1 Fakirleştirme Ekonomisi
FAKİRLEŞTİRME EKONOMİSİ
Emekli olacaksın
Her kes bir gün emekli olacak... 
1980 ler yokluk yılları
-Yine dolandırıcılar vardı.. Yüksek faizlerle bankerler paralar topladı..
-Her evde yokluk vardı.. Ülkede bir şey yoktu..
-Her yer örgütlü şekılde suç
Luların elindeydi. Dönemin kabadayıları, şimdikiler gibi değil mahallenin açına delisine bakan sosyal güvenlik işlevide görürdü..
-Henüz özelleştirme , yağma düzeni oluşmamışdı.
-Kente göç basladı Kit ler, göç eden gecekonduculara iş deposu olarak görüldü. Batıklığın başlangıcı 1 kişi yerine 10 kişi bilinçli olarak çalıştırılarak başladı..
-80 lerin siyaseti, bankalarıni içinin boşaltılması, konvertıbl olma gibi bir kısım finans muhasebe oyunları ile cumhuriyetin kaynaklarını sömürererek faaliyet gösterdi..
-1990  lı yılların siyaseti, özelleştirererek, anayasa mahkemesi engellemelerine rağmen, kapatıp satarak, projesiz gasp ekonomisi ile dümenini yürüttü..
-Sıkıştıkça yüklenen vergiler altında ezilen vatandaş, türedi vergiler, türedi özerk kurumlar 2000 li yılların siyasilerine pas veriyordu.. İşlevsizleşen devletin, bozulan sosyal organizasyonları yapan, yan  kuruluşların yerini sokak aralarına kadar mevzilenen dinci örgütler almışdı.. Ramazan paketi, okul yurdları siyasetin yönünü belirlemişti.
-2000 li siyaseti, özelleştirme karşıtı yuksek yargıçların yaş ve görev sürelerinin bitmesi, rahmete kavuşması gibi gerekçelerle yerlerine getirilen daha siyasi yargıçlar kazan kazan yöntemine kaynak olacak şekilde kitleri, arazi ce binalarını satarak kaynak yarattı.. İran lı Azerbeycan lı bir kısım iş adamlarının finansal hareketlerinin menşei araştırılmadan piyasaya inmesine ses çıkarılmadı.. Tmsf, yeni sisteme göre gayrimeşru kabul edilen Uzan tipli modelleri ve mallarını el koydu Yasa gereği bazen ihale bazen adrese teslim satışlarla yeni kaynak oluşturdu.. Aslında haksız elde edilen mallar, kamuda kalsa, "mal sahibine dönmüş" diyeceğiz. Ama partili bir diğer sahsa mülkiyet geçerse, düzülen açısından bir şey fark etmez
-Kurumsal köklü değişimler, bazı noktalarda kapanış yerine yeni açılışlar, işlevsizleşen kamu sebebi ile yerini, fetö tipli yasadışı oluşumların, başını çektiği, tutum ve oluşumlarına yol açtı. 
Gelişi gayri meşru olanların, gayri meşru gelir sahiplerine ses çıkaracagı, beklenemez. Fetöcü yapılanma gayrimeşru yöntemleri içimize kadar sirayet etmesi sonuçunu doğurdu.. Adamlar devlet başkanına, suikast düzenleyecek kadar palazlandığında
, genel kurmay baskanı zaten tutuklanmışdı..
TC vatandaşı olarak biz hiç gün yüzü görmedik.. Emekli yada çalışan hep kendi başını yedi.. Hep yokluğa mahkumduk
. Kim partici dönemin hukumetine yakın karşılıksız krediler onlara çalışdı.. Emlak konut yapı ve fabrika binaları, yol baraj inşaları onlara peşkeş çekildi..
Hakim bey, biz hiç gün yüzü görmedik. Fakat Aysız, ayaz geceler bize düştü

Torun Halili
( Fakirleştirme Ekonomisi başlıklı yazı HALİLİ tarafından 20.01.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.