Açıklama: Bu yazıyı 1 Mart 2009 tarihinde yazıp eklemişim bir siteye. O günden bu güne hiçbir şeyin değişmediğini gördüm sözünü ettiğim TV kanalında ve yazıyı tekrar yayınlama gereği duydum affınıza sığınarak.

_________________________________

İDDİA MAKAMI TV

Biliyorum, bu yazının edebi bir değeri yok. Aslında yazıp yazmamakta da kararsızım. Birkaç haftadır içim içimi yiyor, bu TV kanalındaki her ana haber kuşağında şimdi yazacağım diyorum, sonra edebi değeri olmadığı için yazacaklarımın, vazgeçiyorum.

Akşamları evde hepimizin vazgeçilmez alışkanlığıdır TV haberlerine bakmak. Sanki akşama kadar internetin başında değiliz, gelişmelerden haberimiz yok da akşamımızı zehir etmek için bakıyoruz haber bültenlerine.

Birkaç hafta önce, bu TV kanalında haber programı diğer kanallardan önce başladığı için şöyle bir bakayım demiştim. Aman Allah`ım, neymiş bu Ergenekon? Haber sunan spiker, sanki mahkemedeki iddia makamı, savcıydı ekranda. Dikkat ettim, iki üç akşam daha, iki dakikalık başbakan haberinden sonra yirmi dakika Ergenekon savcılığına soyunuyordu TV.

Yine bir akşam, koltuğuma kurulup kumandayı elime aldım, her zaman izlediğim haber programının başlamasına vardı daha. Söylendim, "şimdi ... TV`yi açacağım ama...". Eşim ve oğlum aynı anda söylediler, lafı ağzımdan aldılar. "Ergenekon savcısı!". Yine de bastım kumandanın tuşuna, evet, yanılmamıştık, acı bir tebessüm belirdi dudaklarımda. Bizimkiler bastılar kahkahayı... Son on yedi dakikasına yetişmiştik iddia makamının incilerine.

"Hoşgörü"yü diline dolayan bu grubun TV`sinde bu akşam yine baktım Ergenekon haberlerine. Asker ve polis görüntüleri eşliğinde dinleme, fişleme haberleri anlatılıyor, ne idiğü belirsiz birine bu konuda yorum yaptırılıyordu ve sonuna kadar dayandım, saat tuttum, on sekiz dakika...

Bu adamların başka işi mi yoktur Allah aşkına? 28 Şubat`ın rövanşını mı alıyorlar? Amerika destekli psikolojik savaş mı yapıyorlar? Türk milletinin kutsal saydığı orduyu yıpratmaya mı çalışıyorlar? Halkın gözündeki güvenilir kurumları mı güvensizleştirmeye çalışıyorlar?

İçimize korku salmaya mı çalışılıyor? Güvendiğimiz dağlara karlar mı atıştırıyorlar? Tek güvenilir kurum olarak kendilerini gösterip Türklüğe düşman yazaralara bile sayfalarımızı açıyoruz diyerek bizi kendi kurtarıcılıklarına mahmum kılmaya mı çalışıyorlar?

Bir TV kanalı hangi hakla iddia makamı gibi haber yapar? Devam eden bir davada nasıl mahkeme havasına bürünülebilir? Buna hiç mi müdahale yoktur?

Çok kızgınım, ülkemin bu kadar rezalete sürüklenmesine çok kızgınım. Varsa Ergenekon diye bir örgüt, bırakın mahkemeler, savcılar, hakimler yapsınlar görevlerini. Ortalığa çıkıp bangır bangır bağırmak, kutsallara saldırmak, insanları rencide etmek, ülkemi küçük düşürecek iddialarda bulunmak mıdır "Hoşgörü" tellallığı?

Ekonomik kriz yüzünden fabrikalar, atölyeler sırayla kapanırken, insanlar işsizlikten inim inim inlerken gündem saptırıp "teğet geçen" krizleri Ergenekon`la maskelemek midir amaç?

Söylenecek çok söz var ama... Yeter bu kadar. Zaten edebi değeri yok bu yazının!


( İddia Makamı Tv başlıklı yazı M. Kuvancı tarafından 23.06.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.