Serbest Kürsü / Masal

Eklenme Tarihi : 10/28/2011
Okunma Sayısı : 2328
Yorum Sayısı : 0

Azize'ye Mektuplar-1 / Müslümanları ve seni sevdiğim için kızım, ateşten aldılar beni...


Azize kızım-1 / Müslümanları ve seni sevdiğim için kızım, ateşten aldılar beni...

Tarih:25 Ekim 2009 Pazar 02:34:14
RE:selam es selame


ALEYKÜMSELAM ALLAH RAZI OLSUN ÜSTADIM
Selam üzerinize ve bütün inananların üzerine olsun...

Rüyalarımla beni yönlendiren Rabbime hamd olsun. Çocukluğumdan beri böyleyim. Babam derdi ki; sanki başka alemde yaşıyorsun. Sen rüyalarınla oraları dünyaya taşıyorsun ..

Evet herkes gül demetlerini de ateş yığınlarını da buradan götürürler. Rabbimin asla gücüm dışında bir şey yüklemeyeceğine inanıyorum.

Dün garip Bir şey oldu. Bir anda insanların isteyerek tasarlanan ya da havadan atılan virüsle gribe benzer hastalıkla, kalbinde iman olan tüm müminleri helak edeceği aklıma geldi. Bu gökyüzüne atılan ve rüzgarla yayılan bir şey de olur, geliştirilen de. İsmi müslüman olanlara,o salgında bir şey olmayacağını, kıyametin kafirler üzerine kopacağını düşündüm ..Sonra da dua et telkini kalbime geldi ‘’Rabbim sen tüm insanları müminleri koru ‘’dedim.. Kalbim dilim duadaydı, gün boyu..

Her şeyin en doğrusunu Rabbimiz bilir..Bizler aciz kullarız. Allah sizden razı olsun ..

Komşum geldi aklıma. Çok yaşlıydı. Yatalak hastaydı. 7ay kadar Allah rızası için bakmıştım ona. Demişti ki;
-senin ve bazı larının gökyüzünde evleri var, gördüm… Sorunca; müslüman bunlar, dendi. Seni tanıdım.. Çok yüksekteydin,Çok güzeldin. Üstündeki giysi parlıyordu.. Seslendim.. Sen de cevap verdin..Sen de gelmek ister misin..demişim.. Kelime i tevhidi teklif etmişim ona… Rüyasında de hadi,sende gel buraya, bana demişti, melek yüzlüm demişti.Çok isterdim demeyi ama, ben ibadet edemem ki… Felçli halimde.. Fakat müslümanlara sevgim arttı seni tanıdıkça… Sadece Allah için bakıyorsun, para almadan.. Kızım yok ama, kızımsın ,demişti.. .Sonra vefat etti..

ACABA nasıldır diye düşündüm… Bana göründü.. Bir yerdeydi…
--Müslümanları ve seni sevdiğim için kızım, ateşten aldılar beni,buradayım.. Ama o sözü deseymişim, bak; taaa şuraya gidecektim, dedi.. Gösterdiği yer gül bahçesiydi..

Düşündüm de hocam; müminleri seven orda olursa, ahir ömründe mümin olup, az yaşayıp ölen ne olur… Ama her şey de ezelde yazılan gibidir.. Hidayet erişmezse erişmez, değil mi.. O hanıma çok acımıştım.. 81 yaşında kimsesizdi… Eşi de hastaydı. Gece gündüz çağırdıkça koşuyordum.. Helal olsun komşumuzdu, görevimdi benim. İnsandı can taşıyandı..

Allah’a emanet olun dualarınızı beklerim selam ve dua ile..



Azize, kızım;

Sanırım gençsiniz,kızım yaşındasınız..Bu kadar yazışmadan sonra kalbimden size kızım demek geçiyor..İzin verir misin…
Bu mektupların sır taşımayanları yayınlanmalı…Bunlardan etkilenecek ve kendisine çeki düzen verecek insanlar var muhakkak.Seni beni tanıştıran,bu tür faydalar için olmalı.Kapalı devre konuşmalarımızdan kime ne fayda gelecek….Hem bunun gibi mektupların ne sakıncası olacak..Şöhret olacak değiliz ya..

Bu hikayede bir gayri müslimin,müslümanları sevmesiyle bile ateşten kurtulduğunu anlıyoruz..Bunun aksi de mümkün,gayri Müslimleri sevip müslüman kardeşlerini horlayanların da ateşe düşmesinden şüphe duyulur….Bir diğer husus ise müslümanlara düşmanlık besleyen gayri Müslimlerin cezalarının artması söz konusu olabilir.Bu mektubu okuyanları uyarmak anlamına gelmez mi.

Ayrıca her şey doğarken alnımıza yazılsaydı mana aleminde o kadına kelime-i tevhit teklif edilir miydi.Allah onun durumunu bilmiyor mu ki teklif etmiş.O kendi iradesiyle bahane uydurarak,daha önceden beynini islamiyete kapattığı için söylememiş..O nedenle gül bahçesinden mahrum kalmış…Yani bir önceki mektupta sözünü ettiğimiz gibi,beyaz sayfaları kendi irademizle,ellerimizle yazarız.

Bu mektubunuzu da uzatmaktan korkuyorum..Yoksa üzerine yazılacak o kadar şey var ki.kendimi alıkoyuyorum…Allah razı olsun…Baki selamlar….Yeniden yeniden görüşmek dileğiyle.
Yayınlanmasına izin vermeniz dileğiyle….İsterseniz ..... ismi yerine başka bir isim de kullanırız.Lütfen bir kere daha düşünün.Sır mahiyetli olanlardan sakınırız.

Selam es selame


Tarih:25 Ekim 2009 Pazar 03:34:24
RE:RE:RE:selam es selame

ALEYKÜMSELAM ALLAH RAZI OLSUN ÜSTADIM
Selam üzerinize ve bütün inananların üzerine olsun...
Allah razı olsun, içinizden geldiği gibi kızım deyin lütfen.. Rahmetli babam vefat edeli bana kızım diyen 2inci kişi olacaksınız ..Efendimizi gördüğüm, anlattıklarım kalsın.. Diğerlerinde mesela bunda yarar olacağını umuyorum.. İsmim belirtilmesin hasta yaşlılara baktığım biliniyor iyilik ederken 1el duymasın denmekte buradan da girip okuyanlar var. Yazdığımı biliyorlar. Bir yaşlı ablam var.. Fırsat buldukça kızım şiirini oku der.. Anneme de okurum daima..
İradeyi kullanmak yazınca siz, aklıma gelmişti.. O komşu da Allah’a emanet olunuz..

Hocam bundan öncekiler kalsın bunu yayınlayın inş ..Duamdasınız, biliyor musunuz ölüm şiiri yazacağınızı tahmin ediyordum.. Nasıl diye sormayın ama .......Bazen bende tanımıyorum kendimi, iyice abdalım galiba.. ..Kızınız..
Kabir hayatını ve müslümanlara olan kaynaşmayı umarım artırır.

Selam ve dua ile

( Azize'ye Mektuplar-1 / Müslümanları Ve Seni Sevdiğim İçin Kızım, Ateşten Aldılar başlıklı yazı HaciAli Bayram tarafından 10/28/2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu