TEK ÇARE OKUMAK

Söz ola, kese savaşı

Söz ola, kestire başı

Söz ola, ağulu aşı

Yağ ila bal ede bir söz.

 

     Etkili bir konuşmanın yolu okumaktan geçer. “Okumak özgürlüğe uçmaktır” der Ali İzzet Begoviç. Yedi kat göğün yaratıcısının, Efendiler Efendisi ile biz günahkâr kullarına ilettiği ilk emir ”oku” dur.

 

     Kendimizi çeşitli dallarda, branşlarda ne kadar iyi yetiştirirsek, bilgi dağarcığımızı ne kadar geniş tutarsak hitabetimiz o kadar sağlam olur. Sözün saltanat sürdüğü bir devirde yaşıyoruz. Saygın biri olmak istiyorsak bu devre ayak uydurmak zorundayız. Yatarak, gereksiz ve boş işlerle uğraşarak bu devre yaklaşamayız bile. Tek çare okumak.

 

     Hitabeti güçlü olanın sözleri keskin kılıca benzer. Kalkanınız yoksa geri durun. Keskin kılıca sahip olmak basit bir iş değildir. Bunun için kitaplarla harbe girilmeli, cenk edilmelidir. Halid bin Velid’in dillere destan olan düşman ordularına karşı gösterdiği cesareti, yiğitliği, cengâverliği duymuşsunuzdur. Biz de bu yiğitliği kitaplara karşı gösterebilirsek durdurulamaz oluruz Halid gibi.

 

( Tek Çare Okumak başlıklı yazı Bilal DÖNMEZ tarafından 7.05.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.