Karşı masada kendisine sürekli bakan  yakışıklı delikanlıyı farkedince,saçlarını savurdu  ve çantasından küçük aynasını çıkartarak makyajını kontrol etti,tazelemeye gerek duymadı,bu sihirli bakışlardan rahatsızlık duymuyordu bilakis hoşuna gidiyordu ve tanışmak için sabırsızlanıp masasına yaklaştı delikanlının.Güzel olduğunu düşünüyordu ve bunları arkadaşlarına ballandıra ballandıra  anlatacaktı:

-Oturabilir miyim,bir sakıncası var mı?
-Buyrun,oturun,bir şeyler içer misiniz?
-Hayır,teşekkür ederim,birini mi bekliyorsunuz?
-Evet,arkadaş gelecekti,gecikti,onu  merak ediyorum.

Kız,bu yakışıklı erkeğin sevgilisi olduğunu ve onu beklediğini  düşünür ve sevinci kursağında kalır ama  gözlerini kırpmadan hala kendisine bakmaktadır.Merak içinde  biraz da çekinerek  sorar genç kız:

-Beni birine benzettiniz galiba yoksa her kıza böyle mi bakarsınız?

-Herkese böyle bakarım,isminizi söylemediniz hanımefendi ama kül tablasını bulamıyorum,yardımcı olur musunuz,arkadaş gelene kadar  bir sigara içsem.

Sinirlenmeye  başladı genç kız,oysa kül tablası masanın tam ortasındaydı görmemesi imkansızdı,"Benimle dalga geçiyor ve beni tavlamak için bu saçmalık oyunlara başvuruyor."diye düşündü içinden ve sesini yükselterek:

-Sağa sola  bakmaktan burnunuzun dibindekini göremiyorsunuz,benim alnımda 'aptal'mı yazıyor?

Siparişi getiren garson:
-Lütfen yerinize oturun hanımefendi, o eski müşterimizdir, bakıyor ama göremiyor,deyince utancından yerin dibine girdi.
( Sihirli Bakışlar başlıklı yazı berberce tarafından 24.10.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.