Aslında inanmadağı ama yetiştiriliş tarzındaki hata ve hatta kendi başına bırakılarak yetiştirmenin sonucu dünün çöcuğu bugünün yetişkinleri MIŞ GİBİ YAŞIYORLAR.

                MIŞ GİBİ YAŞIYOR goruntu var ses yok---sekılde var esas yok gıbı deyımlerle eksık olarak da olsa anlasılabılır ve kelimenin tam anlamı ile bizleri devlet yaşayışı ile beraber anlatıyor. Nasıl mı?

                Okullar,hastaneler,adliyeler ve tüm diğer resmi kurumlar fiziksel olarak varken işlevsel olarak MIŞ GİBİ YAŞAM ın unsurları olarak KURUMSAL MIŞLIĞI ortaya koyuyor. Memurun fiziki varlığı ve fakat işlevsel yokluğu BİREYSEL MIŞLIĞI ortaya çıkarırken,toplumsal yaşamı düzenleyen kuralların fiziksel varlığı ve fakad uygulanmazlığı KURAL MIŞLIĞI ortaya çıkarıyor.

                Okul çağınız geldiğinde okula gidiyorsunuz ama eğitim amacından uzak eğitilmiş gibi işleniyorsunuz ama aslında eğitilmemişsiniz.Pavlov un köpekleri gibi önceden belirlenmiş olaylara ve cevapları bilinen soru ve    sorunlara proğramlandığınız için yeni olay,soru ve sorunlarla karşılaştığınızda tepkisiz kalıyorsunuz . Zaten Ezberci sistemin daha başka bir insan tipini çıkarması beklenemızdi .Öğretmen sorununa dikkat!

                Sağlığınız bozulduğunda (türk insanı DOKTORA kontrrol için gitmez) varolduğunu bildiğiniz hastanelere koşarsınız 30 saniyede tedavi edilir yada paranız varsa ilgili doktorun kartviziti ile muayenehanesinde devlet imkanları ile destekli muayane olursunuz. Her iki durumda da devletin hastanesi MIŞ GIBI TEDAVI yapmaktadır

                Egitim,saglık gıbı uc buyuklerden olan adliye gelınce durum pek farkılı değil,hastanedeki doktorlardan farklı olarak hakım ve savcılar oğleden sonra burolarına gıderek .avukatlık yapmıyorlar

Fakat MIŞ GIBI ADALET seklı anlamda var,Baklava caldığınızda 9 yıl hapse mahkum olursunuz ama devletı soguşleyıp kurdukları bankalarla paraları  hortumlayanlar ellerını kollarını sallayarak gezerler yada borcludan yana olan yasalar neredeyse alacaklıyı yok hukmunde kabul ederken vermeseydın de başın ağrımasaydı demeye getıren yonetıcıler vardır

ANLARSINIZ YA MIŞ GİBİ HAYATIMIZ HİKAYE

( -mış Gibi başlıklı yazı HALİLİ tarafından 30.06.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.