Özal lı yıllardan itibaren rotasını dönülmez şekilde, Avrupa ve ABD den yana çeviren Türkiye Hükümetleri,AB  yolunda tavizkar tutumlarına günümüzde giderek hız katmıştır.

              Nasıl ki ilk insana yada ilkel topluluklarda yaşayan insanlara, telefon görüşmesinin nasıl gerçekleştiğini yada cd den    ses ve görüntü nün nasıl oluştuğunu anlatamazsınız,anlatsanız dahi anlatımınız karşı tarafın anlayacağı kadar olur.1983 sonrası Türkiye sindeki,anlatımlarında milli konulara hassas yazarların yazdığı makaleleri incelediğinizde,AB  ve demokratikleşme adı altında Türkiye Cumhuriyetinin üniter yapısına ve Atatürk İlkelerine yapılan acık saldırının varlığını anlatırken toplumca bu konularda genel kabul görmemesinin altında yatan  gerçekler arasında fark olmadığını göreceksiniz.

              Terör sorunu mu?,Kürt sorunu mu? Demokratikleşme sorunu mu? Derken, büyük Türk Milletinin kucagında kürt sorunu ile BAŞKANLIK SİSTEMİ VE EYALETLERDEN OLUŞAN BİR CUMHURİYETİN  bu sorunu ortadan kaldıracağı düşüncesinin, nihai olarak kafalara pompalandığını görürüz.

              Oysa bunun ne kadar düşmanca bir tutum olduğu konusunda,rahmetli Hablemitoğlu nun yazılarını, Ümit Özdağ ın o yıllardaki yazılarını okudugunzda Perşembe nin gelişinin Çarşamba dan belli olduğu ortaya cıkacaktır.

              MGK  nin sivilleştirilmesi,DGM  lerin Özel nitelikli Ağır Ceza Mahkemelerine dönüştürülmesinin altında dahi AB  uyum yasalarının tazyiki ile gerçekleşeceği yine bilinen HUKUKİ GERÇEKLERDENDİ.

              Bir taraftan HUKUK  yolu ile devletin GELENEkSELLEŞMİŞ KURUM VE KURALLARI  demokrasi adına yerle bir edilirken,yazılı kurallara sahip olmayan İngiltere deki GELENEKSEL HUKUKUN  hakim olmasının DEMOKRASİYİ ENGELLMEDİĞİ gerçeği her nasılsa göz ardı edildi.

               Ama nihai hedefin 1800 li yıllarda tüm BATI ALEMİNCE  ortaya konan ŞARK MESELESİ  ne göre Türklerin hatta Victor HUGO  nun dediği şekli ile ‘’Barbar Türklerin geldiği yerlere gönderilmesi’’şeklindeki  TARİHİ GERÇEKLİĞİ  ile değerlendirildiğinde yukarıda anlatılan hukuki gerçeğin sadece tarihi gerçeğe hizmet eden bir arac olduğu da ortaya cıkacaktır.

             Türk Silahlı Kuvvetlerinin, devasa yapısı, emir komuta zinciri ve kendi askeri kanunlarının uygulanırlığı çercevesinde oluşturduğu teamüllerle, Orta asya daki renkli devrimlerin mimarı Saros’ca  bile ihraç edilebilir emtiya dönüştürülerek, nihai hedefteki Atatürk ten önceki son mülgası gereken son KURUMDUR.

               Bu kurum,yıllardır,nevi şahsına münhasır suç işleyen rütbeli subayların dahi somut eylemlerinin müsebibiymişcesine gösterilerek yıpratılmıştır. Adam uçak benzini satma serefsizliğini gösterir bu suctan üst rütbelide olsa tutuklanıp cezaevine konur ama sanki benzini kaçıran kurumun kendisiymiş gibi haber servisi edilerek yıllarca yıpratılmaya calışıldı. YAŞ kararları ile ordudan uzaklaştırılan ve mevcut hükümetin parti organlarında yer bulan ast ve üst rütbeli komutanların yönlendirmesi ile kozmik oda baskınları ile ordunun namahrem kısımları tüm dünyaya servis edilmiş ve TSK  nın çalışma sistem ve prensip kodları deşifre edilmiştir.

               Ordunun yıpratılması için yemek servisi ne çıkmış askerler suikast düzenlenmiş gibi haber merkezlerince servis edildi.

                İhtilal hazırlıkları olarak gösterilen hizmet içi egitim kapsamındaki çalışmalar ordunun yıpratılması için atılmış adımlardan farksız değildi.

               Kadın pazarlamacılarının elinde oyuncak haline dönüştürülmüş deniz kuvvetlerinin paşa ve subayları ile Türkiye düşmanlarına vaat edilmiş topraklara göz dikenlerin sahte cengaverliğinden başkası değildi.

                Askeri çözmenin yada çözünürlüğünü azaltmanın  halleri vardı. Orduevlerinin askerden arındırılarak sivileştirilmesi 200.000 askerin orduevlerinde çalışıyormuscasına bildirilmesi (Türkiye de 3500 ilçe 81 vilayet var hepsinde bir orduevi olsa görevli sayısı ortaya çıkar) Ama asker sayısının azaltılması ,paralı askerliğin güdeme getiilmesi,asker süresini kısaltılması,sınır güvenliğinin ayrıştırılması hep bu çözme işlemlerini tekrarında başka bir şey değildir.

            Anadolu da askeri güç yoksunluğu ve bozgunluğu tarih boyunca  devletlerin kendi sonunu da getirmiştir.
             Başında milli kelimesi olan iki bakanlıktan birisi olarak sahibliği millete bırakılmış olarak Askerin güvenlik amaclı olarak yürütme erki için de bulundurulması ayrı bir şey,topyekun bizatihi yürütmenin kendisinin yada bizatihi diğer 3 erkin  ona hizmet etmesi ayrı bir şeydir.
             Askerin  Hukuk la baglı  olmasını bizde istiyoruz. Ama onu dejenere ve elimine etmeden.

              Atatürk, cumhuriyeti kurduktan sonra başına milli kelimesini koyarak Milli Savunma bakanlığını ve orduyu, yürütmenin doğal bir unsuru olarak değil bizzat milleti kendisi olarak gördüğü anlamına gelir.

             Türk insanın tarihsel sürecte savaşcı güç olması ve ortalama bir türk erkeğinin yaşının ,tarihte 39 yaş olması göz önüne alındığında Almanya nın en güçlü döneminde dahi Yunanistana kadar işgal ederken, Türkiye ye saldırarak milli direnişle karşı karlıya kalmamak istemesini HİTLER  bile çözmesine ragmen bizim bir kısım yöneticilerin bu durumu formüle edememesi aklımıza ihanet dışında bir şeyi getirmemektedir.

( Tsk başlıklı yazı HALİLİ tarafından 27.06.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.