Geleceğe Umutla Bakmak

Ne kadar mümkün bilmiyorum. Ama umut her şeyden önemli, umutsuzluk ise bir gayya kuyusu, cehennem. Dünyadaki cehennem budur. Müslüman olarak umutsuzluk bize yasak. Ama vurdumduymaz da olmamalıyız.

Korkuyla ümit arasında bir yaşam. Gerek imani bakımından, eğerekse dünya hayatı yönünden. Biz Allah’a inanıyoruz. O halde ümitli olmalıyız.

Allah güç ve kudret sahibi. Her şeyi bilen ve yaratan. İlmine sınır olmayan. Olacakları, olup bitmişleri olmadan bilen. İlmine sınır biçilemeyen. Bazı sapıkların dediği gibi olmayanları bilmeyen bir Allah değil.

Bizzat şahit olduğum bir olay. Bir sapık- kendini âlim zanneden bir mülhit- yıllar önce yaşadığım kentte konferans vermeye gelmiş başka bir sapığa ‘Allah yaratmadıklarının bilmez demişti. O da ‘aman hocam bu kadar ileriye gitmeyelim’ diye yanıt vermiştir.

Peki, ben bu olayı niye anlattım. Bunca sapık din adamı denilen din tahrifçilerine, iç ve din düşmanlarına rağmen bu milletin inancı sapasağlam duruyor. Ehl-i sünnet omurgası hala dimdik ayakta ve sapasağlam. Aldığı onca darbelere rağmen, onca din düşmanlarının bitip tükenmeyen saldırısına rağmen, din sömürücüsü sahte mehdi, sahte peygamber, her dediği ayet ve hadis gibi kabul edilen sahte ilahlara rağmen.

Yapılan köksüz devrimlere rağmen, diktatöryel baskılara rağmen, basın ve sanat yoluyla yapılan bin bir tahribata rağmen. Çıplaklığı dayatan, inançlara savaş açan eğitim sistemine rağmen, ateizmi aşılayan bin bir araç ve alete rağmen. Cinsel serbestiyi yaygınlaştıran, ahlaksızlığı ahlak olarak öğütleyen tüm çabalara rağmen, içkiyi, kumarı, uyuşturucuyu yaygınlaştıran mihraklara rağmen, porno yayınlara rağmen, içi boşaltılmış dini hayata rağmen bu omurga hala sapasağlam ayakta duruyor, yıkılmıyor.

Fetö’nun Meto’nun ve benzeri bir sürü yapılanmanın münafıkane faaliyetleri bile bu m topraklardaki saf İslam’ı tahrip etmeye yetmiyor. Adım adım küfre yaklaştıran Marksizm, Maoizm, Komünizm, Leninizm’e rağmen millet inancına sahip çıkıyor. 

Hristiyanlığı yayma çabaları bu milleti inancından koparamadı.
Şimdi en büyük handikabımız dünyevileşmektir. Milletçe bu imtihanla karşı karşıyayız. Bu imtihan tüm imtihanlardan daha ağırdır ve atlatılması daha uzun süreye yayılan bir imtihan olacaktır. İşte bunun ağır baskısı altındayız. TV, sosyal medya ve benzeri yoğun saldırıların altında, gelişen ekonominin getirdiği maddi refahın baskı altına aldığı bir dini hayatla karşı karşıyayız.

 Namazsız Müslümanlık yanında, kısa pantolonlarla namaz kılan Müslümanların sökün etmesi, çıplak namaz olur diyen din tahripçilerinin telkinleri, kurban ve zekâtı önemsemeyen, haccı bir turizm hareketi haline getiren, orucu bir gelenek olarak sürdüren bir İslam anlayışı sarıyor etrafı. Komşu ilişkilerini olumsuz bir mecraya götüren, üç kuruş için adam öldüren, yok yere yuva yıkan feminist dindarlık asıl tehlikeli olan. Sıla-i rahmi terk eden, bayramları tatil yerlerinde geçiren, büyük küçük tanımayan bir anlayıştır asıl korkulması gerek. Fetö ve Metö bahanesiyle tarikat düşmanlığı yapan ve onlara savaş açan bir anlayıştır asıl tehlike. Tövbe ederiz Allah affeder diyen zanilerin çoğalmasıdır asıl korkulası olan. Çocuk cinayetleri, taciz ve tecavüz hareketleridir asıl önlem alınması gereken.


Ama biz yine de umutluyuz. Dindar insanlar idari kadrolara sahip çıkıyor, bu milletin derdini dert ediniyorlar. Ahlaklı bir nesil için büyük çabalar ve çalışmalar var. Yandaş medya denilen dindar medya anlayışı giderek yaygınlaşıyor. Camilerde anaokulları açılıyor, din düşmanları karşı çıksa da İmam-Hatip Okulları artıyor. Müslümanlar durum muhasebesi yapıyor. Din düşmanları bile dindar görünmeye çabalıyor. Sabataistler güç kaybediyor her geçen gün. Öğrenciler çatıda namaz kılıyor diye kışkırtma yapamıyor Sabataistler medyacılar.

Evet, umutluyuz ve umutlu olmaya devam edeceğiz. Umudumuz hiç kaybetmeyeceğimiz gibi, artırarak sürdüreceğiz. Elimizden gelen gayreti de esirgemeyecek, bütün bunların bir imtihan olduğunu bilerek hareket edecek, bu imtihanı kazanmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Evet, inanacağız ki İstikbal İslam’ın olacak, Hak gelecek batıl zail olacak. Kalın sağlıcakla.

Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 5.8.2018
( Geleceğe Umutla Bakmak başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 13.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.