Bayram Ve Biz

Bayramı yine buruk idrak ediyoruz. Daha ne kadar bu bayramlara buruk gireceğiz. İslam dünyası acılar içinde yanıp tutuşurken biz nasıl gülüp eğlenebileceğiz. Bu acılar ne zaman bitecek bilmeyeceğiz, bilemeyeceğiz

.
Bayramların bayram olabilmesi için Müslümanların her yerde huzur içinde aynı bayram sevinçlerini idrak edebilmesi şarttır. Bu ne zaman, nasıl olacak? 

Biz Müslümanlar olarak ne zaman kalkınıp silkinecek, birbirimizi boğazlamaktan kurtulacak, birbirimizi sevecek, birbirimizin derdi ile dertlenecek, birbirine şefkatle bakacak, kâfirlere karşı şiddetle, müminlere karşı merhametli olana kadar sürecek bu?

 Aksine Müslümanlar bu gün birbirine karşı şiddetle, nefretle ve kin dolu olarak bakıyor.

İçimizde bir cemaat çıkıyor, Yahudileri ve Hristiyanları dost ilan ediyor, onların yardımıyla İslam’ı ve Müslümanları sahili selamete çıkaracağını, onların desteğiyle Hilafeti yeniden tesis edeceğine inanarak Müslüman kesime ve kendi inancından olan yöneticilere düşmanca davranarak cihat yaptığını zannediyor. 

Yıllarca zaten bu ülkede Müslüman gruplar birbirine düşmanca davranmaktan geri durmamışlar. Bir türlü birleşememişler, bir ittifak kuramamışlar, birbirleriyle uğraşmaktan asıl maksatlarını unutmuşlar, asıl görev ve misyonlarını ihmal etmişlerdir.

Müslümanca yaşamak yerine kendi kurguladıkları bir yol ve yöntem içinde yeni bir yaşama biçimi ihdas etmişler, doğru yoldan gitmek yerine eğir yollara sapmışlardır. İslam adına İslam dışı yollara sapmışlar, Peygamberin tarif ettiği İslam yerine kendi kişisel yorumlarına bağlı bir din ihdas etmişlerdir. 

İslam dışı yollarla İslam davası gütmüşler, yoldan sapıttıklarının farkına varmadan son hızla amaca varacaklarını zannetmişler, cennet yerine ila cehennem-i zümera cehenneme çıkacak yolu tutmuşlardır.

Geçmişte Haricilerin yaptığı gibi kendilerinden başkalarını küfürle itham etmişler, Vehhabiler gibi kendi dışlarındaki tüm grupları şirkle suçlayarak Batının kirli oyunlarının kuklası haline gelmekte tereddüt etmemişlerdir.

 Yahut Şiiliği kendisine bayrak ederek tüm Sünni dünyayı düşman ilan edecek, Esed gibi kendini tanrılaştıran bir sapık Müslümanların üzerine bomba yağdırmakta tereddüt etmeyecektir.

Allah-u Ekber nidalarıyla birbiriyle savaşacak, kâfir dünyayı kendilerine dost bilecek, İsrail’in Gazze’de Müslümanların üzerine bomba yağdırmasına razı olacaklardır. 

Müslüman olarak birbirlerini tekfir edecek, kâfir dünyadan yardım bekleyecekler, ama bu yardım hiçbir zaman gelmeyecek, Allah’ı unutup, ondan yardım beklemedikleri için şirke düşecekler, bu yüzden de Allah’ın kahır ve gazabına uğramaktan kurtulamayacaklardır.

İşte şimdi bu yanılgılardan kurtulmanın zamanıdır. Her şeyin Allah’tan geldiğini bilmek, kurtuluş ve zaferin de onun yardımıyla geleceğini unutmamak gerektiğini anlamanın vakti gelmiştir. 

Müslümanlar birbirleri arasındaki ihtilafları rahmet görerek, küfür dünyasına karşı birleşip, onların silahlarıyla silahlanmanın zamanı gelmiştir.

‘Küfür tek millettir’ hakikatini kavramanın tam da sırasıdır. ‘Müslümanlar kardeştir’ deyip birbiriyle uzlaşmanın, İslam birliğini tesis etmenin günü gelmiştir. Ne mutlu bunu idrak edenlere. Bayramınız bu temenni ile kutlu olsun.

Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 4.10.2014
( Bayram Ve Biz başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 11.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.