Şehit Muhsin YAZICIOĞLU anısına hazırlanan “Üşüyorum Şiir Güldestesi” isimli bu güzel ve nadide çalışmayı görünce; başarıları, gönül güzelliği ve güler yüzü ile tanıdığım, engin ve narin bir yüreğe sahip, şiir sevdalısı, gönül insanı Sergül VURAL kardeşim yine en güzele imza atmış dedim. Kardeşimize de bu yakışırdı. Rahmetli şehit reisimize vefa örneği gösterilerek büyük emekler sonunda maddi değerinden daha çok manevi değeri olan bu eser kültür ve sanat dünyasına kazandırılmış oldu. Rabbim hayırlara vesile etsin İnşaallah.
 
 Bu güzel çalışmada; yine Kayseri’mize değerli eserler kazandıran, şehrimizin kültür ve sanat hayatında büyük emekleri olan gönül dostum, engin yürekli Mehmet ÇELEBİ kardeşimi ve ilk eserimi de basan LAÇİN Yayınlarını görmem mutluluğumu bir kat daha artırdı. Sergül ve Mehmet kardeşlerimi yürekten kutluyor başarılarının devamını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Yine bu eserin meydana gelmesinde ortaya emeğini ve yüreğini koyan şairlere ve isimsiz kahramanlara kalbî şükranlarımı sunuyorum.
 
Bu değerli kitabı elime aldığımda ilk olarak ön ve arka kapakların ruhumda seher rüzgârları estirdiğini itiraf etmeliyim. Ön kapakta rahmetlinin ay yıldızlı bayrak fonunda atıyla “SONSUZLUĞA UÇUŞUNU” simgeleyen resmi çok anlamlı olmuş. Arka kapak ise zihnimde çok şeyleri çağrıştırdı. Sahilde gezen rahmetlinin “ÜŞÜYORUM” şiiri çok anlamlı ve mesaj dolu.
 
Yine resimle “Deniz Yıldızları” öyküsünü hatırlatan video gözümün önüne geldi. Bildiğiniz gibi denizyıldızının ilginç bir hikâyesi var; Bir adam okyanus sahilinde yürüyüş yaparken, denize telaşla bir şeyler atan birine rastlar. Biraz daha yaklaşınca bu kişinin, sahile vurmuş denizyıldızlarını denize attığını fark eder ve "Niçin bu denizyıldızlarını denize atıyorsunuz?" diye sorar. Topladıklarını hızla denize atmaya devam eden kişi, "Yaşamaları için" yanıtını verince, adam şaşkınlıkla; "İyi ama burada binlerce denizyıldızı var. Hepsini atmanıza imkân yok. Sizin bunları denize atmanız neyi değiştirecek ki?" der. Yerden bir denizyıldızı daha alıp denize atan kişi, "Bak onun için çok şey değişti" der.
 
 Rahmetli YAZICIOĞLU; bu ülkede çok şeylerin değişmesi gerektiğini her fırsatta söyleyen, yılmadan, yıkılmadan, eğilip bükülmeden, dimdik durarak hak olarak bildiklerini cesurca haykıran bir Anadolu ereni, bir gönül insanı ve yiğit bir alperendi.
 
Kitabın emek ürünü olduğunu hemen belli oluyor. Rahmetli Muhsin YAZICIOĞLU’nun aziz hatırasına çıkarılan bu kitap 208 sayfadan oluşmuş. İçerisinde şehit reisimizin yüreğinden kopup gelen kendi şiirleri yanında, Cennet ülkemizin dört bir yanındaki 100 değerli şairin 128 gönül eserine yer verilmiş. Eseri hazırlayan Şair- Yazar Sergül VURAL Hanımefendi sunuşunda şu değerli satırlarla bize eseri tanıtıyor.
 
“25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi yakınlarında Keş Dağı’nda yaşanan helikopter kazasında, düştükten 47 saat sonra bulunan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve diğer 5 kişinin bulunduğu helikopterin enkazına ulaşılıncaya kadar, insan olmanın bilinciyle tek yürek olan Türk halkı dualarla hep onların yanında oldular.
 
