1 Gökten Melekler Yerine Neden Bombalar İniyor?

Makale / Tarihsel Makaleler

Eklenme Tarihi : 9.05.2021
Okunma Sayısı : 1055
Yorum Sayısı : 11



Bugün mübarek Ramazan’ın en mübarek günü Kadir Gecesindeyiz. Rabbimiz Kadir Gecesinin ne kadar önemli bir gece olduğunu  Kadir Suresiyle bize gayet açık izah ediyor:

1. Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik.

2. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin!

3. Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.

4. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner.

5. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.

Özellikle 4. Ayete dikkat edelim: Melekler ve Ruh ( Cebrail ) o gece Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner.

Nereden inerler?  Göklerden, semadan inerler elbette ki.

Ancak,  göklerden, semadan meleklerin inmesini beklediğimiz bir günde Gazze’de, Filistinlilerin üzerine bombalar iniyor.

Evet, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı bir avuç Yahudi işgal etmiş,  Kudüs’te Müslüman katlediyor, Müslümana zulmediyor.  Müslümanların göklerden meleklerin inmesini beklediği bir günde  Miraç’a tanıklık etmiş  bu beldenin üzerinde melekler değil İsrail savaş uçaları dolaşıyor, bombalar yağdırıyor


Bir terslik var değil mi?

Dahası, beş on milyonluk Yahudi bir buçuk milyar Müslümanın gözünün içine baka baka Gazze’yi bombalarken  Müslümanlar, Yahudiye karşı Yüce Rabbimizden ebabil filosu yardımı talep ediyorlar.

Peki neden böyledir?  Neden bu mübarek gecede Müslümanların kutsal beldesi üzerine melekler değil de bombalar yağmaktadır?

Cevabı biraz uzunca olacak ama okuyun bence.


İngiltere I. Dünya savaşında 9 Ocak 1916 da Çanakkale, 25 Nisan 1916 da da Kut-el Amere’deki hezimetlerinden sonra çok hırslanmıştı ve Müslüman Türkleri maddeten olduğu kadar manen de ezmek istiyordu. Bu amaçla 11 Haziran 1916 da Mekke’yi ele geçirdiler ( Sözde Mekke’yi Şerif Hüseyin’e bırakmışlardı ama Şerif Hüseyin köpeğinin tasması İngilizlerin elindeydi tabii olarak)

Sonra 11 Haziran 1917 de halifeler kenti Bağdat’ı ele geçirdiler.

Sıra  Müslümanlar için Mekke kadar önemli olan Kudüs’e gelmişti ve 8 Arlık 1917 de Kudüs’ü de ele geçirdiler.

Hristiyan Dünyasında Kudüs’ün Müslümanlardan alınması oldukça büyük bir sevinçle karşılanmış, üç yıldır(I. Dünya Savaşı başladığından beri) çan çalınmayan Westminister Katedralinde büyük bir tören yapılmştı.

Aynı şekildeFransa- Paris’te Notr Dame Katedralinde de özel tören yapılmıştı.

Roma’da, Vatikan’da yüzlerce çan çalmış, Kardinal Lega, kalabalığa hitap etmiş ve kalabalığı kutsamıştı.

Papa, savaşa katılan ülkelerdeki tüm papazlara bir genelge göndererek, her hangi bir Hıristiyan devletin Kudüs’ün geri alınması girişiminde Türklere yardım etmesi halinde aforoz edileceğini bildirmişti.

Kudüs’ün Türklerin elinden çıkması Yahudileri de sevindirmişti.

Bu arada sevinen Müslüman Araplar da vardı. Evet evet Kudüs’ün  Müslüman Türklerin elinden çıkıp Hıristiyan İngiltere’nin eline geçmesine sevinen Araplar vardı.


Gazeteci W.T. Massey 10 yıldır Kudüs’te yaşayan ve Kızılhaç Hastanesi’nde çalışan bir Amerikalının anlatımı ile, Türk ordusunda görevli üç yaralı Arap subayın hastaneye getirildiğini, bunlardan birinin-Kudüs’ün İngilizlerin eline geçtiği haberini öğrendiği anda- “Şimdi Yaşa İngiltere diye bağırabilirim” demesi üzerine, hastanede çok sayıda yaralı Türkün olduğunu ve dikkatli olması gerektiğinin hatırlatması üzerine bunu dikkate almadığını ve “Yaşasın İngiltere” diye bağırdığını anlatmaktadır.

Tabii ki bu olaya ‘’ Münferit bir hadise’’ denilebilir ama bu kadar değildi olay.

Bazı Araplar ( Ki onlar bugünkü ezilen, bombalanan Filistinlilerin dedeleriydi.) 11 Aralık 1917 de sadece 150 kişilik bir maiyetle ve yaya olarak Kudüs’ü teslim almaya gelen İngiltere’nin Mısır Seferi Kuvvetler komutanı General Edmund Henry Hynman Allenby’i ‘’ Allah Nebi Allenby’’  Diye karşıladılar. Ona böyle bir paye verdiler.

