Hayatımız boyunca bir çok güzellikle, zorlukla karşılaşıyoruz.  Bazen mutluluktan uçar gibi oluyoruz, bazende deyim yerindeyse Karadeniz' de gemilerimiz batıyor. Önümüze çıkan sorunlar karşısında nasıl bir tutum sergiliyoruz ? Yenilgiye hazır olarak mı ağırlıyoruz o problemi yoksa galibiyetten başka seçeneğimizin olmadığını düşünerek mi ? Kimimiz "olsa da olur olmasa da" derken, kimimiz de "olmasa olmaz" parolasıyla çıkıyor yola. Siz hangi taraftasınız ? Vurdumduymaz kervanından mı yoksa vuslata inanmış kararlı insanlar kervanından mı ?                                                                                
     Nefes aldığımız sürece kendimizi başarılı olmaya inandırmalıyız. Lakin başarının yolu süreklilikten, kararlılıktan ve inanmaktan geçer. Vazgeçilmez üçlü de diyebiliriz bunlara.
     Hafif yüksek bir yerden herhangi bir taşa damlayan suyu düşünün. Aynı yere sürekli damlıyor. Zamanla suyun damladığı yer oyuklaşır. Bunun nedeni suyun kuvvetli damlaması mıdır sizce ? Tabiki de hayır ! Suyun sürekliliği o taşın oyuklaşmasını sağlar.
     Yolumuza çıkan aksilikler olacaktır elbet. Bize düşen, bu durum karşısında kararlığımızı koruyup yola devam etmek olacaktır. Olumsuzluk karşısında vazgeçilmez üçlünün ne denli önemli olduğunu görebileceğimiz örnekler sayılamayacak kadar çok. Başarıya ulaşmak istiyorsak ipin ucundan sağlam tutacak var gücümüzle asılacağız. Unutmayalım ki; inanan insan hayatta her zaman bir, çoğu zaman iki adım önde olur. 







     _Bilal DÖNMEZ_
( Başarıya İnanmak başlıklı yazı Bilal DÖNMEZ tarafından 6.12.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.