Ancak, BBP Genel Başkanı Muhsin YAZICIOĞLU, BBP Sivas İl Başkanı Erhan ÜSTÜNDAĞ, BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel YANCI, BBP Belediye Meclis Üyesi Adayı Murat ÇETİNKAYA, Kaptan Pilot, Emekli Binbaşı Mustafa Kaya İSTEKTEPE, İHA Sivas Muhabiri İsmail GÜNEŞ'in Hakkın Rahmetine kavuşmalarına “İnna Lillâhi ve İnnâ İleyhi Raciûn” demekten başka söyleyecek söz kalmamıştı.
 
Kader ve kaza kavramına boyun eğen nice duygu insanı kaleme sarılarak aktardılar hislerini şiirin diliyle kâğıtlara… Bu şiirlerin bütünü öncelikle sanal ortamda kurucusu olduğum “ERCİYES Şiir Grubu”nun Grup Tartışma Odasında toplandı  Daha sonrasında değerli gönül dostlarımın katkılarıyla zenginleşti.
 
İşte bu kitap, hiç bir maddi çıkar gözetmeden, sırf vefa gereği olarak, kardeşlik bilinciyle yurt içi ve yurt dışından nice gönül dostunun tek yürek olmuş duygularıyla Muhsin Yazıcıoğlu için yazdıkları şiirleri sanal ortamdan gerçek yaşama taşımak için 100 şairin 128 şiiriyle bir kültür yayını olarak hazırlanmıştır. Kitap iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde “Muhsin Yazıcıoğlu’nun gönül incileri” olan şiirler, ikinci bölümde ise “Üşüyorum” Şiir Güldestesi adı altında Muhsin Yazıcıoğlu’nun kazanın akabinde sevenlerinin yazmış olduğu şiirler bulunmaktadır.
 
O, “üşüyorum” şiiriyle gönülleri kar yangınlarına salan, ateşler içindeki yüreğiyle sadece kendisini yakan bir duygu adamıydı. O, büyük ülküsüne sevdalı, kültürüne bağlı, tarihini sahiplenen bir vatanseverdi. O,  ilkeli, prensipli, inançlı, güzel ahlaklı bir insandı. O, mücadelelerle geçirdiği ömrünü ülkemize hizmete adamıştı.  Bu uğurda da sonsuzluğun sahibine teslim oldu. O, siyaset ve düşünce yaşamımızda saygın bir yeri olan, temiz siyasete örnek bir şahsiyetti.
 
O, dik duruşunu kaybetmeyen asil bir kişiydi. O, zulüm karşısında bile çizgisini değiştirmeyendi. O, arzuladığı ‘Büyük Birlik’ fikrini ancak vefatıyla gerçekleşebilmiştir. Kaybettiğimiz canlara Allahtan rahmet ve kederli ailelerine sabırlar diliyorum. Mekânları cennet olsun.  Ailelerinin, sevenlerinin ve aziz Türk Milletinin başı sağ olsun.”
 
Bu kitabı görünce sevincimle birlikte yüreğim yeniden yanmaya başladı. Rahmetli YAZICIOĞLU gençlik yıllarımızın lideriydi. O yıllarda bir lise öğrencisi olarak Ülkü Ocaklarından tanıdığım reisimizle bir yakınlığımız vardı. O yüzden yüreğim daha da bir yanıyordu…
 

Televizyonların helikopter kazasını alt yazı ile flaş haberlerle vermesi bir an gözümün önüne geldi. O günlerde yanan yüreğimin acı feryatlarını gözyaşlarımla satırlara zora ki de olsa düşürmeye başlamış ve acımı şöyle dile getirmiştim…

 

KAR ALTINDA GÜL SEVDALISI YİĞİTLER…

  

“…İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn…” Muhsin Başkanıma ve dava arkadaşlarına Cenab-ı Allah’tan (c.c) rahmet, Türk İslam âlemine başsağlığı diliyorum.
 
