İyiyi- kötüyü, hayrı-şerri, adalet ve zulmü bünyesinde barındıran insan karmaşık bir yapıya sahiptir. Yani insandan her şey beklenir…

               

                Şeytanın vücut dünyasındaki işbirlikçisi olan nefisle diyaloga girmesiyle her türlü akla ziyan taşkınlığı, ifrat-tefriti, israfı, ahlaksızlığı ve vicdansızlığı yapabilir…

               

                Buna mukabil iç dünyasına yani vicdanına kulak verip en insani hareket ve tavırları sergileyebilir. İblisin yolundan gitmesiyle şeytanı da geride bıraktığı gibi, ruhunun derinliklerine inerek vicdanıyla davranırsa melekleşip, hatta daha üst bir seviyeye çıkabilir. Bu biraz da kişinin kendi elindedir…

 

                Herkesin malumudur ki, nefis şerre meyillidir ve sürekli, ısrarla insana kötülüğü emreder ve bir kereden bir şey çıkmaz diyerek başlar ve artarak devam eder. Sonra da yaptığı veya yapılan kötülükler kendisinde normal; sıradan şeyler gibi gelerek alışkanlık peydahlar…

 

                Günümüzde vicdanla cüzdanın karıştırılmasından dolayı merhamet, aramızdan çekilmiştir ve onun içindir ki;

 

·         Anneler, erkeklerin (babaların) şiddetine maruz kalarak öldürülüyor.

·         Küçücük çocuklara tecavüz ediliyor.

·         Hiç birimizin can, mal, akıl, nesil ve din emniyeti kalmamıştır.

·         İhtilaf, tefrika, bölücülük, ayrımcılık, ırkçılık, mezhepçilik mütemadiyen artıyor.

·         Her türlü ahlaksızlık pişkince sergilenmektedir.

·         Dost-düşman iyice birbirine karışmıştır.

·         Zor ve dar günde lazım olur diye kişilerin biriktirdikleri, kaşla göz arasında bir çırpıda çalınabiliyor.

·         Yaşı 18’den küçüktür gerekçesiyle sokaklarda gezerek, bally, tiner, çakmak gazı vb. uyuşturucu kullananlara kimse ses etmemektedir.

·         Kimsede sabır, tahammül kalmadığı için; yan baktın, omuz çaktın, yerime park ettin diyerek ölümüne kavgaya tutuşabilmektedir.

·         Herkes çoktan kavgaya hazır olduğundan ekseri silahlı dolaşmaktadır.

·         Empati yeteneğini kaybedince insanlar başkasının hiçbir haline aldırmaz olmuş.

·         İyilik yaptığının kısa bir süre sonra açıkça kötülüğünü görebiliyorsunuz.

·         Haberlere ve TV dizilerine baktığınızda iyilik, hayır ve güzellik anlamında pek bir şeye rastlayamıyorsunuz.

 

Sürpriz entrikalar, aldatma ve aşk masallarıyla izleyiciler ciddi anlamda olumsuzca etkilenmektedir ki, bu da akabinde alışkanlık yaparak topluma yansıtılmaktadır.

 

Zaten insan bir kere doğup öldüğüne göre konu asla ihmal edilmeyecek derecede mühimdir, demektir. Çünkü özellikle bütün kötülükler bir kereyle başlamaktadır.

 

Meselelere eleştirel bir gözle bakıp ders çıkarılmayınca azıcık iyi olan, niyeti halis ve vicdan sahibi olanlar da marjinalmiş gibi değerlendirildiği zaman kuralsız, ilkesiz, kontrolsüz bir toplum haline dönüşüverdik.

 

Gücü yeten yetene gibi bir ahval söz konusu olunca, ölümü ve ölüm ötesinin çok da hesaba alınmadığı ortadadır.

 

Oysaki:  “Zerre kadar hayır, iyilik yapan da; şer, kötülük yapan da karşılığını görecektir.” İlahi fermanı doğrultusunda hareket edilmiş olsaydı böylesi kargaşa ve karmaşa içerisindeki bir topluma dönüşmezdik.

 

Unutulmamalıdır ki, her kim ne yapsa da kendisine yapmaktadır. İyilik, hayır yapanın da yaptığı kendinedir; kötülük, şer işleyenin de yaptığı kendinedir.

 

Huzur ve barış içerisinde yaşamak dururken, akıllı ve sorumlu tek varlık olan insanların yaşanmaz hale getirdiği dünyamızda hızlıca kıyamete doğru gittiğimiz tartışmasız bir gerçektir.

 

Allah, sonumuzu hayreyleye vesselam…

 
MFK
( Bir Kereden Ne Çıkar? başlıklı yazı MFK tarafından 29.11.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.