Aşk ve Cinsellik


“Gelin tanış olalım
İşi kolay kılalım
Sevelim sevilelim
Dünya kimseye kalmaz.” Yunus Emre

İşi kolay etmek için aşk ve cinselliğe ayrı bakmalıyız. İkisinin ortak bulunduğu hal ise muhteşem olur… Bazen en iyiyi ararken iyi olanı da kaybeder insan. “En iyi” ye ulaşmanın yolu “iyi” den geçer. İnsanın başarısı hedefi kadardır. Ama basamaklara dikkat etmeliyiz! Adımını en üst basamağa atan geri düşer. “Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden” Ahmet Haşim

Hasan Basri hazretlerinin Rabia Hatuna evlenme teklifi çok manidardır. Rabia Hatun evlenmek istemediği için bu teklifi geri çevirir. Ama dostlukları ebedi devam eder. Günümüz insanlarından bunu başarabilen kaç kişi çıkar? Burada dikkat çekmek istediğim husus; teklif ve teklifin reddedilmesindeki asil tavırdır. Bu yüzden teklifin öncesi de sonrası da aynı değerde yaşanabilmiştir.

İnsanda aslen iki yön var. Mana (ruh), madde (beden) boyutu. Yani mana alemindeki ruh (eskimez) maddi alemde (eskimeye mahkum) beden ile somutlaşır. Asıl olan soyut ruhun terakkisidir. Çünkü ruha yüklenen bilgi bakidir, beden ise fani. Bu terakki en kestirme aşk sayesinde olabilir. Aşkın asıl kaynağı ise ilahidir. İnsan sadece aynadır. Aşk maşukta yansır. Karşılıklı yansımalar ile mükemmele ulaşılır.

Aşkı gerçek manasından ilişki boyutuna indirgeyen insanlık aşkı inkar etmek zorunda kalacaktır! Ya da maddi boyuta hapsederek bunun acısını daima çekecektir.

Peki ne yapmalıyız?
Aşkın tek kişilik olduğunu kabul etmeliyiz. Her birey kendi aşkını en asil şekliyle, özgürce yaşamalıdır. Birbirinden bağımsız gelişen iki aşkın birbirine uyum gösterdiğinin fark edilmesi başta “en iyi” olarak belirlediğimiz durumun elde edilmesidir.

Cinsel manadaki her birliktelikte aşkın mevcut olmadığı gayet açık gözlemlenebilir. Hepsinde aşk varmış gibi göstermeye çalışmak sadece olumlu bir çaba ve sadakatin göstergesi olabilir. Sadakat her iki durumda da gerekli.

Aşk var olsun.

Saygılar
Ahmet Bektaş
( Aşk Ve Cinsellik başlıklı yazı ahmet-bektas tarafından 24.07.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.