Serbest Kürsü / Mektup

Eklenme Tarihi : 22.12.2011
Okunma Sayısı : 2102
Yorum Sayısı : 0

 ?????? ( 12/14/2011 )
---------------------------------------------
garip hissediyorum kendimi, kendimi (........) ellerinden kurtarmak özgür olmak istiyorum, bir daha kimse yakalayamasın istiyorum, ne mustakbel kocam, ne evladım, ne işim, ne aşım....... böylece hiç bir şeye bağlanıp incinmek istemiyorum, canım çok yanıyor ayrılıktan, kurtulmak istiyorum.............


hacı ali ( 12/15/2011 )
---------------------------------------------

Cehennemin sorumlu meleğinin adı MALİK tir..

Bir şeye sahip olmak istediğin anda MALİK’in eline düşersin ve yanmaya başlarsın..
Aşk ateştir.insanlar önce aşkı isterler sonrada ’yandım anam’ diye bağırmaya başlarlar..hem ağlar hem giderler.yana yana kül olmayı başarırlarsa teskin olur, tevekkülle başlarına gelenleri sukunetle kabullenmeyi öğrenir muhabbete başlarlar..o hale ’ölmeden önce ölmek’ denir..bütün isteklerden syrılmadıkça debelenmeler ,çırpınmalar devam eder..İsteklerinin ateşinde yanmak insancadır..kötü olan dayanıksız olup başlarına gelen her halden şikayet edip durmaktır..isyan ızdırapları artırır..

????? ( 12/15/2011 )
---------------------------------------------

evet, hiç dikkat etmemiştim, onun adı malik :))) aaaa

ben birşeylere maliğim diyenlerin yeri mi orası yani?

 

Tarih:15 Aralık 2011 Perşembe 11:42:16
RE:RE:RE:...

Evet..O nedenle akıllı fikirli erler,kendilerine ait olduğunu zannettikleri herşeyi Allah’a verip arınanlardır..Mülk Allahındır diyebilenlerdir.

VE... Cennetin bekçisi,sorumlusu meleğin adı ise, Rıdvan dır..
Rıdvan razı olan demektir.
Yaşayan Allah, yaşatan Allah bilip, O’nun her an bir şen de olduğunun bilinciyle,
kendi nefsine,payına düşen görev ve sorumluluklar ile,yaptıklarının karşılığında verilene razı olan kişi, razılık makamında,RIDVAN, yani dünya cennetindedir.

nefsinin beklentileri karşılanmadı diye isyanda olan ise;
hemen o anda inkarının ve isyanının karşılığı olarak cehennem çukurlarından bir çukura yuvarlanır ve gerçeği idrak edene kadar orada debelenir kalır..

ne zaman ki ektiğini biçtiğini idrak eder ve hakk’a iftiradan vazgeçer cezası bitmiş olur.

Nefsini, dolayısıyle şeytanını tanrı edinenler, ebedi olarak cehnnemde kalıcıdırlar...

onları kimse oraya itmemiştir..
odun da
ateş te
yana da kendileridir.

Eğer yeterince iman sahibi iseler birgün akıılları başlarına gelir ve cehennemden çıkarlar..allah’ı inkar etmişlerse alternatif düşünceleri olmayacağından, çıkış için verdikleri bir çabaları olmayacağından,kendi oluşturdukları cehennemlerinde kalıcı olurlar..

bazı alimler derler ki;cehennem ehlinden bazıları zamanla cehenneme tiryaki olurlar,bir bakıma cehennemleri cennetleri haline dönüşür..gerçek cenneti özleyemeyecek kadar akıldan mahrum kalırlar..

Ben ( .......)ten asla vazgeçmeyeceğim,’başkasının karısı olsam da onu sevmeye devam edeceğim’ diyecek kadar aptallaşırlar..sanırlar ki evreni içine alacak kadar geniş olan gönülleri başka aşklar yaşayamaz..başka mehmetleri,alileri,metinleri sevemez..

insanların üstünlüğüne sınır olmadığı gibi düşkünlüğüne de sınır yoktur...

Nasıl ki her esma Allah’a aittir,ve Allaha ait olan her esma insanda da bilkuvve vardır..o nedenle halife olarak adlandırlmıştır..Bu hakikat şeytanı delirtmiş, hırsından küfre girmesine sebep olacak kadar kıskançlığa sürüklemiştir..

Adem’in üstünlüğü şeytanın çıldırmasına sebep olmuştur da kandırabildikleriyle kendisini tatmin etmeye çalışmaktadır.

Lütfen;emek emek yazdıklarımı bir çırpıda harcayıp israf etme...

selam es selame

( Can Sıkan Mektuplar-2 ---cennetin Kapıcısı Rıdvan Dır.. başlıklı yazı HaciAli Bayram tarafından 22.12.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.