Ekim ayının gelmesiyle çiftçi buğday tanelerini toprağın koynuna bırakıverdi Allah'a şükrederek, gelecek sene hasat almayı ümit ederek.

Tohumlar bir yıla yakın toprağın koruması altında gözetimdedir iş çiftçiden çıkmış, ona artık dua etmek, Allah'tan hayırlı bereketli bir harman dilemek kalmıştır. 

Yaz ayları geldiğinde  o bir damlacık tohumlar boy atmış, başaklanmış kızgın Güneş altında kurumaya başlamış biçilme zamanı gelmiştir.  Herkesin gözü ondadır. Eller ayaklar dolaşır onun rüzgar ile dans edişini gördükçe kıskanır kistrail ve her zaman fırsatları kollar. 

Şimdi çok daha kolay harmandan kalmak. Alo dersin kistrailden sıra alırsın vakti gelince gelir biçer tarlanı.

Ellerimle tutup çiçek toplar gibi toplayabileceğim narin, ince, zarif sarı kızıl başaklar, kendisinin tam tersi durumundaki kistrailin keskin dişleri arasında can pazarındadır. 

O masum başaklar, hiç de adil olmayan güç karşısında ne yapabilir ki, tek tek koparır kistrail Başak kellerini gövdelerinden ayırır. 

Çiftçi mutludur, kistrailde her ikisi de emeklerinin karşılığını alacaktır nihayetinde ya Başak kelleri... kimi satılacak köle gibi, kimi öksüz yetim gibi topraklarından kopmuş gibi.. 

Çiftçi, kistrailin Başak kellerini almak için toprağın üzerinde bıraktığı Enkazını Başak saplarını toplayarak, tarlasını temizlemek için saman balya makinesini bu sefer tutar. 

O koskoca  tarlada bir birinden çok uzakta olan saplar birleşe birleşe Ümmet bilinci ile sarmaş dolaş olurlar. Uzun zamandır aralarına giren tefrika yüzünden mi bilmem ama ayrı gayrı düştükleri topraklarda mutlu olmayı hak etmişlerdir birlikteyiz inşallah diyerek balya halindedir ve bozulmaması sağlanmıştır. 

Parça parça olmuş bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir öyle değil mi? 












( Saman Alevi başlıklı yazı Lütfiye tarafından 4.11.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.