ANGUT UN CARİYELERİ..
TDK sözlüğüne göre  "angut=kaba saba,ahmak"anlaminda kullanılır(. Ahmaklık kısmı güncel olması ve siyasi sonuçlar bağlanmak istenmesi sebebi ile önemlidir.) 
Cariye kelimesi aynı sözlükte"Yabancı ülkelerden kaçırılıp özgürlükten yoksun bırakılan, alınıp satılabilen, her konuda efendisinin isteklerine bağlı bulunan genç kadın"olarak tanımlanmıştır..Angut  aynı zamanda bir ördek cinsidir.Hani su vahşi yaşamda tek eşli oldugu söylenen ve eşi ölünce başında yas tutan kus var ya özenilerek anlatılan kus...
Her iki anlamda da kullanılsa "Angut un cariyeleri" tamlaması yanlıştır.. Mantık hatası vardır..Türkiye de değilsen...
Angut kuşu, tek eşli ise manitası olmaz yada aptal kaba saba, ahmak adam kendini bile tasıyamazken 3.bir kisiyi zaten  taşıyamaz.. 
Ama" burası Türkiye", bütün olağan üstünlükleri olağan gibi karşılayabilir.Olagan gibi olmasi gereken şeylerin olmaz halleri de bizi şaşırtmaz.. 
Angut un CARİYELERİ, göçle gelmis olsa bile bu ülkede vardır..5000 km yolda yapsa da bu ülke sınırlarına girdiği andan itibaren değişim başlar.
Değişim süreci ekonomik ve sosyal hayattaki dejenerasyonla başlayıp, oylar ıle siyassal ahlaksızlığa dönüşürken, ilkelerden kopmuş siyasi figürlerin, hukuk hayatımızı etkileyerek kurumsallaşmasına şehadet ediyoruz.. 
Oysa Türk Dünyasında Töre,senin en büyük koruyucundur..
Töre ölürse din de ölür, hukuk da ölür...
Sonsuz değişim hızı, özün ölümüne eşittir.
Evet dolu dolu yaşa, hadis de belirtildiği gibi "bugünün yarina esit olmasın" da yarında gece dediğine, gündüz deme zorunda kalma ve Karanlığın karşısında olmaya devam et..
Ülkede" siyasal iklim" öyle bir değişim yaşıyor ki devrimleri, yeni devrümlerle devirenler, "muhafazakarlar" ama öyle deviriyorlar ki kendileri kendilerinde değil... Kendini inkar, pozisyonuna geliyor
Bizde değişim, anlamını yitirmşl, özünü inkar ,insanlığını inkar haline.donusmus,muhafazakarlık ise değerlerine sahip çıkma değil, değerlerini tüketerek yenilemeye ve neticede yok olmaya doğru hızla toplumu  götürmektedir..
En duru halimiz köy ahalisi bile yozlaşmaya başlamışsa, tükenme noktasına az kaldı demektir.. Hayattan bir örnek;
Susurluk köyünde bugun gazetelere yansıyan bir haber var.Köyün delisi aslında velisi, herkesin takıldığı Hasan ortalıktan kayboluyor..Arayan soran yok.. 3-5 ay sonra Jandarmaya haber veren muhtar terk edilmiş gibi duran evde kanapenin  üzerinde bozulmuş iskeleti ile Hasan ın cesedi orada duruyor..
Dikey ve birbirini tanımayanlar ın yaşadığı şehirlerde degil bir kasaba nüfusuna es deger bloklarda değil,Anadolu hikayesinin anlatıldığı yolda kalana su ,aç olana aş olan hikayelerin anlatıldığı bir anadolu  köyünde , köyün yerlisi ac sefil bir şekilde ölmüş, yokluğunu öldüğünü aylarca   kimse fark etmemiş böyle angutluk olur mu?
Adam köyden ayrılma yeteneğinde olmayan, bakıma ve yardıma muhtaç ve kimsesiz birisi ama kimsenin bu adam nerede diye sormak barınağına bakmak aklına bile gelmiyor.Kaymakamın belediyenin . Fonları var yardım sandıkları var ama Hasan köy de öldü.. Gel de küfür etme... 
Angut demek ahmak demek se ahmak demek olani soylemekse,soyledik diye hakaret sayılır mı?
