Her Ölüm Bir Diriliş Kapısıdır/
Ölüm bize ne yakın bize ne yakın ölüm ölümsüzlüğlüğü tattık bize ne yapsın ölüm

Diyordu şair yıllar önce yazdığı bir şiirinde.yıllar önce biz de bir ölüm yazısına girmiştik bu şiirle.Nerden bilecektik şairi de bu dizelerle uğurlayacağımızı…

Erdem Beyazıt göçmüştü.Huzur'u- Rahmana kavuşmuştu.Daha niceleriyle beraber. Cahit Zarifoğlu Alaaddin Özdenören, Akif İnan, Cemil Meriç.Üstad Necip Fazıl’ın ardından birer birer sökün eden diriliş erleri.İslam akıncıları… ümmeti muhammaedin söz ve kelam erleri birer birer ahret yolculuğuna çıkıyorlar.Fethi Gemuhlupoğlu’nu da unutmamak gerek burada.

"Haydi gidelim dedi ağabeyim cenazeye.uğurlayalım Sebep Ey şairini."Gittik.;aman yarabbi kimsede en ufak bir üzüntü eseri yok. Ne Ali Nar, ne Rasim Özdenören, ne Osman Tunç. Osman beyle orada karşılaştık ilk kez..Bir öğrencim tanıştırdı.Kimler yoktu ki cenazede.Cumhurbaşkanı başbakan bakanlar..

Beşir Atalay yıllar önce Erzurum üniversitesindeydik..Edebiyat evloeri vardı biz böyle derdik.Çoğunlukla Seazi Karakoçtan yazılar okunurdu.Risalei Nur tavsiye edilir. Necip Fazıl’dan Üstad diye bahsedilirdi.Nazif Gürdoğan Atalay’la birlikte ağabeylik yapardı bu evlerde.

Yıl 1975 ler…
Sonra Ankara yılları... Cahit Zarifoğlu ve Rasim Özdenören'i ziyaret Akabe kitabevinde.Akif İnan’la Sakarya'da karşılaştık..Sendika başkanlığı yılları …Memur-Sen.Kıllıoğlu ile tanışma.Sakarya'da bir kitabevi. Kardeşimin hocası o yıllar kıllıoğlu…Selahhaddin Şimşek Beyaz Leke'yi kurdu o yıllar.İlk giden o dar'ı-bekaya…
Ve Hasan Nail Canat; Büyük Dağıtım günleri.Osman Kısakürek'le tanışma..

Sezai Karakoç ‘la tanışma yılları 74-78 arası…Nuri Pakdll'le çağrı kitabevinde görüşme…

Erdem Beyazıt benim tarafımdan gaib biri…Onu yalnızca eserlerinden tanıyorum.Hafızam ona ait hiçbir kayıt taşımıyor.Sebeb Ey in ilk iki baskısını alıyorum...

Cemil Meriç bize kitap imzalıyor.Gözleri görmüyor Mihmandarı Durali Yazar'a soruyor."Nereden bu arkadaş?" "Türkoloji.." Şöyle yazıyor.’’yeni nesil sizin eseriniz olacak yani aydınlık ve güzel…"ifade şiirsel.başka bir vecizeyi de hatırlatıyor. Güzel, mestoluyorum.


İşte ilk kez daha ölüm tanıştırıyor bizi. Miyasoğlu'yla tokalaşıyorum. O üzüntü içinde hiç tanışıklık vermiyor. Ben de hatırlatmıyorum.Oysa o benim ihl‘den hocam.

Düşünüyorum neden kimse bir hüzün taşımıyor…Oysa "biz hüzün çocuklarıyız" derdik kendimize..Muştulanmış bir cennet izi görüyorum bunların yüzünde…Allah için yaşanmış bir ömür ve Allah'a iltica.

Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 14.5.2013 11:04
( Her Ölüm Bir Diriliş Kapısıdır/ başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 12.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.