BİR GENÇLİK!

 

      Necip Fazıl’ın, uğrunda ciğerinden kan çekerek yırtındığı, paralandığı ve zindanlarda süründüğü;  Bir gençlik, bir gençlik, bir gençlik…

      Mehmet Akif’in namusunu emanet ettiği ve bunu; “Âsım’ın nesli diyordum ya… Nesilmiş gerçek; / İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek.” dizeleriyle ifade ettiği; Bir gençlik!

 

     Kendini ve toplumunu bilen, özgüvenli, sağlam bir ağacın kökleriyle toprağa sımsıkı bağlandığı gibi milli ve manevi değerlerine bağlanan, Batı’nın milli benliğimizi kaybettirme oyunlarına alet olmayan, Kuran’ın ilk emri olan “oku” ayetini kendine düstur edinen, vasıflı ve kaliteli Bir gençlik!

 

    Çağımızın en büyük gençlik sorunlarından olan “Bana bulaşmayın da kime bulaşırsanız bulaşın” anlayışından uzaklaşacağız. Bu ideoloji;

-Kişiyi yalnızlaştır ve güçsüzleştirir.

-Kişinin birlik beraberlik duygusunu köreltir.

-Kişinin sorumluluk sahibi olmasını engeller.

 

     Bu lanet virüsten kurtulup kendimize güvendiğimiz ve inandığımız bir zirveye yerleşeceğiz. Aksi taktirde gençlik ateşimiz amaçsız bir şekilde saman alevi gibi yanıp sönecektir…

 

     İnşallah bulunduğumuz her yerde, her ortamda ve her mecliste davranışlarımızla, hareketlerimizle, konuşmalarımızla, edep ve adabımızla gençler olarak fert fert “Zaman bendedir ve mekân bana emanettir” mesajını vereceğiz.

   

     Biz istediğimiz ve inandığımız zaman “gemileri karadan yürütüp, en sağlam kaleleri yerle bir ederiz”,“en kesif orduların çağdaş toplarına ve tüfeklerine imanımızla karşı koyar, onları beklemedikleri, ummadıkları anda denizin dibini boylatırız.” Yeter ki biz inanalım, kendimize güvenelim.

 

     Ceddimiz, Müslüman gençliğin sancağını nasıl özgüven ve inançla taşıdıysa biz de devraldığımız o sancağı aynı şekilde özgüveni tam, inancı yüksek, alnı ak başı dik bir şekilde taşıyacağız!

 

     Kendi acziyetlerini gençlere güvenmemekle ifşa eden birtakım insanlara da taşıyacağımız sancakla birlikte selam edeceğiz!

 

     

    

 

    

 



 

 

 



 

 

 

     

 

 

( Bir Gençlik başlıklı yazı Bilal DÖNMEZ tarafından 1.01.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.