Clinton kâğıt üzerinde çok iyi bir aday olmasına karşın, Obama dönemini devam ettireceği yönündeki güçlü algı, memnuniyetsiz seçmene heyecan verici bir yenilik önermemesi; kampanyayı renksiz bir hale getirdi ve seçmen desteğini azalttı. Trump seçmeni daha çok heyecanlandırdı ve siyasette değişimin umudu haline geldi. Neticede Trump, Clinton’a kıyasla daha başarılı bir kampanya yürüttü.


     Clinton’ın ABD'nin ilk kadın Başkanı vurgusu ve feminist siyaseti geri tepti. Feminist siyaset Clinton’ı başarısızlığa sürükleyen etkenlerden biri olmuştur.

 

     Trump’ın çılgın Amerikalı patron imajına uygun hayatı ve tavırları etkili ve başarılı bir propaganda malzemesi olmuş ve korku politikası işe yaramıştır. Küreselleşmeden yeterince pay alamayan alt ve orta sınıflar, sol bir alternatife yönelmedikleri takdirde kolaylıkla aşırı sağın iddialarına kanabilmekte ve çareyi ırkçı ve korumacı siyasette bulabilmektedirler. Bu başarıda iyi işlemeyen kapitalizmin de etkisi göz ardı edilemez.

 

     Ayrıca Trump “Egemenliği halka vereceğim” diyor. Demek ki ABD’de egemenlik halkta değil. Zaten biz de hep böyle söylüyorduk. Doğru bildiğimizi tazelemiş oldu. ABD işgal altındadır ve Amerika’da yaşayanlara ait değildir.

 

     Her şeye rağmen ABD içten içe çöküyor. Trump bir maskedir ve son şanslarıdır. Arkasında dünyayı ele geçirmek için mücadele eden muazzam bir takım vardır. Trump sadece bir figürandır. Eğer figürü ve arkasındaki takımın niyetlerini bilir ve içeride de birlik olursak, çok şey kazanır, az şey kaybederiz.

 

     Rus diplomatın öldürülmesi ve Rus çağının düşürülmesi, Almanya’daki Tır dehşeti, Reina, Beşiktaş ve Kayseri saldırıları gibi Trump’da birer CİA-NATO operasyonudur. El-bab’dan gelen şehitlerimize sıkılan kurşun ve roketler de ABD’nindir. DEAŞ’a gerekli yardım ve istihbaratı da İncirlik’tekiler temin etmektedir.

 

     Obama “Rusya’nın pestilini çıkarmak için Çin’den destek istemiş ve bu desteği de görememişti. Şimdi ise Trump Rusya ile anlaşarak Çin’in pestilini çıkarmak için saha çalışması yapacak ama Rusya ne kadar oyuna gelir bilinmez! ABD; Çin ile savaşabilmek için Ortadoğu ve Afrika’da güçlü olması gerekir. Rusya ve Türkiye bu nedenle önemlidir!

 

     Bir tilki kadar kurnaz olan İngiltere AB yıkma rolünü alarak AB’ye veda etti. İngiltere, ABD’nin safına geçti. Afrika’da 19 ülkeye hükmeden Fransa’nın elindeki bu Afrika pastasını ABD-İngiltere ikilisi almak istiyor ve bu ikili Fransa’yı bitirmek için her yolu deniyor. Sırada Fransa var ve LePen başa getirilerek AB’den ayrılan ikinci ülke olacaktır.

 

     Eğer Avrupa arka bahçesi Afrika’yı kaptırırsa, tutunabileceği tek dal Türkiye kalıyor. Bu savaşın finali ise Türkiye’de oynanacaktır.   

 

     İstiklal harbi ile bir nesil, 1970-80 yıllarında ikinci nesli ve FETÖ ile üçüncü neslimizi kaybettik. Hep saldırı altındaydık. Savunmasız bırakmak için her yolu denediler. Bazen dışarıdan geldiler, daima içerde de adamaları vardı ama olmadı. Ayakta kalanın tarih yazacağı bir dönemdeyiz. Sadece paralar değil, sınırlar da değişiyor.

 

     Yeni Başkan bir işadamıdır. Ve Türkiye’de de çeşitli yatırımlara sahiptir. Dünyada yalnızca birkaç ülkeden biri olan Türkiye’de önemli yatırımlarının olması ve işadamı olarak geçmişte sık sık Türkiye’ye gelmesi, Türkiye adına bir artı durumdur. Uzlaşılması durumunda siyasi ve ekonomik ortaklıklar geliştirilebilir. Bir işadamının Başkan olması avantaj kabul edilebilir. İşadamları işi kâr-zarar üzerinden değerlendirir ve ekonomik riskler söz konusu olduğunda ihtiyatlı davranırlar.

 

     Türkiye’deki darbe girişimine karşı çıkmış ve Erdoğan’ın otoriter liderliğine destek vermiş, Türk-Amerikan ilişkilerinde krize sebep olan şahsın hem ABD, hem de Türkiye için bir tehdit olduğunu söylemiştir. İade konusunda Obama’ya kıyasla daha büyük çaba göstermesi muhtemeldir. ABD’de, Başkan bile hukuki süreçlere karışamaz, yetkisi ve etkisi sınırlıdır. İadesi mümkün olmayabilir de...

 

     Parayı yönetenler öyle bir yere geldiler ki, köprüden önceki son çıkışın önündedirler. Dünyaya yön vermek isteyenlerle, devletlerin kavgasıdır bu… Olmayan para, olmayan dolar en başta ABD’yi içten içe kemirmektedir.

    

     ABD başkanlarının hiçbiri ellerindeki gücü yeterince kullanmazlar. Enselerine dayalı silahla ölüm korkusunu yaşarlar. Trump bu korkuyu yenebilirse apayrı bir Trump ortaya çıkar.  


      Trump’un Rusya ile denge kurmaya çalışması pahalıya patlayacak gibi görünüyor. CİA öyle diyor.

 

     …

     Ant.310117


     ...Devamı Var...

( Trump Ve Ortadoğu-2 başlıklı yazı KOCAMANOĞLU tarafından 8.02.2017 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.