Bazı zamanlar vardır ki yazmak, yüreğindeki duyguları kaleme almak, kâğıda dökmek çok zor… Bu zamanlarda yazmanın zorluğunu da biliyorum… Büyük dâvâlara gönül vermiş değerleri “adam gibi adamları, gönül insanlarını” yazmak zor… Güle âşık, Hakk dostlarını aciz kalemim, neşter yiyen yaralı kalbim hakkıyla anlatamaz bunu da biliyorum… Ama içimden yazmak geliyor... Yüreğim yanıyor olsa da yazmak…
 
Yürek yangını nedir bilir misiniz?.. İçiniz daralır, nefes alamazsınız, sanki boğuluyor gibi olursunuz ya!.. Benim de haberler geldikçe nefesim daralıyor adeta…
 
Yazacağım cümleler kesik kesik olacak… Çünkü bağrımın yangınından cümle kurmakta zorlanıyorum… Bu güzel insanı nasıl anlatacağımı da bilemiyorum…
 
Her şeyden öce iyi bir Müslüman, vatan sevdalısı bir yiğit, has bir Anadolu çocuğu idi. Din, vatan, millet, bayrak sevdalısı bir alperen engin yürekli bir gönül adamı idi...
 
Aslında milletimizin yetiştirdiği çok değerli kalemler onunla ilgili düşüncelerini dile getirerek en güzel şekilde bizlere yansıttılar.
 
Kar altında saatlerce kalmak… Düşünün… Üstünüzde ağır bir yük var… Hava soğuk mu soğuk… Rakım 2500… Dağların başında kar fırtınası… Göz gözü görmüyor… Bir metreyi aşan kar… Karların altında Gül Sevdalısı Yiğitler… Güllerin üzerinde karlar var… Günler geçiyor ama karlar bir türlü kalkmıyor…
 
Üşüyorum demiştin ya Reis… Mamak zindanlarında çektiğin çile dolu uzun yıllar aklıma geliyor Başkanım… Odamdaki sıcaklık düşünce sizi düşünüyorum ve yüreğim üşüyor… Titriyorum… Adeta donuyorum... Hücrelerde üşüdün… Şimdi karlar altında üşüyorsun… Ama öyle kutlu ve mutlu bir yolculuğa çıktın ki… Bu yolculuk herkese nasip olmuyor…
 
“Üşüyorum” şiirinde… O daracık hücrende hasret içinde koyakları, karpuzları, çeşme başını, dağları, bayırları ve çiçekleri özlüyordun… Pencereden rüzgâr gibi süzülmek… Çeşme başında uzanmak… Misk kokular arasında ruhunu dinlemek… Sonsuzluğun sahibine zikirle ulaşmak istiyordun… İşte O’na kavuştun… Sen üşüyorum dedin… Bizim yüreğimiz dondu…
 
Gül Efendimize sevdalı bir âşıktın. Hilalin içindeki gülün yoluna çok acılar, çileler çektin. Vatan, bayrak ve aziz milletinin değerleri uğrunda yılmadan, yıkılmadan, eğilip bükülmeden, onurluca, dimdik ayakta kaldın. İnşaallah Peygamber Efendimize (s.a.v) komşu olursun… Allah’ın rahmeti üzerine olsun… Mekânın Cennet ruhun şâd olsun… Ve kitapta yer alan şiirim gözyaşlarımla satırlara şöyle düşmüştü…

 

 

 

KAR ALTINDA YATAN GÜLLERİMİZ VAR…

 

Sen üşüdüm dedin bizlerse donduk
Uçan şahin olup dağlara konduk
Acı haberinle inan ki yandık

Yorgan olan karı haydi atıver
Uzattığım gülü kalk da tutuver

Yüreğimiz yandı gülümüz soldu
Dünyadaki süren belli ki doldu
Yıllarca koştuğun en güzel yoldu

Atlas perdeleri durma açıver
Gönül ışığını haydi saçıver

Hayat pazarında elbet ölüm var
Göksun dağlarında bir top gülüm var
Kar altında yatan has bülbülüm var

Ay yıldızlı bayrak haydi gülüver
Misk kokulu toprak bize Gül'ü ver

Şehit kar altından bize bakıyor
Akan gözyaşları yürek yakıyor
Melekler inşallah nişan takıyor

Çağlayanlar gibi Hakk'a akıver
Cennet-i Âlâ’dan bize bakıver.

