“Din samimiyettir.” (Hz. Muhammed)

İslam Dini’nin Peygamberi, her ne kadar “Din, samimiyettir” demiş olsa da, günümüzde Müslümanların gidişatına baktığımızda bu samimiyetten pek de eser göremiyoruz!..
 
Bizlerin dışındaki kimselerden bir samimiyet veya ciddiyet beklemek belki safdillik olacaktır. Ağyarımızın bizimle samimi olması, dürüst olması beklenemez!..
 
Kapitalizmin hüküm sürdüğü dünyamızda, menfaatlerin ve bir takım hesapların ciddiyetimizi, kardeşlik hukukumuzu ve samimiyetimizi bozduğunu söyleyebiliriz!..
 
Oldukça zorlu, karanlık ve karmakarışık günlerden geçtiğimiz muhakkaktır. Öyle ki, at iziyle it izi birbirine karışmıştır!.. Hakikatler ya tersyüz edilmiş ya da şekil değiştirmiştir!..
 
Akliselimin idraki durmuş, güvenmemiz gerekenler itimadımızı sarsmış ve demokrasinin cilveleri gereği ehven-i şerre mahkûm edilmişiz!..
 
Alternatifsizlik ikiyüzlülüğe de zorlamaktadır bir yerde!..
 
Elbette ki farklılıkların mevcudiyeti kaçınılmazdır, ama bu farklılıklar birbirlerinin varlığına tahammül edemeyip her türlü entrikaya başvurabilmektedirler!..
 
Avamın ciddi anlamda kafası karışıktır… Bir taraftan hırsızların ve arsızların pişkinliği ve kahırla inadına kaos ortamı oluşturma çabası, diğer taraftan nemelazımcı tavırlarıyla olup biteni; maç izler gibi izleyen bir güruh!..
 
Henüz günü tamamlamadan gündemin daha beter bir haberle değişmesi, düşüncemizi allak bullak etmektedir!.. En kötüsü de bizlerin bu kötü akışa alışmamızdır!..
 
Hangi grup veya ferdi ele alırsanız alın, fıtrata uygun olanı; samimi ve güvenilir olanı sevilmeye, desteklenmeye ve insicam kurmaya daha layıktır…
 
 Her ne kadar uzağında durayım, bulaşmayayım deseniz de, bazı şeylerin ucu ister-istemez gelip size değiyor; siyaset, ekonomi ve terör gibi!..
 
Bu mezkûr konuları samimiyet sınavına tabi tutacak olursak; failler ve mefuller açısından ortaya çıkan sonuç herkesin malumudur!..
 
Dinî hayat ve ahlak açısından da çok ciddi sorunların her birimizi etkilediği bir gerçektir!..
 
Kimi zaman  normal sıradan bir birey olarak, zihin ve gönül dünyasında nice fırtına, kasırga ve tufanlar yaşamaktayız!..
 
İnanmış insanların adına “Mümin” denir ki, bu aynı zamanda Yüce Yaratıcımızın; iman ve güven veren her türlü şüphe ve tereddütleri kaldıran anlamında bir ismidir. Allah, korku içinde olanlara emniyet ve güven verendir.
 
Rabbimizin bu mübarek isminin yansımalarını üzerinde taşıması gereken bizler, acaba ne kadarını taşıyoruz?..
 

-          Birbirimize güveniyor muyuz?..

-          Çevremize güven veriyor muyuz?..

-          Kardeşlik hukukumuz ne âlemde?..

-          Bunca aldatan ve aldananlar kimler?..

-          Hem Rabbimize ve hem de kullara karşı samimi olduğumuzu söyleyebiliyor muyuz?..

-          Halimizden memnun isek sıkıntı yok demektir(!).. Peki memnun değilsek acaba neden?.. Sakın ektiklerimizi biçmiş olmayalım?..

-          Hülasa, layık olduğumuz ölçüde yaşıyor ve yönetiliyoruz!.. Çünkü “Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz!”
 
Akıbet hayrola!..
 

Selam ve dua ile!..

 

 

MFK

 

( Samimiyet Sınavındaki Başarımız başlıklı yazı MFK tarafından 25.10.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu