BEY’İN BEYNİ
İnsan beyni ,vıcudumuzdaki en harika organdır..Bir komuta merkezi,Şaseye açık elektrik şebekesi,işlenmemişi yıkandıkça kirlenen bir çamaşır,Zararlı şeylere karşı kendini korumaya alır,hemen sulancak kadar sulu,%20 Oksijenle beslenen bedavacı ekonomi uzmanıdır,en büyük ve korumalı seks  aletidir.İki lop birbirinden ayrılırsa hayvanlaşırsın..Düşünme yeteneğini kaybedersin …
Sürekli ögrenmeye aç olan “Liyakat“ beynin ehliyetidir....Özel sektörde ya da kamu da ölçme ve değerlendirme “öğrenmeye aç”olan beyinler yöneticilik kadrosunda olduklarında  kurumsal ve insanlığa ait gelişimi de beraberinde sağlarlar..
Birde taklid yeteneğini kullanarak gelişim sağlayan beyin vardır.Bunda liyakat ve yetenek  olmaz maymun misali tekrarlanan eylemleri rutinleştirerek gerçekleştirir…
İnsanlık tarihi ,kişisel gelişimini sürekli tamamlamaya çalışan aç beynilerle,rutinin dışına çıkmayan maymun beyinlilerin arasında yönetim çekişmesine bağlı olarak ilerlemiş geriye düşmüş yada stabil kalmıştır..
Bugün 6 Şubat tam 1 yıl oldu..Binlerce insan vefat etti..kollarından bacaklarından ayrılan hayatı zorlaşan binlerce insan yaşamına devam ediyor..”Asrın felaketi “ denilerek ,yönetici beyindeki gelişim zaafiyetinin örtülenmesi “maymun beyinlilerinin “ kendilerince bulduğu bir rutindir..
Bugün İstanbul 9 kat üst üst depremlerle akardion haline gelmiş İstanbul sa İstanbul da deprem olacagını söylemek bilimsel bir davranış değil filimsel şova dönük davranışdır..
Gelişen teknoloji ,toprak röntgeni çekebilme gücü ,Lavlar ülkesi Japonya da Ocak 2024 de  7.6şidderindeki deprem  50 kişinin hayatına mal olurken 15’bin cıvarında bina hasarlanmışdı..2010 yılında Şili de 3 dakika süren 8.8 Şiddetli deprem de 723 kişi hayatını kaybetmişdi.. 2015 de 8.3 şiddetindeki illapel depreminde 13 kişi hayatını kaybetti..2016 da Ciloe de meydana gelen 7.6 şiddetindeki depremde  ölen olmadı..Şili insanları aç and dağları ile tarım bile zor şartlarda yapılan bir ülke ve tarihde İspanyolların yağmaladığı mirası olmayan bir coprafyadır.. Okyanus un dibinde olan her iki ülkde dev dalgalar denilen suyun şehirleri yuttuğu tsunami tehdidi ile beraber yaşıyorlar.Oradaki insanların felaketi asrın felaketi değil ve yaşama şansı felaket gerçekleştiğinde daha fazla.
Orada akşama kadar milletin gözünün içine baka baka felaket tellallığı yapan bilim adamları yok..İcraat yapan beyinli adamlar var…
Orada inşaat firmalarının uyacagı kurallar koyan denetleyen bürokratlar ve denetim olmasada bilinç sahibi olmuş hırsız olmayan işin gereği neyse onu yapan kolanlara kap kacak ,çimeonto torbası inşaat artığı koymayan  ,iş adamları var 
Oralarda felaket meydana geldiğinde” haydi pamuk eller cebe “diyen  ek mtv ,ötv iletişim vergisi diyen yöneticiler de yok..Yerken rantını yiyen ,ceremesini ödesin diyen de yok..
Beyin gelişimini sağlamış yönetici ,deprem gerçeği ve acı sonuçlarını yaşamadan bilendir..Bu durumda acılı insanlara  ek külfet getirmek kadar kötü bir yöntem yoktur.Böyle bir davranışın anlamı ben yönetemiyorum demenin türkçesidir..
Türkiye sadece bugün değil binlerce yıldır depremle yaşamak zorunda olan bir coğrafyadır..
Nerede Dardanus,(çanakkale il sınırları toprak altı)Nerede Nikomedya(Kocaeli il sınırları toprak altı)Symırna nerede ,Altınlar kenti Sadr nerede? ..Hepsi dağlardan şakırtı ile suların kanararak getirdiği alüvyonların altında kaldı..Eşmesi kolay diye derenin kenarına ya da eski derenin göbeğine ev yaparsan o ev senin mezarındır..Bunu bilmek için jeofizik mühendisi olmaya gerek yok..800 yıl öncesi Dilmaç Beyliği Batman Kozluk da gümrük vergisi topluyordu..Yeri daha yeni tesbit edildi..Gaziantep te Zeugma nın toprak altı kurtarılamayan evleri fırat üzerinde kurulan baraj   sularına emanet edildi..
Siz neyin hesabını yapıyorsunuz?Siz işin sadece edebiyatını yapıyorsunuz..Salma yı sal aşını ekmeğini ver.Ölen Anasını babasını kopan kolunu bacağını  sorma …Bunları geri verebilecek misin ?
O zaman Yönetici Bey ,yönetmek önce beyinde başlar..Seks gibi kafan rahatsa beyin tam işlevsel olarak kalp pompasını,kan akış hızını ve damarlara dolum emrini yerine getirir..Öldürmeyip sadece beniz solduran borcun varsa ,kafa da 1500 derdin varsa Sıra 1501 e gelmez..
O Zaman yönetici Bey’in beyni kişisel gelişimi ,teknik bilgi donanımına ait verileri yemiş yutmuş olacak ve hergün bilgisine bilgi katacak niteliklere sahip olacak …
Kurutulmuş Amik ovasına Asi nehrinin alivyonlarının üzerine değil bina çadır kursan toprak seni yutar..Kahraman Maraş  da Karamaraş ı imara açarsan tenekeden baraka yapsan deprem seni yer bitirir..Edessalı Mateos Kahraman Maraş ın  toprak altında kaldığını,ışıklar yayıldığını  900 yıl önce yazmışdı.O günün aklı olayı hristiyanlık değerlerinden uzaklaşma ile açıklamıştı..Bugünün aklı ise zaten ölmeyecek miyiz ?Ölüm allahın emri,gelen allahdan gelir anlayışı ile imara açılmaması gereken yerleri, imara açan s*kik beyinliler”yüzünden yaşadıklarımızdır…Böyle bir beynin yanlış uygulamalarını kimimiz canı ile geride kalanlar ise mali küfetleri ile karşılıyoruz..Değer mi ?
Yöketicilerinizi özellikle yerel seçimlerde doğru seçin ..Yolsa seçimler kaderimizdir
Depremde canını yitiren rahmen geride bıraktıklarına sabırlık diliyorum

Torun Halili
( Bey İn Beyni başlıklı yazı HALİLİ tarafından 6.02.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.