29.03.20009 – ALİ ÖZKANLI - KAYSERİ

 

Bu nadide eserdeki şiirlerden bazı alıntılar yapmak istedim. Sonradan vazgeçtim. İstedim ki herkes bu değerli eseri alıp okusun ve kitaplığında nadide bir çiçek gibi yerini alsın. Sadece kitapta rahmetlinin ve şairlerin hangi eserlerinin olduğunu merak edenler için içindekiler bölümünü sunmak istedim.

 

İÇİNDEKİLER:

MUHSİN YAZICIOĞLU  (1954-2009)............... 5

Sergül VURAL/SUNUŞ.................................. 7

MUHSİN YAZICIOĞLUNUN GÖNÜL İNCİLERİ........... 9

Muhsin YAZICIOĞLU/ANAMA MEKTUP................... 11

Muhsin YAZICIOĞLU/AZİZ OL................................ 13

Muhsin YAZICIOĞLU/BENZERLİK..............................14

Muhsin YAZICIOĞLU/BIRAK VE BAK............................ 15

Muhsin YAZICIOĞLU/ÇAĞRI.......................................16

Muhsin YAZICIOĞLU/DİKENİ GÜL EYLEMEK............... 17

Muhsin YAZICIOĞLU/DOSTÇA YÜCELİŞ....................18

Muhsin YAZICIOĞLU/GÜL....................................18

Muhsin YAZICIOĞLU/GÖRSÜNLER.........................19

Muhsin YAZICIOĞLU/GÜL VE SABIR......................20

Muhsin YAZICIOĞLU/GÜN DUYGULARI.................. 21

Muhsin YAZICIOĞLU/GÜZEL ÇOCUK...................... 22

Muhsin YAZICIOĞLU/İÇİMDE ÜMİTLER..................24

Muhsin YAZICIOĞLU/KAVUŞMAK......................... 25

Muhsin YAZICIOĞLU/KELEBEKLE HASBİHAL.............. 26

Muhsin YAZICIOĞLU/MANZARA.............................. 27

Muhsin YAZICIOĞLU/SENİ..................................... 28

Muhsin YAZICIOĞLU/SEVGİLİ ÇOCUK........................ 29

Muhsin YAZICIOĞLU/SEVGİLİ ÜLKÜM.......................... 30

Muhsin YAZICIOĞLU/SORULAR................................. 31

Muhsin YAZICIOĞLU/ÜŞÜYORUM............................... 32

Muhsin YAZICIOĞLU/YAKARIŞ.................................... 33

Muhsin YAZICIOĞLU/YALNIZLIKLAR İÇİNDE.................... 34

Muhsin YAZICIOĞLU/ZİNDAN VE HAYÂLLER.................... 35

Muhsin YAZICIOĞLU/Sevgili eşine özel yazdığı şiiri.............. 35

ÜŞÜYORUM Şiir Güldestesi..........................................37

A.Tevfik Ozan/DAĞLARDA BULDUĞUM YOL...................... 39

Adem KOZANOĞLU/SORDU AĞLATTI............................... 40

Ahmet KIR/TÜRKİYEM BAŞIN SAĞOLSUN .......................... 41

Ahmet KIR/ALPERENİM................................................ 43

Ali AK (AK OZAN)/ALPERENLER ÖZ YURDUNDA ................... 45

Ali AK (AK OZAN)/GÖKYÜZÜ AĞLIYOR ŞİMDİ......................... 46

Ali ÖZKANLI/KAR ALTINDA YATAN GÜLLERİMİZ VAR.............. 47

Ali Rıza ATASOY/KOCA REiS (Akrostiş) ................................ 48

Ali YAŞAR/VAY ASLANIM!.. VAY YİĞİDİM!.. VAY Kİ VAY!............ 49

Arif OCAKÇI-OCAKBEY / YÜREĞİNDEKİ YÜCE SEVGİ............. 51

Aydın BAŞTAN/MEKÂNIN CENNET OLSUN ............................. 52

