İD-ÇET

  Okullarda, çeteleşme dediğimiz bir olgu var. Öğrenciler arasında olan ve çocukları birbirine düşman eden sınıflaşma. Hangi çete güçlüyse diğerlerini ezer. Özgürlükleri, hakları, sınırları güçlü çete belirler her zaman. Bu çetenin üyelerinin dokunulmazlığı vardır. Hesap sorarlar ama hesap vermezler. Kural koyarlar, kural tanımazlar. Onların dediği olmak zorundadır. Tabir caizse uyan paçayı kurtarır uymayan hapı yutar.

     Bazen okullarda bu iş yönetime yani idareye intikal eder. Çeteleşen öğrenciler değil idareciler olur. Kuralları kendisi koyan bir çete-idare oluşur. Herhangi bir okulda kendilerine sığınacak in bulduklarında yıllarca terk etmezler orayı. Kokularını yayarlar etrafa burası bizim demek için. Okulda “id-çet” in terörü eser.

     Öğrenciler sırf bu çete yüzünden okuldan soğuyor. Derslerden uzaklaşıyor. Sözüm ona bu mahalle kabadayılarının uyguladıkları politika yüzünden birçok genç okula küsmüştür.  Daha da kötüsü bu oluşum öğrencilere de örnek teşkil etmektedir. Sorumlu kim?

     Öğrenciler niye okuldan uzaklaştı diye soran olursa id-çet yaptı dersiniz…

( Çeteleşmek başlıklı yazı Bilal DÖNMEZ tarafından 7.05.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.