Sınava Hazırlanan Gençlere Tavsiyelerimiz

İnsanın hayata atacağı ilk adım kendini tanımasıyla başlar, insanın ne istediğini bilmesi, yaşamına anlam katar. Yaşamınızı kaliteli hale getirmek kendi elimizdedir. Başkalarının bize vereceği şeyleri kabul etmek yerine kendi istek ve ihtiyaçlarımızı belirleyip ona göre işe başlamak bizi daha mutlu eder.

Yapacağımız işi severek yapmalı, hayata ve olaylara olumlu tarafından bakmalıyız. Olumsuz düşünce her zaman kaybettirir. Hayat bize istediklerimizi verecektir. Yerinde ve zamanında doğru sorular hayatımızı renklendirip, güzelleştirecektir. Başarılı ve mutlu olmanın sırrı doğru soru ve iyi cevaptır. Hayattan sizi mutlu edecek şeyler arayın. Kendinize zaman ayırın. İsteklerinizi ertelemeyin. Gelişmek, değişmek, iyi ve faydalı şeyler yapmak isteyen işe öncelikle kendini tanıyarak başlamalıdır.

Başarılı olmak istiyorsak sadece istemek yetmez. Yapabileceğimize inanmalı ve güvenmeliyiz. Başarısızlık yoktur, sonuçlar vardır. Sonuçlardan gereken dersler çıkarılırsa mutluluk hiçte uzak değildir. Mutluluğumuzu, sağlığımızı etkileyen inancımızdır. Olumsuz ve kötü düşünceler mutsuzluğa sebep olur.

İnsanın yapacağına inanması başarıda olmazsa olmaz şarttır. İnanç başarıyı getirir. Her kişi mutluluk, gelecek, başarı ve hayatı konusunda sorumluluk sahibidir. Önümüze çıkan sıkıntılara katlanıyor; zevklerimizi erteliyorsak yarın ki yaşamımızın daha güzel olması için yapıyoruz. Amaçlarımız, arzularımız hayatımızı değerli kılar.

Başarılı olmanın diğer bir yolu da ısrarcı olmaktır. Yaşam ısrarcı olanlara karşı koyamaz. Ne derler; “Mermeri delen, suyun gücü değil, devamlılığıdır.” Vazgeçen kaybetmeyi baştan göze almıştır. Başarmak istiyorsak seçeneğimiz olmalı, değişime açık olmalı, iletişime önem vermeli, doğru örnek almalı, hayata meydan okumalı, çevreye ilgi göstermeli, kendimize her zaman güvenmeliyiz. Başarı ne tesadüfler sonucu ne de deneme yanılma yöntemi sonucunda gelir. Bunlar zamanın boşa harcanmasına sebep olur. Planlı çalışmak, hatalardan ders almak başarıyı getirecektir.

Yaptıklarımızı gözden geçirme, nerede olduğumuzu ve ne yaptığımızı bilmek bizi motive eder. Güçsüz kişiler çevre ve şans faktörü mazeretine sığınırlar. Yaşam kalitemizi artırmak istiyorsak değişime ve gelişmeye açık olmalıyız. Alışkanlıklarımızı sürdürür, değişime karşı ayak dirersek yerimizde saymaya devam ederiz.

Başarıyı yakalamak istiyorsak mutlaka bir amacımız olmalıdır. Amacınız yoksa hayatınızın da anlamı yok demektir. Hedefler yazıldıkları zaman gerçekleşir. Yazılamayan hedef ancak bir hayaldir. Hedefinize yılmadan, usanmadan gitmeye çalışın ve asla vazgeçmeyin. Plansız çalışan insanları düzensizlik ve başarısızlık karşılar. Yaşamınızın bir bölümü istediğimiz şeyler için adanmalıdır.

İnsanın kendi değerini bilmesi başarının bir diğer yoludur. Kendine değer vermeyen insan dünyaya da değer vermez. Başarılı olmak istiyorsak öncelikli olarak işe kendimizi severek başlamalıyız. Unutmayalım ki hayat bize sunulan çok güzel bir hediyedir. Başarıya ulaşmak için büyük düşünün, hedef belirleyin, planlı çalışın, istekli ve arzulu olun, bahanelerden kaçının, mazeret üretmeyin, işinizi geciktirmeden hemen yapın, başladığınız işi yarım bırakmayın.

Sevgili öğrenciler ders saatleri dışında değişik sosyal, kültürel ve sportif çalışmalar içinde bulunmalısınız. Bu çalışmalar sizin bedeni ve ruhi yönden gelişmenize yardımcı olacaktır. Boş zamanını doldurup zararlı faaliyetlerden uzaklaşarak kötü alışkanlıklara ve başıboşluklara fırsat tanımamalısınız. Enerjinizi yararlı çalışmalara harcamalısınız.

***

Başarılı olmak için;

* İşinizi Sevin * Büyük Düşünün * Hedefimizi Belirleyin
* Plan Yapın * İstekli ve Israrcı Olun * Takip Edin.

PLANLA – UYGULA - BAŞAR


Geleceğimizi şekillendirmek, umutlarımızı yeşertmek, ülkenin kaderini yönlendirmek için;


Ümidin çiçek açması, sabrın meyve vermesi, sevgi tılsımının gönüllere değmesi gerekir. Şunu hiç unutmayalım ki; Yüreklere girilmeden beyinlere girilemiyor. Başarının yolu sevgiden geçiyor.


* Sevgi deryasına sandal aç * Sevgi fidanı dik

* Sevgi yağmurunda ıslan * Sevgi yumağını ör.

***

Sevmek; seni seviyorum demek değil, seni seviyorum derken titremektir.

Gerçek sevgi; kötülük gördüğünde azalmayıp iyilik gördüğünde artmayandır.

Gülü öylesine sevmelisin ki soranlara dikeni yok diyebilmelisin.

Gülmek için mutluluğu beklersen tebessüm bile edemeden ölürsün.

Geldiğinde boşluk dolduran değil, gittiğin zaman yeri doldurulamayan ol.

Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

***

İYİ BİR İLETİŞİM İÇİN;

o Önyargılı olmayın
o Dinlemeyi öğrenin
o Sormayı bilin
o Hatanızı kabul edin
o Sakin olun
o Gülümseyin.

***

* Ne kadar bilirsen bil, anlatabildiklerin, karşındakinin anlayabileceği kadardır. (Mevlânâ)

* Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil. (Konfüçyüs)
( Başarısızlık Yoktur Sonuçlar Vardır başlıklı yazı Ali ÖZKANLI tarafından 7.05.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.