Haziran 2008’de bir mail aldım değerli dostum Resul Duman’dan “Güç Birliğine Davet” başlıklı. Birçok haber sitesinde yayınlanan bir bildiriydi bu ve altında benim de adım vardı. Can dostum sitem ediyordu bana: “Bildiri yayınlamış, bana haber vermemişsiniz.” Diyordu. Halbuki ben de ondan öğreniyordum bu bildiriyi.

Bildirinin altındaki isimlere dikkatli bakınca anlamıştım durumu, Birçok değerli dostum vardı bildiriye imza koyan ve beni de kendilerinden ayrı düşünmedikleri için açmışlardı ismimi bildirinin altına. Yıllardır siyasetten elini eteğini çekmiş, sadece davet edildiğinde davete icabet babından programlara katılan ve seçimden seçime siyasi partileri hatırına getiren biri olarak adımı bir siyasi bildiri altında isteğim dışında görmekten rahatsız olmakla birlikte, dostlarımın benden vazgeçmediğini görmek de beni mutlu etmemişti diyemem.

Seçim akşamlarını çok severim, TV karşısında sabahlamayı, hangi ilde, hangi ilçede oy verdiğim parti ne kadar oy almış, kaç milletvekili çıkarılmış, kaç belediye alınmış büyük bir zevktir benim için bunları takip etmek. 29 Mart 2009 zevk almadığım bir seçim olacak. Hatta keşke bu seçim hiç olmasaydı dediğim bir gün olacak bu tarih.

9 Mart 2009 tarihinde bir haber vardı bültenlerde: “Büyük Anadolu Birliği (BAB), 40 dalda 2008 yılının "En Başarılı" isimlerini ödüllendirdi. "4. Uluslararası Altın 40 Ödülleri" için Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde tören düzenlendi.
Törende BBP lideri Yazıcıoğlu'na da "Yılın Siyaset Adamı" ödülü verildi. Yazıcıoğlu'nun aldığı diğer ödüller şöyle: 2001- Beyaz Eller 2001 Yolsuzlukla Mücadele Edenler Ödülü, 2005-GAP Gazeteciler Birliği&GAP Olay'ın "2005 Yılının En Başarılı Siyasetçisi Ödülü, 2006-Avrupa Türk Birliği'nin (ATB) Temiz Siyasetçi Ödülü, 2007- Kadıköy Güzel Sanatlar Lisesi tarafından Sanata Destek Verenler Ödülü, 2009-Büyük Anadolu Birliği Yılın Siyaset Adamı Ödülü.”


Ve 25 Mart günü bir haberle dağlandı yüreklerimiz: Temiz siyasetçi ünvanlı adam bir helikopter kazası geçirmiş, kendinden ve arkadaşlarından haber alınamıyordu. Günler geçti olayın üzerinden, hepimiz merakla, acıyla, kahırla izledik TV’lerden haberleri. Bir umut, hep bir umut belirdi yüreklerimizde, ölümü yakıştıramadık ona.

Sağcısıyla, solcusuyla içimiz sızladı “Temiz Siyaset Adamı” için. Yedi buçuk yıl hapishane hayatının beş yılını hücrede geçirmiş, buz tutmuş beton üzerinde yıllarca sabahlamış “Beton çok soğuk, üşüyorum” dizeleriyle yaşadıklarını ifade etmiş ve yargılandığı tüm suçlamalardan beraat etmiş “Yiğido”nun bu soğuktan, bu felaketten de sağ çıkacağını düşünmüş, saatlerce, günlerce beklemiştik.

28 Mart günü son dakika haberlerinde bir umut daha belirmişti içimizde, mantığımız kurtulmasına imkan yok, bari il merkezi binasına başsağlığına gidelim derken, gönlümüz bir umut, bir umut diyordu. Bir arkadaşımla gittik il binasına, herkes son dakika haberini konuşuyor, yüreklerdeki umudu filizlendirmeye çalışıyordu. O sırada yeni bir son dakika haberi belirdi ekranda. Genel merkezden açıklama yapılıyordu ve “Rahmet-i Rahman’a kavuştu!” sözü kilitlemişti tüm dudakları. Sözün bittiği yerdi artık. Boğazlar düğümlenmiş, hıçkırıklar boşalmış, gözyaşları sel olmuştu.

Teknolojik imkanların had safhada olduğu bir dönemde her şeyden mahrum bir ülkede yaşıyormuş havasıyla yaşanan kurtarma rezaletine mi yanarsınız, yirmi dakikalık telefon konuşmasıyla yürekleri dağlayan ve göz göre göre ölüme terk edilen bir insanın dramına mı ağlarsınız, ülkenin yitirdiği bir milletvekiline, bir parti liderine mi, yürekleri donduran bir ölüme giden altı cana mı?..

Bu seçim, yaşadığım en kötü seçim olacak. Keşke hiç olmasaydı, keşke hiç olmasaydı…

( Bu Seçim Hiç Olmasaydı başlıklı yazı M. Kuvancı tarafından 29.03.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.