TOP SENDE

 

     Söz hakkımızın gelmesini bekleriz kimi zaman. Hani çocukken ortada sıçan, yakan top gibi sokak oyunlarımızda topumuz ile oyun oynarken bir ebe seçip: “Ebe sensin. Top sende!” diye çığlık atıp seçilen arkadaşımızı ortaya alırdık ya, top da söz gibidir aslında. Top bizdeyse yani oyun sırası gibi söz hakkı alma sırası da bizdeyse, sıramızı bozmamalı. Söz bizde, yorum bizde, mikrofon bizdeyse paylaşmalı fikirlerimizi. “Top sende arkadaşım. Hadi söz hakkını kullan da savun fikirlerini.” diye alkışlarcasına manen arkamızda duran arkadaşlarımızı dinlemeli bir de.

     Top sende! Hadi başla anlatmaya; sanata, edebiyata, okuduğun kitaplara, izlediğin tiyatro oyunlarına, gözlemlediğin insanlara, hasret kaldığın şehirlere ve hayata dair ne varsa seç bir konu. Söz sende, susma vakti değil ki. Güzeldir paylaşımda bulunmak ve birine fikirlerini tatlı dille sunup kendini yürekten sevdirebilmek. Söz sende, duygular içinde, yaşantıların kalbinde ve konuşma sırası sende. Top sendeyse dile gelmeli yorumların ve düş kurmalı çocukluğun. Deneme yazarımız Nezihe İnce’nin: “Bugün yeni bir gündü, yarın bambaşka bir gün olacak” diye  geçirdim içimden. Her yeni doğan günün, yeni bir başlangıç  olduğunu, asıl gizlerin yarınlarda gizlendiğini anımsattım, bir kez daha  kendime.”  cümlesi hoşuma gitti ‘Tüm Sözlerin Bittiği Yerdeyim’ yazısından alıntıyla.

 

     Yalnızlığın sesini yırtıp gökyüzünü parçalamak istersiniz kimi zaman. Söz sırası, şiir yazma vakti size gelir kimi anlar sabah yeli ılgıt ılgıt eserken. Seher vakti bir şiire vurulursunuz, inci dişine hayran kaldığınız güneş misali parıldar mısralarınızdaki her bir harf. Her şey aceleci lâkin saatler durgun ve homurtulu gelir bazen yüreğinize. Ayrılık batar, uzaktan bir baykuş öter akşamüstü. He yeni doğan gün, bir başlangıca gebedir Nezihe İnce’nin ifadesiyle. Yeni doğan gün de günbatımıyla bütünleşmekte. Söz sendedir işte tam da o muhteşem günbatımı vaktinde.

     Top sende olsun bu kez de. Yaz bakalım seher vaktinde yüreğinden geçen mısralarını fikirlerin taptazeyken. Martıları seyre dalarak, günışığını takip ederek, insanların yüz ifadelerini okuyarak yazmayı dene bir de. Top bizde olmalı ara sıra ve ifadeler süzülüp günışığına çıkmalı, içindeki çığlığı dışa vurmalı. Seyre dalmalı sanatsal manzaraları ve söz bizde olmalı tıpkı oyun esnasında topun bizde olduğu gibi. Martılarla uçuşa hazırlansak, bülbülle şakımaya başlasak bir de. Top sende. Söz sende ve duyguların avucunda şu an. Onlara sanatsal kıyafetler giydirip şiirle ısındırmanın tam zamanı hem de.

                            KONUK YAZAR

 

( Top Sende başlıklı yazı KONUK YAZAR tarafından 13.10.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.