İŞGAL
Bir ülkenin, diğer bir ülke tarafından egemenliğine ara verilmesidir..
Dünya değişirken kıt kaynaklarda, adaletsiz paylşım, batı lehine sürekli büyürken, açlık ve sefaleti kendi dışındaki dünya  için büyümektedir..
Afrika da Güney Amerika da ya da Afganis tan da soğuktan kesilmiş el ve ayaklar açlıktan şişmiş karınlar Obez Amerika nın sadece hobisel yardım faaliyetlerine konu olabilmektedir..
Nato coğrafi sınırlarını geliştirmiş, Rusya Afganisyan da kovulmuş ama Aynı Rusya  Suriye de ve libya da Akdeniz in doğu ve Batı ucunu Tutmuş , Çin bugün yarın Tayvan dan Hint Okyanusu na yerse  inecek,Kuzey Kore iki de bir uzun ve orta menzilli füze ateşlemeleri ile işaret fişeği gönderiyor. .
Biz ne yapıyoruz?
İdeolojik farklılaşmaya itilmiş Türkiye de sadece Turan diyerek cografi ve fikri büyüklüğün öncüsü milliyetçiler, refüze edilmiş
Sağ gözükenlerin, sola küfrettiği, solun sağa küfrettiği" yalnızlaşan Türkiye de" Afganistan tipi fakirleşmeye doğru gidiyoruz..
İşgal sadece orduların diğer ülke garnizonlarına yerleşmesi ile olmuyor.. Hatta nakiller yüksek maliyet getirdiği için önce  kafalar ele geçiriliyor.. Komuta kademesi danışman olarak sitelere sokuluyor ve öylece tüm ülke köleleşmiş olarak sadece batı refahına çalışıyor..
Vahşi Batı, kapitalizmin vahşi yöntemlerini kendi toprakları dışında acımasızca kullanırken, din dahi onun bir aracıdır.. Hindistan da boklu suda yıkanarak, fakir kitlelere günahtan arınmayı öğretip, kirli suya niye mahkum olduğunu sordurmazken islam dünyasında hale şükredip neden kral fahdın sulbünden düşenlerin yeniden kral olduklarını sorgulatmayan, "kapitalist dininin"din  adamlarıdır . 
En kötüsü yöneticileri ele geçmiş ülkelerdir.
İspanyollar Güney Amerikayı işgal ettiklerinde inka prensi öldürülmesin diye 20 ton altın taahüt. Ettiğinde verse de öldürüleceğini ve son inka lınında yokedileceğini bilmiyordu..
Kuzey Amerika da ateş suyu ile ele  geçirilen kızılderili kabileler, sahip oldukları koca kıtada %1lere düşeceklerini de bilmiyorlardı.. Manhattan Missipsi gibi kızılderili dili sadece  bir kısım şehir adlarında yaşıyacaklardı..
İşgale karşı durmak, en acımasız diktatöre bile dikilmek millet olmanın bir gerekliliğidir.. Suriyeli bu yüzden10 yıldır çadırlarda mezar yerleri bile belli olmadan ülke ülke iskan olmaya çalışmaktdırlar..
Savaşmayı değil kaçmayı değer gören Afganlı o yüzden insanlık dışı şartlarda ülkelerini terk edip çobanlığa aday olmaktadırlar..
Bu ülke bizim...
Sömürüye karşı olmak işgale karşı olmaktır.. SOsyal adaletten yana olmak işgalcilere fırsat vermemektir..
Çalışmak, çalışkan olmak erdemli insan olmada ilk adımdır.. 100 km yol da gitsen ilk adım yoksa yol da bitmez..
Hukuktan yana olmak işgalcilere dur çekmektir.. Hukuk tüm nizamın tesisidir..
Din dahil tüm değerlerimizi kullanarak bize itaat etmeyi salık veren her kim olursa olsun işgale ortaktır..
İtaat savaşın silahıdır..
 Barışın silahı huzırdır..Huzur hukukla var olur.. Yüzyılın işgalleri ancak hukukla susturulur ve durdurulur

Torun Halil i
( İşgal başlıklı yazı HALİLİ tarafından 1.02.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.