1 Bir Suriye Meselesi Vardı

        

Mesele IŞİD'e operasyon mu, yoksa Türkiye'ye tuzak mı kuruluyor? Türk Konsolosluğunda rehine eylemini planlayanlarla, operasyona zorlayan irade aynıdır.

ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya öncülüğünde Irak'a IŞİD üzerinden yeni bir uluslararası operasyon hazırlığı yapılıyor. NATO ülkelerinde yoğun diplomatik hareketlilik ise devam ediyor.

ABD'li yetkililerin Türkiye'ye baskısı ile Almanya'nın Türkiye'yi 'IŞİD'i destekleyen ülke' pozisyonuna sokma çabaları, aynı düşünce ve çabanın ürünüdür.

Aylardır şartları oluşturma çalışmaları yürütüldü.  Ortam hazır hale getirildi. S. Arabistan zirvesinden sonra, operasyon kararı uygulamaya geçecektir.

ABD ve Avrupa ülkeleri operasyon kararını çoktan verdiler. Bölge ülkelerinin ise fikri sorulmadı, sorulmayacak da… Peki, Türkiye'ye bunca baskının sebebi nedir ki?

Baskının sebebi operasyon ortağı olmak değil, işin hamallığını Türkiye'nin omuzlarına yüklemek konusudur. İstedikleri zaman havadan operasyon zaten yapıyorlar. Efendim Bağdat'ın ve K. Irak'ın kara gücü yeterli değilmiş. Gözleri Türkiye'ye dönüyor.

Yani bir eşek aranıyor. Öyle ise babanızın eşeği yok… Başka kapıya…

'Türkiyesiz yapamayız' diyenlerin 'Türkiye'nin kara gücü olmadan yapamayız' demek istiyorlar. Anlayacağınız Türkiye'den kara operasyonu için asker istiyorlar.

“Siz savaşın biz bölüşelim,”

“Siz ölün biz sömürelim. Haritaları yeniden çizelim,”

“Siz savaşın ama Irak'a karışmayın,”

“Karışırsanız konsolosluk yetkililerinizi rehin alır, elinizi kolunuzu da bağlarız,” demek istiyorlar.

Ben öyle anlıyorum. Siz de nasıl anlarsınız öyle anlayın. ‘Konsolosluğumuz basıp, rehin aldıran akılla Türkiye'yi IŞİD cephesine sürmeye çalışan’ akıl, sizce de aynı akıl değil midir?

Türkiye'yi IŞİD’le rehineler arasında dar bir alana sıkıştırmak, ancak onların akıl ürünü olduğunu gösteriyor. Operasyona destek vermezseniz 'IŞİD'i destekliyor' diye de yaygara koparırız,” diyen yine o aynı çakal sürülerinin işidir.

Suriye konusunda Ankara'ya kazık atan, onu yalnız bırakan yine aynı iradenin kendisidir.

Bir oyun tezgâhlanıyor. Senaryo çırılçıplak ortada… Ve Türkiye bu oyunun farkındadır. Bölge meselelerinde Türkiye'nin hiçbir uyarısını ciddiye almadılar, endişelerine kulak asmadılar.

Yalı tek başına içen it, deriyi de tek başına sürür.

Batının bırakın projeyi, ortada ne bir çözüm iradeleri, ne de bir istekleri vardır? Batı ülkeleri, günahlarının kefaretini Türkiye’ye ödetmek istiyorlar…

Türkiye bu operasyonda yer almamalıdır. IŞİD meselesi operasyon yapmakla Irak'ın meseleleri çözülmeyecektir. Sünnilerin meselesi çözülmeden Irak'ta hiç bir mesele çözülemez. IŞİD bir batı menşeli bir gizleme aracıdır.

IŞİD'den önce bir Suriye meselesi vardı. Hiçbir şey yapmadılar. Bir adım bile atmadılar. Verdikleri sözlerin hiç birini yerine getirmediler. Suriye meselesi çözülmeden IŞİD meselesi de çözülmez.

Ant-090914


Not: Bu Makale 12.09.2014 tarihli "Hatay Altınözü" adlı günlük gazetede yayımlanmıştır.

 

( Bir Suriye Meselesi Vardı başlıklı yazı KOCAMANOĞLU tarafından 11.09.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.