Ben insanım / adamım, kadınım, biraz çocuk, biraz toprağım bozkırda.

_ öyle bir noktadayım ki dönüp kendime baksam kim bu adam diyebilirim aynada.
Önemli…….
_adam demişler bana, sen kimsin öyleyse? Kadın !
Erkek _ kadın
Kız _ oğlan
Dişi _ ersi
Sert _ yumuşak
Net – karışık
Gökyüzü _ toprak
Erkek-si _kadın-sı
ADAM………………………………………
Karşılığını yazabilir misin acaba?

Suyu bulandırmak gerekli mi? Hala bu soruyu sorabiliyorsak biz ortaçağ karanlığını aşamamış ilkel, özgüven yoksunu, kadınsı duruşu hafiflik sayan hoşgörüyü kabul etmeyen, ama kadınsı olan, o işini bilir mantığında erkeksi gözüken ahmak bir kalabalık sürüyüz:
kimse gücenmesin.

Dişiliğin / doğurganlığın çoğalmanın temel taşı olduğunu kabul etmeden gelişmek, sadece daha fazla fakirlik, daha fazla mutaassıplık, yolsuzluk ve yoksulluk içerisinde yolunu kaybetmek olacaktır.
Toprağı sevmeliyiz o doğurgandır! Kadına benzer kadınlarımıza.
Su sesi+ para sesi+ kadın sesi= ………………
Özünü, özgüvenini yitirmiş, gençliğine önem vermeyen, Türkiye sevdalılarını doğurmuştur / bu akıldanlık. Oldukça acıdır bu.

Biraz milliyetçi, hiç benmerkezci, aç komşusunu bilen, çok / çok / çok ça dürüst, şüpheci, öğrenme içgüdüsüyle alev alabilen, ekmeği koklayarak yiyen Anadolu’yu benimsemiş üretken ve ssk’lı olan, gereği kadar _ ASİ _ ama gözleri umutlu insanlardık biz UNUTMUŞUZ galiba.

Kadın esastır/ ondan geldik ona gitmekteyiz…………..
( Varlık Mücadelem başlıklı yazı KANBER İHSAN tarafından 21.11.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.