum Üstadınsın, ve ona karşı çok saygılı ve hürmetli olduğunu hissediyorum, kendi zıpırlıklarım aklıma geliyo??????? Dörtlükte sürekli soru sorup duran birinden bahsediyo, Van ilinden bahsediyo…… ve adetli kadınların yorgunluğundan dolayı Allahu tealanın onlara kolaylık gösterdiğini anlatıyo……
Ve o gençle ikimize, sen, sana ulaşabileceğimiz bir yolu anlatıyosun, sen olmadığında o yolu kullanarak sana ulaşabileceğimizi söylüyorsun, biz de o yolu kullanarak sana gelmek istiyoruz, bi köy evinin kapısını tıklatıyoruz, bi kadın kapıyı açıyo, sanki o da görevliymiş ve her şeyden haberi varmış gibi bize hiçbir şey sormuyo ve duvarda bi dolabı işaret ediyo, biz o gençle o dolaba giriyoruz, dolapta genç sıkışıklıktan dolayı bana biraz temas ediyo, kendimi çekiyorum hemen…… ve gerçekten dolabın sanki asansörmüş gibi hareket ettiğini hissediyoruz, heyecanlanıyoruz, (sen bizim payımıza yanında altınlar ayırmışsın, her birimiz için) genç, “inşallah üstadın bana ayırdıkları 50 gr vardır” diyo, ben ilk başta umrumda değil altın fln diyorum ama sonra başka bir anlamı olabilir diye “inşallah bana da en az senin ki kadar ayırmıştır” diyorum, dolaptan çıktığımızda başka bir yerde oluyoruz, bize 2 kitap veriyorlar, çok eski kitaplar, Kuranı Kerim olduğunu düşünüyorum, gencin eline aldığının cildi sarı, çıkarken uyandım…….
Üstadım, rica etsem yorumlar mısın? Bir de Merhum Üstadın İsmail Fidan Hazretlerinin beni tanıdığını hissettim rüyada……

Selam es selame…



Tarih:16 Ocak 2012 Pazartesi 14:30:12 

Hayırlı sabahlar..
Rüyan hayırlı maşaallah..baştan sona eğer itaatlı davranırsan bu alanda yetişeceğini,inşaallah ezelden nasipli olduğunu,henüz işin başında olduğunu,ama bu yolda mesafe katetmeye başladığını,sadece ben değil,bir silsilenin sana yardım ettiğini,adet görmenin senin yetiştirilmende engel teşkil etmediğini,sen ve ben iyi çalışırsak başkalarınında yardımiyle başaracağımızı,hocamın da seninle özel ilgilendiğini,hayatlarımızın çakıştığını,ortak yanlarımız olduğunu,soru sormaktan dikkatini sana varilenleri iyi tahlil etmeye,zikirlerini zihinsel yönden daha dikkat ederek yapman gerektiğini,bu işin aceleye getirilemeyecek kadar ince ve üstün bir iş olduğunu,samiyetinin bazı alanlarda yolunu açmaya başladığını ve daha birçok güzelliği anlatıyor..

Bu arada bir erkek kadar kadınlarında bu yolda mesafe katedebileceğini özellikle bana anlatıyor..Ayırım yapmadan sana yardım etmem gerektiğini anlatıyor..
Adet günlerinde tampon kullan, demiştim ya o yolun doğru olduğunu, az gayretle ibadetlerinden kalmadan zikirlerini,arşa uzanan zinciri koparmadan yol alabileceğini anlatıyor.
Abdesti bozan kandır..ibadetten alıkoyan da abdest alamamaktır..öyleyse tampon kullanır,abdest alır ibadetini aksatmadan yaparsın..ardından diğer namazda, tomponu üst baş kirletmeden yeniler tekrar abdestli hale gelirsin, hepsi bu kadar..zamanımızın imkanları azıcık gayretle temiz kalmayı sağlayacak niteliktedir.

zikirlerini aralıksız yapmaya devam etmelisin..Bu yolda alacağın manevi makamları tam idrak etseydin bütün dikkatini bu alana teksif ederdin..

Gördüğün gibi arada bir uzaklık sözkonusu değil,maneviyatta uzaklık olmaz,hep seninleyim.Hocam ve onunda hocası da hep seninle..silsile halinde sana yardım etmeye çalışılıyor..Yani sen bu silsileden yararlanacaklardansın..Başkalarında araman yersiz..tereddüt etmen gereksiz..aldığın bilgi hak katından olduğundan tereddüte yer yoktur...
Başarılar diliyorum..

yazacaklarını bunun gibi toplu,aciliyet olmadıkça en çok günde bir defa yaz..Zaman darlığı ile işlerim aksıyor..Yapmam gerekenler çok fazla,tahmin bile edemeyeceğin kadar sorumluluk altındayım..beklentisi olanlara cevap vermek zorunda olduğum gibi,rutin işlerim gecemi gündüzümü işkal ediyor.Kaderim, ömrüm boyunca ileri derecede çalışmamı gerektirdi..halen de öyle..makam ve mertebeler büyüdükçe iş yükü artar..sorumluluk ziyadeleşir..senin için de böyle olacak..giderek kendini yakın / uzak çevrene karşı sorumlu hissedeceksin..
madem ki canım kurtuldu yan gelip yatabilirim diyemez,başkalarının da sana ihtiyacı olduğunu fark edersin..her müminin islam kardeşlerine şefaat hakkı ve sorumluluğu vardır..daha işin başındasın..
Bugün için hayal bile edemediğin güzelliklere uçman için allah’ın izniyle sana kanat takmaya çalışıyoruz..

selam es selame 


Tarih:16 Ocak 2012 Pazartesi 14:44:37 

çok mutlu oldum :)))) inşaallah söylediğin şeyi hemen eve gider gitmez uygulayacağım, özel durumum engel olmıcak bundan böyle...... 

selam es selame üstadım :)..
( Can Sıkan Mektuplar-7 / “Şimdi Dağlar Taşlar Alev Alacak” Aşka Yelken Açılacak başlıklı yazı HaciAli Bayram tarafından 21.01.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.