Ayfer YABA/MUHSİN BAŞKAN NERDESİN? ............................. 53

Aysel FINDIK/MUHSİN YAZICIOĞLU’NA.................................... 54

Ayşe KONUR/“ÜŞÜYORUM” (Akrostiş).......................................... 56

Bekir ALİM/MUHSİN YAZICIOĞLU’NA....................................... 57

Bekir OĞUZBAŞARAN / MUHSİN YAZICIOĞLU ............................ 59

Can GÜLER/GÜLE GÜLE.................................................. 60

Celalettin TOKMAK / MUHSİN YAZICIOĞLU........................... 61

Engin NAMLI/RAHAT UYU SEN..................................... 62

Erdal EBEM/KOCA REİS ........................................... 63

Erol BAŞÇI/HOŞÇAKAL MUHSİN........................................ 64

Ersoy AKDAĞ / KAYIP ÖLÜM......................................... 66

Eyüphan KAYA/MUHSİN YAZICIOĞLU(Akrostiş) ..................... 67

Fatma ALAGEYİK / NUR İÇİNDE YAT MUHSİN YAZICIOĞLU ......... 68

Fikret CENGİZ/NE ZAMAN GÜNEŞ DOĞAR........................ 69

Filiz SARGIN/BÜYÜK KAYBIMIZ ............................................. 70

Gazi Hüseyin KILBAŞ/NE OLUR BİR YERDEN ÇIK GEL BAŞKANIM......... 71

Gazi Hüseyin KILBAŞ/ADAM GİBİ ADAMDI......................73

Gazi Hüseyin KILBAŞ/VUSLAT-I MUHSİN.................. 75

Gökhan AYNACI/MUHSİN YAZICIOĞLU  ...................... 76

Güçer KAFA/ MUHSİN REİSE AĞIT....................... 77

Hakan TİMUR/MUHSİN BAŞKANA................ 78

Hakkı ŞENER/BİR HABER BEKLERİM GELMEZ MARAŞ’ TAN.............. 79

Halil GÜLŞEN / MUHSİN BAŞKAN GÜLE GÜLE............................... 80

Halil İbrahim SAKARYA/MUHSİN YAZICI...................................... 81

Hasan GÜZEL/BAŞIMIZ SAĞ OLSUN TÜRKİYEM ........................... 82

Hasan ILTER/MARAŞ’A SİTEM ............................................... 83

Hasan İLTER/MUHSİN YAZICIOĞLU .............................................. 84

Hasan TOPÇU/EY DAĞLAR................................................. 86

Hasibe CAVAÇ ÜŞÜYOR MUSUN?.............................................. 87

Haşim KALENDER / YOL MUHSİN’E ÇIKIYOR .......................... 88

Hatice Sema PENBE/ÜŞÜYORSUN............................................... 90

Hayati ÇAVDAR / KOCA REİSE ............................................. 91

Hikmet DURKUT/BAŞKANIM.................................................. 92

Hilmi YAZGI/GÜLÜMSE REİS................................................... 93

Hüdai /GÜL ÜŞÜMÜŞ HİLAL BOYNUNU BÜKMÜŞ! .......................... 95

Hüdai /KALK YİĞİDİM! ............................................... 96

Hüseyin BACANAK / MUHSİN REİS’E............................................ 97

Hüseyin TÜRKMEN/GİTTİ...................................................... 98

İbrahim TAŞ/MUHSİN BEYİ DE... ................................................ 99