Köyleri kim boşalttı? Tavuk gribi diye Köy Tavuklarını kim  katliama tabi tutttu.?Köy okullarını boşsltıp, çocukları şehire göndermeye kim zorladı?Doguda terör ,batıda kent Yaşamı özlemi ile köyleri kim boşalttı?
 Köyler, yaşlılar yurduna dönmüş, yumurtalar marketten, ekmeğin fırından alındığı köyler artık bir sgk şubesi gibi değil kendi evladını, kimsesizlerin bile  korunamadığı alandır... Artık Nerede kanun kaçağı var nerede yasadışı iş var  adres belli ..
Ve angutun anlamının derinlestigi hızlı bir dönemden geçiyoruz..
Angut" köyde yasarsan senle evlenmem" diyen doğuştan göçebelik halime 5000 km yaradılıştan var olan uçma kapasitesine karşı koyan dişi taraf damı?Sosyal hayat böyle bşr dejenerasyon yaşarken Hukuk hayatımız çok mu farklı? 
Adam namus cinayeti işlerse agırlaştırılmış ceza verilir mi?Boşanma davası görülen karısı dostu ile gittiği otel lobisinden kocasına resim gönderiyor yerel mahkeme" agır tahrik" öngörüyor kocaya indirilmiş ceza veriyor ama yargıtay "hayır, cezayı ağırlaştırıp vereceksin" diye bozuyor..
Namusa sadakat töreden değil midir..? ABD de çit içindeki arazisine gireni vuran malını koruyor ceza almıyor.Namusunu koruyan sen  neden ağırlaştırılmış ceza alıyorsun? Töresini inkar eden dinini de inkar etmiş olur mu?Angut olan sessız kaldığı içinde münkir olur.. 
Antik Roma da yaşasan bile Angut un cariyeleri olmaz.Eşi varsa kadına ad konmasa da  kutsal aile adına sadece  bir eşi vardır
Mal namus ve vatan senin hukukun olmasa da dinsiz imansız da olsan töre gereği korunur.. İslam Dinin de malını namusunu ve vatanını korurken her ölen şehiddir..Sen inkar edersen, sen sen değilsindir.. Yine yaşamın içinden :
Yıl içinde boşanma davasının 4 tanesi tik t*k , ins * gibi sosyal platformlarda  kendisini bekar olarak tanıtarak aldatmaya yönelik eylemleri diğer eş tarafından tesbit edilmiştir..Özgürlük tamam da senin genel evin bu sosyal platformlar mı? O zaman sosyal  kerhaneyı de ruhsatlandır. o**pu da  vergisini versin..Dişi  Bir köpek bile verene kadar 9 sokak gezdirip, içinden şehrin köpeklerinden  sadece bir tanesine verirken köpekden daha asağıda olanın  seçim hakkı ile degil de geçim hakkı deyip, cariye pazarıdır diye  beynelmel özgürlük mü var diyelim..Angut un degil carıyeleri, carıyesi olmaz.. Carıye yede bu ülkede angut pazar olmaz.. 
Hukuk sisteminde köpeği korursun, köpek gibi vereni de korursun ama iş namus şeref için cinayet işlerse garıbanın sırtına vurursun .. Töre konuşursa bey susar.
He gardaş değişelim de dönüşmeyilim Namusunu vatanını satan kalleşe dönüşmeyelim.. Alan satan memnun deyipde arkamızı dönmeyelim..
Sosyallik siyaseti siyaset hukuku belirler.. Töreye aykırı olan herşey yozluğa çağrı metnidir.. Sosyallikde siyasette hukukda töreye aykırı olmaz.. 
Memleketin muhafazakarı bile dönme olmuşsa eşinin yasını tutan  angut kuşunun da cariyeleri olur ..
 O zaman şaşırmayacaksın
(Eşine angut kuşu sadakati yerine, akrep  muamelesi yapma tercihi övmek için değil yasaların geleneklere uygun olma ve uygulanma şeklinin gerekliliği için yazılmıştır.. Yoksa hayvansı özellikler, hayvanlara ait özelliklerdir.Eşrefi mahlukat olan insan hiç bir hayvanı örnek alamaz) 

Torun Halili
( Angutun Cariyeleri başlıklı yazı HALİLİ tarafından 23.12.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.