Evet, Allah Nebi Allenby...

Allah mı Nebi mi olduğuna karar verememişlerdi  ya da Allah’ın nebisi ( peygamberi) anlamında Allah Nebi diyorlardı.

İnanmıyorsunuz mutlaka. O zaman size şu kitabı okumanızı tavsiye ederim: ( H. Pirie Gordon, Mısır Kuvvei Seferiyesinin İleri Harekâtı, Çev.Adil, İstanbul, Matbaai Askeriye, 1926)

İyi de neden? Neden bir İngiliz Generaline Allah  Nebi diyorlardı?

Çünkü kendilerinin uydurdukları bir kehanete göre bir peygamber, Nil’in suyunu Filistin’e getirdiği zaman Türkler Filistin’den defolup gideceklerdi (!)

Evet, bu kehanet de Hz. Muhammed’den sonra Peygamber gelmeyeceğine iman etmiş olmaları gereken bazı Müslümanlara(!) aitti.

Paki Allenby Nil’in suyunu Filistin’e getirmiş miydi?

1917 sonunda İngilizler Sina Çölünün kuzeyinden Akdeniz kıyısı boyunca Filistin’e demiryolunu ulaştırdıkları gibi, demiryolu hattı boyunca Nil’in tatlı suyunu da bir boru hattı ile Filistin’e getirişlerdi. Bunun gerçek sebebi, narin İngiliz askerlerinin çölün tuzlu suyunu içmeye dayanamamalarıydı.

Aynen kehanetteki gibi bir peygamber ( Allenby) Nil’in suyunu Filistin’e getirmişti(!) ve yine kehanette olduğu gibi Türkler Kudüs’ten defolup(!) gitmişlerdi.

Kudüs ne zaman Türklerin elinden çıktı demiştim?  8 Aralık 1917

Peki ABD Başkanı Trump ne zaman Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdı?

8 Aralık 2017 Yani Kudüs’ün Müslüman Türklerin elinden çıkmasının yüzüncü sene-i devriyesinde.

Bugün, evet bugün gökten saf saf meleklerin inmesini beklediğimiz bir gecede kutsal beldelerimiz üzerine neden melekler yerine bombaların indiğini anlayabiliyor musunuz değerli okurlar?

Hiç kimse bu yazıyı ‘’ Bu mübarek günde Arap düşmanlığı yapıyorsun.’’  Diye yorumlamasın lütfen. Ben hiç bir zaman Arap düşmanlığı yapmamışımdır, yapmam da ama bir Tarihçi olarak doğruları yazmasam her şeyden önce beni yetiştiren hocalarıma ve kendime ihanet etmiş olurum.

Sonuç olarak ben bugün Müslümanlar üzerine bombalar yağmasına pek şaşırmıyorum. Rabbim,Nasıl ki koskoca nemrut’u  minicin bir sivrisinek vasıtasıyla helek ettiyse kendisine şirk koşup bir İngiliz Komutana Allah Nebi diyenleri, kafirler üzerine cihad yapacaklarına kendisinden ebabil filosu bekleyenleri de 10 Miyonluk İsrail vasıtasıyla cezalandırıyor.

Bu mübarek gecede Rabbimize el açıp dua edeceğiz elbette. O’ndan af ve mağfiret dileyeceğiz mutlaka. Umulur ki katında duası makbul bir kulu  ya da kulları vardır da onun yüzü suyu hürmetine bizleri de affeder.

Yüce Peygamberimizin( S.A.S) özellikle bu gece çok sık tekrarladığı dua ile noktalıyalım.

‘’ Allah’ım !  Sen affedicisin, affetmeyi seversin. Beni de affet.’’

MÜBAREK KADİR GECEMİZİN BAŞTA İSLAM ALEMİ OLMAK ÜZERE TÜM DÜNYAYA  HAYIRLAR GETİRMESİ, HER TÜRLÜ BELA VE MUSİBETTEN KURTULMUŞ BİR DÜNYAYA VESİLE OLMASI UMUDUYLA TÜM AKRABALARIMIN, DOST VE ARKADAŞLARIMIN, SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİN KANDİLLERİNİ CAN-I GÖNÜLDEN KUTLUYOR FİLİSTİN, DOĞU TÜRKİSTAN VE DAHA NİCE İSLAM COĞRAFYASINDA ACI ÇEKEN, GÖZ YAŞI DÖKEN MÜSLÜMAN KARDEŞİMİZİN KURTULUŞUNA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM.  

İşaretli Fotoğroğflar:

1- General Edmund Henry Hynman Allenby
2- General Allenby’nin Kudüs’e girişi
3- Kudüs’ün Türklerden alınmasının ABD Newyork Heral Gazetesindeki haberi
’Kudüs ingilizler tarafından 673 yıllık Müslüman Hükümranlığından kurtarıldı.’
4- General Allenby ve Kral Faysal

( Gökten Melekler Yerine Neden Bombalar İniyor? başlıklı yazı Sami Biber tarafından 9.05.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.