Renkli ve şaşalı bir hüzün biriktiriyorum kumbaramda saklı tutulası isyanları söndürdüğüm bir balon misali nasıl da yükseliyorum semanın kucağında.

Bir edim.

Bir imge.

Meylettiğim o rabıta ve aşkı kürüyorum yalnızlığımın sevdasında sırlarla deşiyorum yaramı ve toprağı ve yâdımda saklı onca teselli.

Gıyabında mevsimin yağan mevsimin ilk karı yağmalanansa yüreğim bir rengin izinde bir düşün gizinde bulutlanan yüreğim meylettiğimse bahar denen gizemli mevsim.

Ben rüzgârım.

Yetmez.

Ben boran ya da fırtına.

Külliyesinde ruhumun saklı hicazı ve hüznü yaşamın.

Kırsal bir alanda kır saçlı bir kuş gibi.

Kanat sesinde ölümün çağıran son gibi.

Sevdalandığım hazanın makberinde saklı bir kurşun hem kör hem kordan sektiği kadar ruhumdan yüreğime kölesi olduğum aşkın ihbarı.

Meylettiğim tutsaklığım yetmedi tutulan nutkum ve körelen inancı zalimin ve mazlumlara ayna tutan verdiğim kadar elimi ve yüreğimi münasip bir kavşakta buluştuğum sözcüklerin esintisi.

Kuruyan dalım.

Küsen bahtım.

Kanayan yaram.

Yağmalandığım kadar içime yağan karın her zerresi.

Kışın ilk günü.

Kardan bozma çehresi ölü kuşun anaç yüreğinde saklı sevgisi.

Kulluğuma binaen.

Aşka biat.

Hali hazırda beklemeye aldığım kadar mutluluğu kalemse bir rozet adeta yakama iliştirdiğim bilinmezin nüansı ve yaza yaza keşfettiğim; yana yana dünümü yâd ettiğim; yakardığım kadar Rabbime acıyı da iki âlemi de için için idrak ettiğim.

Bir kelamın dibinde.

Kalemin bitimsiz divitinde.

Diklemesine sapladığım kalemse her tutukluk yaptığında yağan saçmaların her biri ruhuma saplanan adeta bir cinayet aleti…

Küskün nazım.

Ölgün niyazım.

Saf tuttuğum yalnızlığım.

Safiyetimde saklı nazarın ikbali.

Kök hücrem şiir.

Korlarda ayak izim.

Kös kös yaşamak değil benimki bilakis coşkuyla ve azapla ve hüzünle bazen umutla seyrelen saçlar mevsimin, elasında gözlerimin yeşeren bir şiire meylettiğim sabahın erken saatleri yeniden doğmak benimkisi yırtık duvağım bitimsiz dualarım çevreme ördüğüm duvarlarım duayeni olduğum hüznün ve acıların.

Vurgun yediğim.

Darbe aldığım ne ki ne?

Hicap değil hicran değil israfı hayatın yakıtım hüzün yâdım dünde kalan neşem yarenimse bilinmezin ta kendisi ve Rabbine sadık bir Mümin.

Kalem bir uzvum.

Kelamımsa ruhumun uzamında yerleşkesi varlığımın yoksunluğun ayak izinde saklı iken parmak izimle eşleşen kalemim ve şiirlerim.

 


( Parmak İzi... başlıklı yazı GÜLÜMM tarafından 20.11.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.