İbrahim TAŞ/İNŞAALLAH CENNETTİR YERİN....................... 99

İhsan ŞOLA/UYAN ARTIK KOCA YİĞİT ................................. 100

İhsan ŞOLA/ALPEREN’E AĞIT .......................................... 101

İlhami ALBAYRAK  / MUHSİN YAZICIOĞLU’NA ........................ 102

İlhami ALBAYRAK DAĞLAR DAĞLADI..................................... 103

İlhan KESKİN/ÜŞÜDÜM DEDİN AMA ...................................... 104

İlhan KESKİN/ŞİMDİ ZAMANI “Muhsin Yazıcıoğluna atfendir.”............ 104

İsa SARI/MUHSİN BAŞKAN – ÜLKÜCÜ............................... 105

İsmail Âdil ŞAHİN/DAĞLAR............................................... 106

İsmail SAĞIR / MUHSİN BAŞKAN'A AĞIT ..................................... 107

Kadimoğlu YARSUAD/YİĞİDOM....................................................... 108

Kadir KARAMAN/ALPERENİMİ ................................................ 110

Kadir KARAMAN/ACILAR EKEN HİCRAN....................................... 111

Kadir Yasan/ÜŞÜYOR MUSUN?.................................................... 112

Leyla Gül VAROĞLU/MUHSİN ABİM NERDESİN ............................ 113

Leyla Gül VAROĞLU/MUHSİN BAŞKAN'A DUA............................ 114

Lütfü ŞEHSUVAROĞLU/ASHAB-I KEHF’İN DELİKANLISI .................... 115

Lütfü ŞEHSUVAROĞLU/BAŞKANIM............117

Lütfü ŞEHSUVAROĞLU/TAÇ YAPSAK SENLE SİMDEN “MUHSİN GAZELİ”...119

Lütfü ŞEHSUVAROĞLU/“EY SONSUZLUĞUN SAHİBİ SANA

ULAŞMAK İSTİYORUM” DİYEN O ŞAHSUVARA............................. 120

M. Fatih KAHRAMAN/ÜŞÜMÜYOR ARTIK .............................. 121

Mahir BAŞPINAR/REİS ........................................... 123

Mahir BAŞPINAR/MARAŞ’TAN SİVAS’A ....................................... 124

Mehmet ERTUĞRUL/MUHSİN BAŞKAN............................................ 125

Miyaser GÜLŞEN/KARA HABER GELDİ BİZE MARAŞTAN (BUGECE)........... 126

Miyaser GÜLŞEN/YÜREĞİME ATEŞ KOYDUN YANIYOR ................. 128

M.Nihat MALKOÇ/GÜLE GÜLE KOCA REİS!............................. 129

M.Nihat MALKOÇ/SİTEMİM VAR KEŞ DAĞI’NA............................ 131

Mustafa ALKAN/MUHSİN BEY........................... 133

Muammer CAN/ÜŞÜTEN ÖLÜM  ........................................ 135

Muhammet DEMİR / ÖZLÜYORUZ SENİ........................... 136

Mustafa OLGUNÖZ / MUHSİN AĞABEY.......................................... 137

Mustafa YENER(KARABAĞ)/DAĞLAR ALDI GİTTİ............. 137

Mustafa YOLCU/YİĞİT İNSANA..................................... 138

Mübeccel Zeynep ÜNALAN/VATAN SEVDALISI MUHSİN YAZICIOĞLU ’NA.. 138

Nafiz AĞCA/BAHARIN GÜLÜ SOLDU................................................. 139

Nebi Ünler/SELAM GÖTÜR KOCA REİS ........................................... 141

Necati OCAKCI/YİĞİTLER ÖLMEZ..................................... 145

Nurten TARIM/ÜŞÜYOR BEYAZA ÖLÜM ................................. 146

Onur ŞEVİK/KOCA BAŞKAN ...................................................... 149

Orhan KIZLARKAYASI/ÜŞÜYORUZ KOCA REİS ÜŞÜYOR ............. 150

Orhan KIZLARKAYASI/HİLAL GÜLÜM YETİM KALDI............ 151

Orhan KIZLARKAYASI/ YİĞİDİM( Akrostiş)................................. 152

Ozan Ali (Durali SOMUN)/BU GECE............................................. 153

Ozan SENTEZİ (Gültekin TOGA)/YİĞİDOM MUHSİN BAŞKANIM ............ 155

Ömer CELEP/DAĞA BİR DAĞ DÜŞTÜ ............................................... 157

Ömer Ekinci MİCİNGİRT/KOÇYİĞİT’ Tİ ...................................... 159

Ömer Ekinci MİCİNGİRT/ÖYLE ÖZLÜYORUM Kİ .............................. 160

Ömer TURAL/SÖYLE YİĞİDOM SÖYLE NERDESİN......................... 161

Ömer TURAL ÜŞÜYORUZ MUHSİN BAŞKAN......................................... 162

Rabia BARIŞ/MUHSİN YAZICIOĞLU’NUN ANISINA ............... 163

Resul DUMAN / KARA DÜŞTÜ........................................... 165

Saadet ÜN/DONUYORUZ BAK! .................................... 166

Sabiha SERİN/SİVASLI YİĞİDO CAN MUHSİN.......................... 167

Sabiha SERİN/MUHSİN YAZICIOĞLU.................................... 168

Saffet KURAMAZ/MUHSİN BEY.................................................... 170

Salim GÜLBAHCE/MUHSİN YAZICIOĞLU ANISINA........................ 171

Selim TUNÇBİLEK  / ÖLÜM NUR YAĞDIRDI BEYAZA.................. 172

Sergül VURAL/SONSUZLUĞUN YOLCUSU................................... 173

Sevim YAKICI/BİR ALP EREN DUASI............................... 174

Sevim YAKICI/MUHSİNLEŞEN BEYAZ GÜL................. 175

Seyit KILIÇ/NEREDESİN?................................................. 177

Sinan KARAKAŞ/MUHSİN YAZICIOĞLU ................................. 178

Süleyman Sırrı KARANFİL/AĞLA SİVAS AĞLA ....................... 179

Şahin Cahit YANIK/'ÜŞÜYORUM' BU GECE .................................... 181

Tayyar YILDIRIM/YİĞİT ADAM AĞLATTIN BİZİ ...................... 182

Temel ATA/BEN HÂLÂ ÜŞÜYORUM.............................................. 184

Vasat MUTEDİL/BİR BURUK VEDA ............................................. 186

VEYSEL KIZLARKAYASI /ÜŞÜYORUZ.................................... 187

Yusuf AKYÜZ/ KARDELENLERE SELAM OLSUN............ 188

Yusuf BAL/GÜL-İ NAZ........................... 189

Zeki ACİKÖZ/DÖN MİR´İM ...........................................191

Zeki ACİKÖZ/KALEMİM YAZARKEN HİCRANIMI........................ 192

Zeki GENÇ/MUHSİN BEY............................................. 193

Zeki YILDIZ/KOCA REİS ............................................. 194

Zübeyde GÖKBULUT SUNGUROĞLU/SEN ÜŞÜDÜN BİZ YANDIK ............. 195

Zübeyde GÖKBULUT SUNGUROĞLU/BAŞKANIM.................................. 196

Zübeyde GÖKBULUT SUNGUROĞLU/KAR TANELERİ ve BİZ................ 197

Kitaba Ulaşmak İsteyenler İçin:

Satırlarıma sohbet ve radyo programlarımda kullandığım bitiş cümlelerimle son vermek istiyorum. Kalbinizden sevgi, yüzünüzden tebessüm, dilinizden güzel sözler eksik olmasın. Hoşça kalın dostça kalın…

( Gül Yürekten Gül Kokulu Hediye: “üşüyorum Şiir Güldestesi” başlıklı yazı Ali ÖZKANLI tarafından 27.11.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.