Güzelim ülkemizde terör ve şiddet meselesinin toplumun her bir kesimini ciddi anlamda rahatsız ve tedirgin ettiğini düşünüyorum!..

Hiçbir akliselim ve vicdan ehlinin bu kaos ortamından memnun olabileceğini sanmıyorum, zira insan fıtratına aykırı bir durumdur bu!..

Teröristlerin ya da üst aklın ne gibi bir çıkarı olabilir diye kafa yorduğumuzda;

Bir defa terörizm, sivillere ve sivil hedeflere karşı bilinçli olarak uygulanan şiddettir. Ne “amaç”, kullanılan “yöntemi” haklı yapar, ne de kullanılan yöntem ve araç, hareketi belirler!  Belirleyici olan, hareketin sonucudur. Kullanılan yöntem ve araç, hareketin belirleyici özelliğini, yani sonucunu değiştirmez.!.. Zerre kadar tasvip edilebilecek hiçbir yanı yoktur terörün!..

 

Peki nasıl bir sonuç bekleniyor acaba?..

 

Dünyadaki terör örgütlerini incelediğimizde, kaç tanesi başarılı olmuş ve -her ne ise- ideolojisini kabul ettirebilmiştir?..

 

Terör listesi gerçekten uzun bir listeden oluşmaktadır velakin, kimi tarihin çöplüğünde kaybolup gitmiştir, kimi can çekiştirmektedir, kimi de sürekli Siyonist güçlerce desteklendiğinden dolayı varlığını sürdürmektedir?..

 

İyi de korkutarak, sindirerek,  asimile ederek ve dayatarak hangi fikri, hangi ideolojiyi, hangi inancı ne kadar ve ne zamana kadar yaşatabilirsiniz ki?..

 

Son zamanlarda kalleşçe ve haince pusu kurarak silahlı saldırılarla, polis ve asker şehit etmekle hepsini bitirebileceklerini mi sanıyor bu melunlar?..

 

Ya da 30-40 yıldan beri zaten neredeyse hiç ara vermeden terör eylemlerini devam ettirdiler de muratlarına mı erdiler, mutlu ve huzurlu mu oldular?.. Barışı mı getirdiler?..

 

Veyahut bunlar böyle yaparak sonunda orduyu ve askeri pes ettirip yerlerine geçip oturacaklarını mı zannediyorlar?..

 

Yoksa devleti tamamen doğu ve güney doğudan süpürüp daha emniyetli, daha huzurlu ve daha müreffeh bir ortam hazırlayacaklarını mı düşünüyorlar?..

 

Velev ki bu teröristler ve destekçileri bermurad oldular, nereye ve ne vakte kadar silahı ellerinde tutacaklar da kandırıp, sindirip  güttükleri kişilerin yüzünü güldürebilecekler?.. 

 

Büyük ve küçük fotoğrafa birlikte bakılmalı ve arka plan okunarak bir tavır alınmalıdır!.. Ya değilse insan şeytanları dünyada yaşadığı müddetçe rahat ve huzur olmaz!..

 

Bu anlamda şu aşağıdaki hususlar ciddiyetle takip ve tahlile şayandır:

 

  • Özellikle İslam coğrafyasında özelde ülkemizde terörist faaliyet ve eylemler neden bitip tükenmek bilmez?.. Finanse edenler kimler?..

  • BOP ve BİP projeleri ne âlemde?.. Ortadoğu’da söz konusu projelere hizmet etmeyen kaç terör örgütü vardır?..

  • Türkiye’nin güney sınırı neden terör batağı haline getirildi, bunu kimler yaptı?..

  • Suriye ve mültecileri meselesi yeniden gözden geçirilmelidir?..

  • Türkiye, dış politikada ne gibi hatalar yaptı, niçin?..

  • Çözüm süreci devam etmeli mi, yoksa bir hata mıydı?..

  • HDP gerçekten Kürtleri temsil ediyor mu?..

  • İçeriden teröre destek verenler devlet düşmanlığı yaparak, bağımsızlıklarını mı hedefliyorlar?..

  • Gerek ülkemizdeki ve gerekse diğer Müslüman ülkelerdeki ABD üsleri hakikaten bizim ve bölgenin huzur ve barışına mı hizmet ediyor?..

  • Malum terör örgütlerinin yiyecek-içece, giyecek, silah ve mühimmatını sürekli kimler takviye etmekte ve karşılamaktadır?..

  • Doğu ve güney  doğuda devlet yeterince egemen değil mi ki, kullanıp tükettikleri elektrik ve su paralarını tahsil edemeyip, diğer tüm ülke vatandaşlarına değişik vergiler adı altında paylaştırıp tahsil etmektedir?.. 

  • İstihbaratlar sonucu eylemcilerin adresleri madem biliniyor idiyse neden caydırıcı önlemler alınamıyor?.. Kontrol altına alınmaları için illa ki, bir eylem gerçekleştirip kan akıtılması mı bekleniyor?..

  • Eğer sorun terör yasasındaysa, bunca yaşanan acı tecrübelere rağmen neden ıslah edilmiyor hâlâ?..

  • Acımadan kalleşçe infaz yapan bu teröristlerin ellerine,  öldürecekleri polislerin adreslerini, askerlerin isim ve bilgilerini kim, nasıl  veriyor?..

  • Teröristler tek tek öldürülerek bitirilebilir mi?..

  • Devlet alttan aldıkça bunlar sakinleşti mi, yoksa daha da mı kudurdular?..

  • Vatandaş devletine yeterince güveniyor mu?.. Güvenmiyorsa neden güvenmiyor?..

     

    Bu ve benzeri istifhamlar ekseninde sağlıklı bir durum tespiti yapıp ve çözüm yollarını ona göre aramalıdır, kanaatindeyim!..

     

    Her türlü teröre lanet olsun ve kahrolsun zalimler!..

     

    Kimsenin gözlerine acı yaş değmesin istiyoruz!..

     

    Selam ve dua ile!..

     

    MFK

     

( Terörün Sonu Selamet Olur Mu? başlıklı yazı MFK tarafından 29.07.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.