Kurban; kelime anlamı ile yakınlaşmak demektir.  Kurban kesmek; Yüce Mevlamıza yakınlaşma gayesiyle onun verdiği hayvanlardan kurban edilmesi mümkün olan birini yine O'nun rızası için kesmek demektir. 


Kurban kesmek;  dinimizde, maddi durumu iyi olan herkesin yapmakla mükellef olduğu bir ibadettir. Allah'ın lutfettiği akıl nimetini kullanmayan insanlar bu ibadeti canikik, vahşilik olarak değerlendirseler de aslolan şudur:
   "Kurban kesen müslüman, kestiği kurbanı diğer insanlarla paylaşarak toplumda paylaşma ve dayanışma duygusunu diri ve taze tutar.  Böyle kişilerin çoğunlukta olduğu bir ülke kolay kolay manevi değerlerini kaybetmez. Manevi değerlerini kaybetmeyen milletler ilelebet payidar kalırlar. "

Fahr-i Alem Efendimiz Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi vesellem) buyuruyor: " Muhakkak ki kurbanın yere damlayan ilk damlası ile ömründe işlemiş olduğun her günah mağfiret olunur" Bu hadis  bizlere kurban ibadetinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. 

Ülkemizdeki dayanışma ve paylaşma ruhunu diri ve taze tutmamız " fani dünya" denilen oyunda sevap altınlarından bolca toplamamız dileğiyle. ...
( Paylaşım Vesilesi Kurban başlıklı yazı Bilal DÖNMEZ tarafından 18.11.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.